Site Geschiedenis

  • 2009

Op 8 Maart 2009 opende Sims 3 Nieuws haar deuren als Sims 3 Nieuws blog en al vrij snel ging de site, gestart door Hiki, lopen als een trein en waren er meer teamleden nodig. Patricia werd als eerste teamlid op 23 April 2009 en al snel volgde Rensdesim en Frikkelfrab.

Alle nieuwe teamleden konden meteen flink aan de slag want op 15 Mei 2009 werd Sims 3 Nieuws, samen met andere Nederlandstalige fansites, uitgenodigd voor een 3 Sneak Preview in Utrecht waar ook Sims 3 associate producer MJ Chun aanwezig was.

Het aantal unieke bezoekers aan het blog groeide hard: over de eerste 10.000 unieke bezoekers deden we 6 weken, om van 50.000 naar 60.000 unieke bezoekers te komen slecht 5 dagen en op 8 Juni 2009, precies 3 maanden na het online komen, bereikte we al de 100.000 unieke bezoekers grens.

Het blog was maar een maand online of Hiki speelde al met het idee om een ‘echte site’ te beginnen: een blog heeft toch zo zijn beperkingen. Gestimuleerd door de erg positieve feedback van de bezoekers en ook van andere Nederlandse fansites en zeker ook internationale fansites, hebben we begin Mei 2009 de knoop doorgehakt om een ‘echte site’ te beginnen. Tegelijk werd besloten om die nieuwe site op 4 Juli 2009 open te gooien: precies 1 maand na de release van Sims 3: we wilden uiteraard eerst zelf het spel even spelen.

Rosana van Miss Design, heeft de hele site gebouwd en ze heeft een fantastiese klus gedaan.

Al snel bleek dat het Sims 3 Nieuws team meer mensen nodig had: Frikkelfrab werd freelance teamlid en Rensdesim moest helaas het S3N team verlaten. Gelukkig konden we in September 2009 maar liefst 3 nieuwe teamleden verwelkomen: Zemm, Kyta en Xelles.

Eind Oktober 2009 was een spannende tijd op onze site. Patricia was uitgenodigd voor het SIMposium: een meeting bij EA in Amerika van allerlei internationale Sims fansites waar Patricia 2 dagen lang niet alleen Sims 3 Wereldavonturen maar ook Sims 3 Create a World heeft kunnen spelen.

En mede door haar verslag over het SIMposium en de steeds maar mooier wordende downloads voor Sims 3 gemaakt door Kyta en Zemm bereikten we op 3 November 2009 een nieuwe mijlpaal: meer dan 250000 unieke bezoekers en meer dan 1000 forumleden.

Op vrijdag 13 November 2009 had S3N als eerste (internationale) fansite de officiële Sims 3 Wereldavonturen in huis, bijna 1 week voor de officiële release. Dat weekend hebben we onze bezoekers kunnen trakteren op een gameplay video, veel screens en informatie en hebben we ook onze eerste S3N team meeting gehouden bij Kyta thuis.


  • 2010

2010 begon voor S3N vrij rustig waardoor we de tijd hadden eens goed naar onze site kijken en versie 2.0 online te zetten. Wim Huiskamp. LotsOfNothing en Snateraar kwamen het S3N team versterken waardoor we nu 9 teamleden hebben.

Op 8 Maart 2010 bestond Sims 3 Nieuws 1 jaar en dat hebben we uitgebreid gevierd met een erg gezellige team meeting bij Hiki thuis, een chat, allerlei leuke downloads, wedstrijden met fantastische prijzen, een S3N Kennis quiz en nog veel meer.

Maart 2010 was ook de maand dat Frikkelfrab ons team helaas moest verlaten omdat hij het gewoon té druk had om zich ook nog in te zetten voor S3N. Het was ook de maand dat TenerifeTerreur moderator werd en we, op 25 maart, de 500.000 unieke bezoekers grens doorbraken.

April 2010 werd TenerifeTerreur volwaardig teamlid en moesten we helaas afscheid nemen van Zemm als teamlid en 21 April 2010 was een spannende dag: 5 leden van ons team waren bij EA Nederland voor een Sneak Preview van De Sims 3 Ambities.


  • 2011

 photo SN_zps0e7f1317.jpg

Sims3Nieuws is verandert naar SimsNieuws dit omdat de site niet alleen meer ging over De Sims 3 maar ook over andere spellen zoals: De Sims Middeleeuwen, SimCity, The Sims Social, SimCity Social, The Sims Freeplay en ga zo nog maar even door! Ook kreeg de site een geheel nieuw uiterlijk!


  • 2012

December 2012: Nadat er veel teamleden zijn gekomen en weg zijn gegaan, besloot Hiki eind 2012 zelf ook het bijltje neer te leggen. Na jaren van nieuws posten, teamleden gekibbel aanhoren, forumleden helpen en leuke dingen bedenken was het voor Hiki tijd om het stokje door te geven. Sinds dien zijn FranSor en AnsjJ2 de nieuwe webmasters van SimsNieuws, het is wellicht wennen dat er nu twee webmasters zijn in plaats van één maar meerdere handen maken meer werk.


  • 2013

Januari 2013: Een frisse start betekent ook een frisse wind door het team, Im_Jimmy verliet het team en Shevens kwam er bij! Ondanks dat we Jimmy erg missen omdat hij een heel groot deel uitmaakte van ons team, moesten we hem toch laten gaan. Vervolgens kwam Shevens in het team, een hele aanwinst! Shevens modereert, vertaalt en schrijft zo nu en dan een leuk verslagje voor jullie.

Februari 2013: De twee nieuwe webmasters gingen aan de slag met de site en waren trots op hun nieuwe titel. Jammer genoeg duurde het niet lang voordat AnsjJ2 en FranSor de eerste grote taak kregen als webmaster, de server lag er namelijk uit! SimsNieuws is toen 2 weken volledig offline geweest en de laatste back-up was van November 2012. Met onze handen in ons haar besloten we de strijd bijl niet neer te leggen en de site weer op te pakken waar het was gebleven. Al het nieuws werd een dag voor dat de site online werd gezet, geplaatst en sindsdien werken FranSor en AnsjJ2 hard aan de volledige terugkomst van SimsNieuws. Reviews, Previews en alle overige dingen die nog ingehaald moeten worden komen allemaal vanzelf weer.

Eind Februari 2013: Dave vult het team aan! Hoera weer een nieuwe aanwinst voor ons leuke en gezellige team! Dave verzorgt de Uitdaging van de Maand en Dagboek van de Maand, we zijn er trots op dat hij dit super doet en heel veel goede ideeën in het team brengt!


1 reactie

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *