SN Tutorial: Problemen met De Sims 3; de oplossing

Momenteel zijn er veel problemen met downloads en nieuwe patches.

Voorbeelden zijn:

– Mijn Sims start niet op;
– Mijn downloads doen het niet;
– Het duurt heel lang voordat het spel opstart;
– Mijn downloads zijn weg;
– Hij installeert niet alle sims3packs;
– Als ik aan het spelen ben dan gooit hij hem eruit;
– Ik kan niet meer opslaan;

Zo zijn er meerdere raadsels.

Maar er zijn inmiddels al veel oplossingen en programma’s om alles weer enigszins in orde te maken.

Als EA-Games een patch releast is dat ten goede van het spel ‘De Sims 3’ en niet voor de downloads. Het is zo, dat EA games alles onmogelijk heeft gemaakt voor illegale downloads, inclusief het illegale spel zelf. Iets dat wij als site ook niet stimuleren; daar gaan we je niet bij helpen. Laat dat duidelijk zijn als je vragen gaat stellen.

Alle downloads reageren op de één of andere manier anders op een nieuwe patch. Doet je download het nu goed, dan kan het zijn dat je download met de volgende patch een conflict geeft, corrupt is of niet meer geïnstalleerd kan worden (bijv. patronen bij TSR).

Natuurlijk baal je als een stekker als je spel het niet meer doet!!
Maar het liefste zou je alles weer hebben zoals je het spel het laatste hebt afgesloten. Met deze gids gaan we je helpen.

Er zijn eigenlijk een paar standaardregels die je in acht moet nemen om alles goed en veilig te bewaren.

1 – Sla je spel altijd op een vast punt op, bijv. als het nacht is en als je aan het bouwen bent zelfs een paar keer extra. Het voordeel daarvan is dat, als je spel ermee ophoudt, je niet zover terug hoeft te gaan.

2 – Sla je huisje of openbare kavel op in de bibliotheek. Je kunt je huisje als Sims3pack terug vinden in de map ‘Mijn documenten – Electronic Arts – De Sims 3’ en dan in de map ‘Exports’.

3 – Maak altijd een back-up van je ‘Saves’-map (je werkt met 2 mappen: ééntje van de laatste back-up en ééntje van de nieuwe back-up). Als je De Sims 3 opstart en hij doet het niet heb je altijd je één na laatste save nog die je dan weer terug kan plaatsten en ben je niet zoveel kwijt. Die map kan je vinden: ‘Mijn documenten – Electronics Arts – De Sims 3’ en dan is het map ‘Saves’.

4 – Als je downloads installeert check dan ALTIJD!! voor je De Sims 3 weer optart of er geen foute bestanden tussen staan. Natuurlijk begrijpen we dat je je downloads graag wilt zien in De Sims 3, maar het risico op blauwe velden of een crash is wel groter wanneer je deze controle niet uitvoert.

Er zijn een aantal manieren om te kijken of je De Sims3 toch weer aan de praat krijgt zonder alles eraf te halen. Dit garandeert niet dat dit werkt, maar wel weet je het probleem te achterhalen.

We zullen in deze gids alles stap voor stap doornemen en van alles zo duidelijk mogelijk laten zien hoe je dat kan doen.

Voor je aan de slag gaat maak je eerst een back-up van de map ‘De Sims 3’ in ‘Mijn documenten’. Zet die map veilig weg. Dan maak je de map ‘Saves’ ook leeg.

A – Als eerste gaan we je downloads controleren.

Een tijdje terug is er een gids online gekomen op S3N, over hoe je de downloads het beste onder controle kan houden. Het zijn namelijk de downloads die de grootste problemen geven.

In deze gids kun je kijken hoe je conflicten of corrupte bestanden kan vinden tussen de downloads. Als je dat gedaan hebt kun je het spel opstarten en kijken of het spel het weer doet. Als De Sims 3 het doet ga je naar stap B, doet je spel het niet dan gaan we de ‘DCBackup’-map leegmaken en je ‘Downloads’-map weghalen. Die vind je in ‘Mijn documenten – Electronic Arts – De Sims 3’. Vergeet ook je ‘Mods’-map niet. Die vind je in ‘C: – Programfiles – Electronic Arts’. Via De Sims 3 launcher haal je bij geïnstalleerd materiaal alles weg en dan ga je naar stap C.

B – De volgende stap is je ‘Saves’-map terug zetten, dan wel de één na laatste.

Als je de één na laatste ‘Saves’-map terug zet heb je kans dat je spel weer opstart. Het kan ook zijn dat je spel nu niet opstart.

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden:

1 – Je gaat een nieuw spel beginnen, want alle downloads doen het weer.
2 – Je gaat verder met kijken wat er aan de hand is, omdat je spel het nog niet (goed) doet.

Als dat het geval is kan het zijn dat je ‘Saves’-map corrupt is. NIET weg doen nog, wel de map ‘Saves’ leeghalen. Alles veilig weg zetten.

C – Als dat niet heeft gewerkt kun je de Cache bestanden weghalen.

Zoals je ziet zijn er 4 Cache bestanden in je map ‘Mijn documenten – Electronic Arts – De Sims 3’
Deze 4 bestanden moet je weghalen:

– CasPartCache;
– compositorCache;
– scriptCache;
– simcompositorCache.

Nu start je De Sims 3 weer op zonder downloads of ‘Saves’-map. Als de Sims 3 het nu doet kun je je downloads weer terug zetten (wel contoleren of er geen conflicten of corrupte bestanden tussen staan). Daarna start je het spel op.

LET OP: Als je veel downloads hebt doe het dan in 2 of 3 keer. Je spel zal heel traag opstarten als je teveel downloads in één keer terug zet en zal dat blijven doen. Dus een gedeelte terug zetten, controleren en het spel opstarten en dat herhaal je. Als laatste zet je de ‘Mods’-map terug.

Als je spel het doet kun je je ‘Saves’-map terug zetten (de laatste of de één na laatste).
Als je spel het niet doet, dan ligt het aan je ‘Saves’-map en is je ‘Saves’-map corrupt.

Er is nog een optie om te kijken of je het spel weer werkend krijgt, zonder het erop nieuw op te zetten. In ‘Mijn documenten – Electronic Arts’ staat de map ‘De Sims 3’. Als je de naam van die map verandert in ‘De Sims 3 Backup’ en het spel opnieuw opstart, maakt het spel een nieuwe ‘De Sims 3’-map aan. Het kan zijn dat het dan wel werkt en je spel het gewoon weer doet, daarna kun je de map ‘De Sims 3 Backup’ verwijderen.

Als je spel het nog niet doet, dan moet je De Sims 3 er opnieuw op zetten.

Als je De Sims 3 er opnieuw op gaat zetten, moet je op een aantal dingen letten. Je moet alles goed verwijderd hebben op je computer, anders heb je kans dat er nog steeds een conflict is.
Hoe je De Sims 3 er goed opnieuw op kan zetten kun je in dit topic topic lezen.

Als alles er weer netjes opstaat ga je eerst Monkey installer installeren; zie deze gids.

Als je dat hebt gedaan ga je als eerste je downloads terug zetten, daarna nogmaals je ‘Saves’-map.
Als je de downloads goed hebt terug gezet, zoals eerder vermeld in deze gids, kun je met je downloads geen problemen hebben. Het kan zijn dat sommige downloads niet meer werken; dan bedoelen we de Sims3Packs. Hoe je die om kan zetten naar Monkey bestanden kun je in deze gids lezen. Geeft je ‘Saves’-map weer problemen, dan is je ‘Saves’-map corrupt en kun je die weg doen (wat inhoudt dat je je stad kwijt bent en opnieuw moet beginnen).

Dit is een flink verhaal, als je er niet uit komt of je begrijpt niet wat er bedoeld wordt dan kun je het altijd vragen. :wink Wij zijn er om je te helpen. Succes.

Met dank aan MTS en het S3N team.

Vragen over deze guide kun je kwijt in dit topic op onze site.


5 reacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *