SN Gids: Filmcarrière

Dus jij wilt een actrice of acteur worden? Jij denkt dat je het aankan? Dat de wereld jou wil zien op televisie? In dat geval heet ik je welkom in de wereld van de showbizz!

Je mag beginnen als achtergrondfigurant met een salaris van 21 Simoleons per uur op alle werkdagen van 13:00 tot 19:00. Het lijkt misschien niet veel het uurloon maar als jij ervoor zorgt dat je vrolijk naar je werk toe komt, dan zorgt jouw baas ervoor dat je promotie krijgt.

Dat gaat al best snel, niet waar? Met je volgende promotie wordt je benoemd tot Manusje van alles, voor 25 Simoleons per uur ben je nog niet aan het acteren maar help je waar nodig is op de set. Je werkdagen en werkuren zijn niet veranderd, het enige waar je aan moet werken is aan je relatie met de andere castleden.

Bij je volgende promotie verandert je titel niet echt, je bent nu Manus! Je verdient 38 Simoleons per uur en werkt van 13:00 tot 18:00, een uurtje korter dus.

Nog steeds verschijnt je gezicht niet op de televisie en je moet nog steeds andermans klusjes opknappen. Maar als Persoonlijk Assistent ben je wel een stapje dichterbij de top. Het is ook tijd dat je wat beroemder wordt, maar vergeet ook niet te blijven werken aan je relatie met de castleden. Je hebt dezelfde uren maar verdient wel wat meer, 52 Simoleons.

Op niveau 5 ben je Productie Manager je salaris is met 10 Simoleons omhoog gegaan naar 62 Simoleons per uur. Je werktijden zijn nog steeds van 13:00 tot 18:00 en je moet flink werken aan je relatie met de castleden en aan je beroemdheid status.

Nu wordt het interessant, wanneer je namelijk na Productie manager promotie krijgt wordt je een TV-actrice! Je zal een uurtje minder werken, van 14:00 tot 18:00 en je weekend is een dag langer geworden aangezien je nu van maandag tot en met donderdag werkt. Je salaris gaat flink omhoog naar 84 Simoleons per uur. Naast je relatie met de castleden en je beroemdheidstatus moet je nu ook werken aan je Charisma. Met deze nieuwe benoeming komt nog een pluspunt, je komt nu makkelijker in clubs, je hebt nu 1 ster minder nodig om door de deur te gaan.

Met je volgende promotie wordt je ‘Met actrice/acteur’ verdien je maar liefst 140 Simoleons per uur. Met dit salaris moet je wel weer een uurtje langer werken, van 14:00 tot 19:00. Je hoeft niet meer te werken aan je relatie met de castleden, het enige wat telt is hoe beroemd je bent en je charisma.

Op niveau 8 wordt je benoemt tot ‘ Met ondersteuning van Actrice/Acteur’ met het salaris van 160 Simoleons per uur. Je werkt nog steeds van maandag tot en met donderdag van twee uur smiddags tot zeven uur savonds. Nog steeds draait het allemaal om je beroemdheid en om je charisma. Al deze moeite hebben je wel een mooie Limo als carpool opgeleverd zodat je stijlvol naar je werk kan gaan.

Je hebt het bijna gemaakt met je volgende promotie, je bent nu ‘ Met actrice/acteur in de hoofdrol’ en je verdient maar liefst 300 Simoleons per uur. Je hebt nu een extra dagje vrij en werkt alleen op maandag, woensdag en donderdag van 14:00 tot 19:00

Bij level 10 heb je het helemaal gemaakt, Met Actrice/Acteur in de hoofdrol. Je werkt nog steeds de zelfde dagen maar veel korter, namelijk van 15:00 tot 18:00. Deze uren maak je natuurlijk tegen een veel hoger salaris, 756 Simoleons maar liefst! Als een echte ster heb je natuurlijk je eigen trailer nodig, en die krijg je dan ook bij deze promotie. Hier kan je even slapen, jezelf opfrissen maar ook even helemaal uit je pan gaan. Je Sim zal de trailer in stappen en deze even flink laten schudden met zijn of haar gegil en woede.

Als acteur of actrice kan je verschillende prijzen verdienen voor je acteerprestaties, zoals Sims publieksprijs of de Groenebol.

Je vraagt je misschien af wat je werkoutfit is. Dat is juist het leuke aan dit beroep, dat is er niet. Je Sim zal wel verschillende outfits dragen, van een hip jurkje tot een nette outfit, van hippie tot inbreker. Het ligt er natuurlijk maar net aan, aan wat voor film je Sim werkt en welke outfit bij zijn of haar rol hoort.

Naast het gewone werk zijn er wel eens klusjes die je Sim moet doen, als Manusje van alles moet je af en toe eten halen voor de castleden bij een restaurant en als acteur of actrice moet je je wel eens op locatie in gaan leven in je rol. Voor deze klusjes krijg je niet betaald en ik raad je dan ook aan om deze te starten in het laatste half uurtje van je werk, als je dit klusje wil doen natuurlijk.

Bij de promotie op niveau 5 mag je kiezen. Ga je door als acteur/actrice of ben je er achter gekomen dat het toch niks voor je is en wil je gaan regisseren? Als je ervoor kiest om regisseur te worden dan wordt je op niveau 6 benoemt tot Vormgever en werk je van maandag tot en met donderdag. Je werkt van 13:00 tot 18:00 en krijgt nog maar 93 simoleons per uur. Vanaf nu moet je je schrijfvaardigheid ook gaan bijhouden, daarnaast is het belangrijk om goed gehumeurd te blijven, beroemd te worden en om een relatie op te bouwen met de castleden.
Net als de acteurs en actrices krijg je nu de permanente bonus dat je één ster minder nodig hebt om een club binnen te komen.

Je volgende promotie brengt een limo met zich mee die je nu naar je werkt brengt en je weer naar huis rijdt. Als Regisseur 2e eenheid werk je nog steeds van maandag tot en met donderdag van 13:00 tot 18:00. Je hoeft je niet meer te concentreren op de castleden, maar nog wel op je humeur, je beroemdheid en je schrijfvaardigheid. Voor dit allemaal krijg je 122 simoleons per uur.

Op niveau 8 heb je het natuurlijk nog niet helemaal gemaakt, als Scenarioschrijver is er daarom ook niet veel veranderd. De dagen zijn nog steeds van maandag tot en met donderdag van 13:00 tot 18:00. Je hebt nog steeds een goed humeur, bekendheid en schrijfvaardigheid nodig voor promotie. Het enigste dat is veranderd is je salaris, je krijgt nu 159 simoleons per uur.
Als scenarioschrijver moet je natuurlijk wel scenario’s schrijven. Vanaf nu kan je niet alleen boeken schrijven, maar ook scripts. er zijn verschillende soorten, zoals komische, actie en romantische scripts. Wanneer een scripts af is levert deze best wat op, het is dus geen straf om je schrijfvaardigheid op zo’n manier te oefenen.

Wanneer je weer een promotie krijgt, wordt je benoemd tot Assistent-regisseur. Je werkt nog steeds van maandag tot en met donderdag maar wel elke dag een uurtje minder, namelijk van 13:00 tot 17:00. Het is nog steeds belangrijk om je humeur, schrijfvaardigheid en beroemdheid goed te houden. Hiervoor krijg je 257 simoleons per uur.

Eindelijk ben je daar waar je zijn wil, aan de top van de regisseurscarriere. Nu ben je Onderscheidende regisseur. Je werkt nog steeds van maandag tot en met donderdag alleen een uurtje minder, namelijk van 13:00 tot 16:00, en verdien je veel meer, maar liefst 601 simoleons per uur. Met deze promotie krijg je de enige echte regisseursstoel cadeau. Deze zal prachtig staan in je huis, onder je billen en zal je vrienden jaloers maken.

Nog even over de werkkleding. Als regisseur hoef je je natuurlijk niet goed te kleden, daar gaat het immers niet om.
In het begin gaat het daarom ook vooral om dat je kleding praktisch is. Een bril en pet zijn handig tegen de zon als je buiten filmt.

Maar later mag het allemaal wel wat netter, je wordt steeds bekender natuurlijk.

Als regisseur kan je net als een acteur verschillende prijzen winnen, zoals prijs voor de beste film en voor publiekslieveling.

Heb je nog vragen of opmerkingen over deze gids dan kun je die kwijt in dit topic op ons forum.


Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je die kwijt in dit topic op ons forum.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *