SN Gids: Privé Detective

Bijbehorende levenswens:

Om als Privé Detective aan de slag te gaan kan je het volgende doen:

– Via je computer of telefoon de beroep Privé Detective kiezen
– Naar het politie bureau gaan en beginnen als Privé Detective

Je begint als Luistervink met een salaris van 275 Simdollars per week. De verantwoordelijkheden die je hebt zijn:

Door deze verantwoordelijkheden uit te voeren krijg je werkervaring. Zaken betekent o.a. dat je zaken via de telefoon of het politie bureau aanneemt om buurtbewoners te helpen. Dit kan verschillen tussen kleine zaken oplossen zoals een gestolen flamingo zoeken, of tot grote zaken waarbij je het tegen de supermarkt opneemt vanwege giftig voedsel.

Inzicht moet je net als bij ander werk omhoog halen, bij deze beroep krijg je echter niet te zien hoeveel punten je moet hebben voordat je voldoet aan je volgende promotie. Je hebt zelf de tempo in handen aangezien je dankzij een vol balkje werkervaring promotie krijgt.

Op uitkijk staan is soms nodig voor een zaak die je hebt aangenomen. Maar je kan ook willekeurig op de uitkijk staan met als kans dat je verdachte Sims ziet smoezen en je daar een verslag van moet maken om aan de politie te geven.

Tip: hoe meer zaken je aanneemt hoe sneller je naar je volgende promotie gaat. Je krijgt niet alleen echter via zaken aannemen werkervaring. Ook door op de uitkijk te staan, en inzicht omhoog te halen zorgt voor voor werkervaring.

Je hoeft niet alleen maar zaken aan te nemen die je kan oplossen wanneer jij wilt. Als je behoefte hebt aan een “algemene werkdag” kan je er ook nog voor kiezen om een dagje op het politie bureau te werken. Als Privé Detective ben je je eigen baas maar het kan geen kwaad mede-collega’s uit de brand te helpen.

Het is echter leuker om een zaak aan te nemen. Privé Detectives hebben open werktijden maar dat betekent niet dat ze meer op hun luie Sim kont zitten! Ze hebben behoorlijk actieve dagen, vooral als je zaak na zaak aanneemt. Hoe meer je er doet hoe bekender je in de stad wordt en hoe meer opdrachten je zal krijgen via je mobiel.

Zaken geven niet alleen maar werkervaring en spanning. Ze keren ook bij elke zaak die je afrond geld uit. Dat is alleen maar mooi mee genomen naast het wekelijkse loon die je Sim erbij verdient.

Tijdens zaken zal je ook verschillende situaties tegenkomen. Waaronder bijvoorbeeld in een prullenbak neuzen, of de post bekijken van een andere Sim voor belastende informatie. Waarmee je tevens ook nog eens de eigenaar mee kan chanteren om extra geld te krijgen. Maar pas hiermee op, je wilt natuurlijk wel een goede naam maken als Privé Detective in de stad, niet als afperser.

Naast jezelf vies maken in de prullenbak kan je ook in een situatie terecht komen waarbij je vingerafdrukken moet zoeken in een huis, of bijvoorbeeld in het park. Ook kan het zo zijn dat je een persoon moet confronteren met de acties die hij/zij heeft ondernomen. Om informatie los te krijgen kan je uit de volgende 3 opties kiezen:

Doelwit ondervragen zal voor een groot deel niet lukken. Je zal telkens het berichtje te zien krijgen die je verteld vriendelijker te moeten zijn tegen het doelwit.

Sim omkopen werkt het beste omdat het ook een veilige manier is. Het meeste wat je hoeft te betalen is 100 Simdollars die je zeker wel kan missen.

In elkaar slaan is ook een optie mits je Sim een goede conditie heeft en veel punten voor atletiek. Zo niet moet je geluk hebben om het gevecht te winnen.

Nu weten we wat we allemaal kunnen doen als Detective, maar hoe zit het met de promoties?

1: Je Sim begint als Luistervink voor 275 Simoleons per week.

Als luistervink krijg je je eerste detective outfit en kan het werk beginnen. Los zaken op, ga schaken en sta op de uitkijk. Voor je het weet krijg je promotie.

2: Onderzoeker van inningszaken met 340 Simoleons per weer.

Het echte speurwerk kan beginnen nu je je eigen vergrootglas hebt!

3: Als Superspeurneus verdien je 400 per week.

Vanaf nu kan je beginnen met het bouwen van je eigen kantoortje, je hebt namelijk de Professionele Deur met Mat Glas gekregen en een award!

4: Raadselridder. Nu verdien je 525 Simoleons per week.

Wanneer je gepromoveerd wordt tot Raadselridder krijg je ook een vingerafdrukkit zodat je vingerafdrukken kunt analyseren!

5: Obscure Speurder met een loon van 650 Simoleons per week.

Als Obscure Speurder is het ook tijd geworden voor een nieuwe outfit!

6: Privédetective, hiermee krijg je 850 Simoleons per week.

Je krijgt niet alleen 200 Simoleons meer per week maar ook een bord met zaken om in je kantoor te zetten.

7: Bij je 7e promotie wordt je gepromoveerd tot Speurneus met brevet met een loon van 1.125 Simoleons per week.

Maar dat niet alleen je kan nu ook als een echte detective gaan sluipen. Klik hiervoor op de grond waar je heen wil sluipen en in plaats van ‘hier heen gaan’ aan te klikken kies je ervoor om te gaan ‘sluipen’

8: Opspoorder van Ongerechtigheden met een gemiddeld weekloon van 1.475 Simoleons.

Eindelijk kan je reizen is stijl, met je eigen Yomoshoto Evatie.

9: Als Onderzoeksspecialist met platvoeten krijg je 1.850 Simoleons per week.

10: Eindelijk sta je dan aan de top als Detective en een loon van 2.475 per week.

Maar dat niet alleen je krijgt ook een nieuwe outfit en de Privé Detective Sleutel die je in je kantoor neer kan zetten.

Naast de extra spulletjes die je bij een promotie krijgt, krijg je soms ook een medailles als je bepaalde zaken hebt opgelost.

Veel plezier als Detective!


Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je die kwijt in dit topic op ons forum.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *