SN Review: De Sims 3 Studententijd

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Would you rather want to read the English version? Click here.

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Barstende hoofdpijn van het leren of feesten is beiden mogelijk, in De Sims 3 Studententijd gaat het namelijk niet alleen maar over het studeren zelf. De negende uitbreiding van De Sims 3 gaat namelijk ook over feesten, een sociaal leven opbouwen maar natuurlijk ook nog over het studeren zelf. In deze review nemen FranSor en AnsjJ2 jullie mee over de ins en outs van De Sims 3 Studententijd.

Creëer een Sim

Laten we zoals altijd maar beginnen bij het begin, Creëer een Sim. Je kan heel duidelijk merken dat de kleding vooral bedoeld is voor jonge hippe Sims. Anders dan bij bijvoorbeeld De Sims 3 Showtime, zijn dit simpele kapsels. Wie heeft er nou tijd om uren voor de spiegel te staan als je colleges hebt?! Erg leuk is dat EA goed heeft opgelet op wat scholieren en studentes nu met hun haren doen, zoals bijvoorbeeld de snelle knot midden op het hoofd.

Natuurlijk zijn de drie sociale groepen die centraal staan in deze uitbreiding, Nerd, Rebels en Sportfanaat, goed terug te vinden. Toch werd Ik erg verrast door de kleding, de kleding is wel toegespitst op de sociale groepen maar ze zijn voor iedere Sim bruikbaar. Ook hier is opvallend dat EA de echte wereld als inspiratie heeft gebruikt, de kleding zou zo gedragen kunnen worden door studenten! Want naast het nerderige, sportieve en rebelse thema kan je er ook voor kiezen om te laten zien hoe trots je bent op je school door de typische T-shirts te dragen. Wat betreft accessoires had ik wel veel meer verwacht, dat valt mij echt een beetje tegen. Al met al ademt Creëer een Sim voor vrouwen een hele studentikoze sfeer.

Altijd wanneer ik naar de mannensectie ga, houd ik mijn hart vast. Meer dan eens hadden de mannen namelijk veel minder nieuwe of mooie kleren of kapsels. Nog steeds ben ik niet heel enthousiast over de kapsels, maar dit komt meer omdat er enkel is gekozen om typische laid-back studentenkapsels te doen, hierin mis ik toch een beetje de invloeden van de sociale groepen zoals een nerderig kapsel of juist een hele sportieve hairdo. De gezichtsbeharing kan ik enkel omschrijven als lachwekkend, zeker de veel te volle Kerstmannen-baard vind ik hier eigenlijk niet bij passen.

De kleding van de mannen is wel echt heel erg leuk! Er is ontzettend veel diversiteit te vinden. Ook hier is het allemaal vooral gericht op de sociale groepen maar natuurlijk ook op het ‘algemene’ studentenleven. Wel zijn er twee ontzettende minpunten. Zo vind ik de schoenen echt niet mooi, enkel de nette schoenen zien er leuk uit, en zijn de T-shirts zoals altijd te kort! Ze horen over de riem te vallen en niet er net boven. Verder zijn de accessoires, een set armbandjes en een enkele armband, wel leuk maar erg weinig.

Bouw- en koopmodus

Het allereerste dat mij opvalt aan de koopmodus is dat een heel deel van de meubels redelijk braaf en neutraal zijn. Een deel lijkt op hele stevige meubels die flink wat jaren geleden gekocht zijn om de grote studentenhuizen te meubileren. Aan deze meubels zit geen persoonlijk tintje en zijn al helemaal niet van een jonge student. Gelukkig zien een paar items er nog wel uit alsof ze door een straatarme student zijn gekocht, deze zijn deels gemaakt van plastic kratten of hangen samen door duct tape.

Maar gelukkig zit er in deze uitbreiding veel meer accessoires om je kamer er leuk uit te laten zien dan meubels. Je wordt werkelijk overladen met vlaggetjes, schilderijtjes, posters, foto’s en neonlampen. Dit is allemaal in een verschillende stijl gedaan, wel weer de inmiddels drie welbekende stijlen van deze uitbreiding, waardoor je je kamer echt persoonlijk kan maken.

Verder zijn er ook verschillende items waarmee je je kennis een flinke boost kan geven, meer hierover lees je onder het kopje ‘Studenten’. Maar niet alleen dat kan je nog vinden, ook verschillende spullen waarmee je veel plezier kan maken buiten het studeren om zoals bierpong, een biljard tafel, een biervat en een kampvuur. Al met al kan je zeggen dat De Sims 3 Studententijd veel meer bruikbare items geeft dan echte meubels om je huis mee in te richten. Zelf vind ik dit een dikke plus, zeker wanneer je (bijna) alle uitbreidingen hebt, heb je niet echt meer meubels nodig.

Daar waar koopmodus erg kleurrijk is en verfrissend, is bouwmodus simpelweg gewoon saai. Ik vind de paar nieuwe behangetjes, ramen en deuren erg saai. Het zijn standaard dingen, alsof het regelrecht uit het basisspel komt! Zeker vergeleken met de CAS en de nieuwe meubels had ik een paar spannendere bouwspullen verwacht zoals een deur vol posters of behang vol verfspetters.

Richting de universiteit

De Sims 3 Studententijd laadt, je verwacht een nieuwe wereld maar jammer genoeg zit deze er niet bij in het nieuwe spel. De nieuwe wereld waar de campus van de universiteit op staat is gekoppeld aan de wereld waar jij in speelt. Het maakt dus niet uit of je Lucky Palms of Bridgeport opent, je kunt alleen naar de gekoppelde wereld wanneer je op het punt staat om te vertrekken naar de universiteit. wanneer je een nieuwe familie hebt geplaatst of zelfs je bestaande familie geladen, verschijnt er na een tijdje een vreemd wezen op je kavel. Dit vreemde wezen is de mascotte van de Universiteit en geeft jou een gratis emmer met spullen van de universiteit.

Ook kun je bij de welkoms-emmer een vaardigheidstest afnemen om te kijken of je Sim in aanmerking komt voor een beurs. Wanneer je Sim in aanmerking komt voor een beurs zal de studie makkelijker te betalen zijn dan wanneer je geen studiebeurs ontvangt, daarnaast krijg je ook alvast wat studiepunten voor een aantal vakken van je Sim.

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Het besluit is genomen, je Sim is klaar voor de universiteit en wilt niet langer rondhangen in het huis van haar ouders. Als je er voor kiest om na de vaardigheidstest te gaan studeren kun je de telefoon of computer gebruiken om je in te schrijven voor de universiteit. Op ieder ander moment kan je natuurlijk ook kiezen om naar de universiteit te gaan, dit ligt er maar net aan wanneer jouw Sim hier klaar voor is.

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Wanneer je belt of de computer gebruikt om je in te schrijven krijg je een venster in je scherm met daarin een aantal mogelijkheden. Zo kun je kiezen of je je broer of zus mee wilt nemen naar de universiteit of dat je toch echt alleen het nest verlaat. Naast dat je kunt kiezen wie je meeneemt kun je ook nog kiezen welke studierichting je wilt gaan doen. Je hebt zes vakken waar je uit kunt kiezen; Zaken, Technologie, Wetenschap en Geneeskunde, Kunstwetenschappen, Communicatie en Lichamelijke Opvoeding. Daarnaast moet je nog kiezen hoe lang je Sim weg blijft van het ouderlijk nest, je kunt voor één semester of twee semesters kiezen. Dit houdt in dat je Sim een of twee weken weg is, dit hangt er natuurlijk van af wat je kiest. Het kostenplaatje van de universiteit hangt er vanaf hoe moeilijk je het voor je Sim maakt en welke opleiding kiest. Het puntensysteem kan je heen en weer slepen, dit zorgt er dus voor dat je opleiding makkelijk of moeilijk wordt. Wanneer je minder punten kiest, heb je meer tijd om dingen naast je schoolwerk te doen.

Nadat je ingeschreven staat voor de universiteit verschijnt er een leuk verhuiswagentje en vertrekt je Sim met een koffertje richting de verhuiswagen. Als je vertrekt richting de universiteit zijn je overige familieleden nog wel zo vriendelijk om je even uit te zwaaien. De overige familieleden zie je namelijk pas weer als je klaar bent met een semester. Zij gaan dus niet mee naar de universiteit, hun leeftijd wordt bevroren en gaat ook pas weer vooruit als je terug komt van de universiteit.

Laadscherm naar de universiteit

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Je Sim is onderweg naar de universiteit en wij krijgen een laadscherm te zien met op de achtergrond een afbeelding van de universiteit. Dit laadscherm krijg je telkens te zien wanneer je van een semester terug naar huis keert en weer terug, keer op keer. Dit is in mijn ogen een minpunt omdat we juist zo blij waren dat we bijna geen laadschermen meer hadden.

Verblijf

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Rijke studenten kunnen er voor kiezen om een huurwoning te nemen en deze te delen met een huisgenoot en de iets armere Sim kan beter kiezen voor een studentenhuis. Als je voor een huurhuis gaat zit je met de vaste lasten zoals de huur en dat nog naast je studie kosten en het overige waar je geld aan wilt spenderen. Je kunt wel een huisgenoot nemen die een bedrag aan jou betaalt, je kunt hier kiezen of je een bevriende Sim wilt laten intrekken of je kan een advertentie plaatsen. Bij de advertentie moet je aangeven hoeveel huisgenoten je wilt en welk geslacht. En wanneer je je huisgenoot niet leuk vind, kan je hem altijd nog uit huis zetten.

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Iets mindere rijke Sims kunnen er voor kiezen om in een studentenhuis te gaan wonen, in deze studentenhuizen kan je gratis verblijven. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om de kamer te delen met een andere Sim maar of je daar zo blij van wordt is altijd nog maar de vraag. De kamer waar je verblijft kun je ook aanpassen naar je eigen smaak maar onthoud wel dat het niet zo groot is als een huurhuisje. Daarnaast deel je ook nog eens de douche, de keuken en de WC met andere Sims net zoals in het echt. Ook kun je eventueel nog in een studentenverenigingshuis intrekken, de studentenvereniging zijn wel of voor vrouwelijke of voor mannelijke Sims.

Campus, openbare plekken en rabbitholes

Als je bent ingetrokken in je nieuwe kamer of huisje wil je natuurlijk als eerste de buurt gaan doorzoeken naar hippe plekjes om te hangen.

Op de campus zelf vind je natuurlijk ook plekken met natuur dan alleen maar gebouwen. Lekkere parkjes om in te hangen of met je kont op het strand zitten, het kan allemaal. De campus heeft veel natuur en lekkere ruime plekken. Het is niet zo dat de hele stad dicht op elkaar gebouwd zit en je zowat naar binnen kunt kijken in het huis van de buren. Naast alle openbare kavels en huizen zijn er ook nog lege stukjes land waar je wat kunt bouwen, deze huur je ook weer net zoals een huis. Wat mij ook opviel toen ik de campus bekeek was de auto verzamel plekken. Deze komen ook voor in SimCity om vervolgens met de bus verder te gaan naar werk, erg leuk bedacht!

Naast de kleine leuke toepassingen in deze wereld vind ik de nieuwe openbare kavels / rabbitholes toch het mooist. Deze worden per nieuwe wereld helemaal opnieuw uitgewerkt en dat is nu ook weer te zien. Alle bestaande kavels die wij kennen zoals de sportschool, het zwembad en de supermarkt zijn allemaal weer in een nieuw jasje gestoken. Naast dat alle bestaande openbare kavels er zijn , zijn er ook nog een paar nieuwe bijgekomen. Stevens Stripboeken is een van deze nieuwe openbare kavel en je zult vast wel raden waar deze kavel om gaat? Juist stripboeken! Op deze kavel kan je stripboeken kopen en je innerlijke nerd naar boven halen door retro games te spelen en even lekker ontsnappen uit de dagelijkse drukte. Naast Stevens stripboeken heb je ook nog de ‘geroosterde getoaste bonen koffieshop’ waar je een heerlijk bakkie koffie, thee en energie drank kan drinken. Naast dat je er kan drinken kan je er ook eten en speciale kruidens kopen. En dan is er nog een nieuwe kavel bijgevoegd! Een bowlingbaan kavel kan je natuurlijk niet missen in een wereld en deze zit er nu dan ook eindelijk bij. Helemaal super om je klasgenoten even lekker in te maken met een potje bowlen.

Ook zijn er natuurlijk nog Rabbitholes te vinden in de campus. Zo zijn enkele klaslokalen waar je Sim heen moet klaslokalen, maar ook zijn er nog steeds de standaard rabbitholes. Het gebouw waar je Sim heen moet voor haar/zijn les of examen ziet er echt fantastisch mooi uit. Ook sluiten de Rabbitholes die er verder zijn in de campus hartstikke mooi uitgewerkt. Ze zorgen er altijd voor dat het allemaal fantastisch op elkaar aansluit.

Studeren, lesrooster en je rapport

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Bij iedere studie krijg je een lesrooster en net zoals in het echt zijn dit niet altijd de leukste en fijnste tijden. Zo kun je lessen hebben van 14:00 tot 16:00 uur en vervolgens mag je daarna nog naar een andere les van 17:00 tot 19:00 uur. Ieder les rooster is weer anders dit hangt natuurlijk af van welke studie richting je hebt gekozen voor je Sim en natuurlijk aan de hoeveelheid studiepunten je hebt ingesteld. Naast dat je Sim een paar keer per week een rabbithole in loopt om daar haar lessen te volgen en/of haar examens te maken, heb je ook één keer in de week les in een lokaal waar je vragen kunt stellen aan je leraar. Je lesrooster kun je vinden onder het kopje ‘academisch’ op je Sim menu. Zo kun je precies zien hoe laat je bij de les moet zijn en het belangrijkste wáár je moet zijn.

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Studeren kun je via het boek doen wat je in je inventaris hebt gekregen of via de computer en telefoon. Het boek blijft het meeste effect hebben op je Sim wanneer je leert, want door je computer en telefoon raak je toch al sneller afgeleid als je een berichtje binnen krijgt of even je blog wilt bekijken.

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Iets anders wat te vinden is in je inventaris is een extra studie object. Deze objecten zullen per opleiding verschillen. Een communicatie student krijgt een radio station om de laatste roddels door te geven, geneeskunde studenten krijgen een anatomisch skelet, kunst en wetenschappen studenten krijgen een schetsboek en zaken studenten krijgen een koffer waar in ze hun werkplan moeten maken en presenteren. Deze objecten geven je Sim extra prestatie waardoor het groene balkje omhoog gaat, waardoor je een beter cijfer kunt verwachten tijdens je examen.

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Naast dat je moet leren uit je boek, zo nu en dan het extra object gebruikt moet je natuurlijk ook je eigen vaardigheden omhoog brengen. Wanneer je je vaardigheid omhoog brengt heeft dit wederom ook weer invloed op je prestaties.

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Aan het eind van ieder semester doe je een examen, tijdens de examens kun je bepalen of je een spiekbriefje gebruikt of dat je de toets op eigen kracht maakt. Let op! als je een spiekbriefje gebruikt heb je groot kans om betrapt te worden en mag je het examen niet meer afmaken en hoef je geen hoog cijfer te verwachten. Wanneer je een goed cijfer haalt hoor je dit meestal een dag nadat je het examen hebt gemaakt. Je kunt meerdere examens op een dag krijgen. Wanneer je je rapport hebt gehad kun je na een dag de auto richting huis weer verwachten, vervolgens kun je weer de telefoon pakken om gelijk weer terug te gaan naar de universiteit of om een paar dagen even lekker uit te rusten.

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Een universitaire graad is een belangrijk papiertje om te hebben. Wanneer je een graad hebt behaald kun je beginnen op een hoger baanniveau, je doet sneller ervaring op, je Sim krijgt meer salaris en krijgen wat vaker carrière bonussen dan Sims zonder graad. Onthoud wel dat voor je graad je eindcijfer bepaald hoe je het in het echte leven er vanaf brengt. Als je bijvoorbeeld afstudeert met een 10 krijg je al snel een baan aangeboden op niveau 4. Dit is natuurlijk allemaal een voordeel, als je klaar bent met het studentenleven en je hebt een graad dan kun je een baan nemen in de wetenschap, geneeskunde, het leger, zaken, misdaad, journalistiek, muziek en in de sport. Eigenlijk de banen die er al zijn, alleen heb je voordelen met je graad in deze banen. Dit is handig wanneer je Sim het niet breed heeft en toch het huis wilt opknappen.

Het leven buiten studeren

Naast dat je alleen maar moet leren is het af en toe ook wel eens goed om te ontspannen. Je kunt natuurlijk wel naar een openbare kavel gaan en daar lekker gaan bowlen of een strip lezen. Maar je kunt ook gewoon met de gratis spulletjes spelen die je op de introductiedag krijgt, zoals een balletje die je hoog moet houden en een frisbee. Ook kan je nog in het stadion een universiteitsport spelen en kun je ook nog gaan worstelen met een frisdrankautomaat. Dit is tevens ook één van de nieuwe dood soorten, een ander dood soort is dood gaan door je inklapbed.

Feestjes

Iedere Sim houdt wel van een feestje of twee, drie, vier. Bijna iedere avond is er wel wat te doen bij je vrienden of in een ander studentenhuis. Vaak krijg je uitnodigingen van je vrienden via de telefoon. Meestal zijn er op deze feestjes een kampvuur te vinden. Hierin kan je kruiden gooien, deze kruiden hebben ook weer een speciaal effect die verschilt per. Ook kun je hem hoger opbouwen en kun je er weer lekker met een stok in poken. Wat ook nieuw is het sapvat, deze is in Amerikaanse feestjes bekend met bier maar in de versie van De Sims is dat natuurlijk netjes aangepast naar een kindvriendelijke versie. Wanneer je sap wil drinken kan een andere Sim je vasthouden en kun jij genieten van het heerlijke sap.

Baantjes

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Soms kom je wel eens geld tekort als student zijnde en aangezien een fulltime baan of soms een parttime baan al te zwaar is om naast je studie te nemen, kun je een ‘bijbaantje’ nemen. Dit bijbaantje kan je vinden bij het grote prikbord naast je brievenbus, wanneer je op dat bord klikt en vervolgens op bijbaantje klikt, krijg je een pop-up venster met een opdracht. Zodra je deze opdracht vervult krijg je weer wat geld binnen. Tevens zijn er ook ‘sociale groep’ baantjes, dit zijn gelijk soort baantjes als het ‘bijbaantje’. Op hetzelfde prikbord waar de bijbaantjes voor het oprapen liggen, hangen ook nog verschillende uitdagingen.

Sociale groepen

Het belangrijkste paradepaardje van deze nieuwe uitbreiding is dan toch wel de sociale groepen. Dit houdt in dat door het (sociale) gedrag van je Sim, gaat hij of zij horen bij of de Nerds of de Rebellen of de Sportfanaten. Eigenlijk ligt dit niet zozeer aan je Sim maar meer de keuzes die jij maakt. Doordat het vaste dingen zijn die je moet doen om bij een bepaalde groep te horen, bijvoorbeeld feestjes geven voor sportfanaten, games spelen voor nerds en demonstraties houden voor rebellen, is de kans groot dat je vaak terecht komt bij één bepaalde groep. Dit enkel en alleen omdat je na bijna vier jaar redelijk vast zit in je game patroon. Overigens is het niet zo dat je, zoals was bij het systeem van beroemdheid in De Sims 3 Showtime, vanzelf heel hoog komt in een bepaalde sociale groep. Je moet er zelf wel het één en ander voor doen waaronder socializen met mensen met een hogere status. Maar waarom zou je überhaupt bij zo’n sociale groep willen zitten?

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Het zitten in een sociale groep brengt bepaalde voordelen met zich mee zo krijg je een baan aangeboden, krijg je verschillende interacties en kun je na verloop van tijd zelfs een vaardigheid toevoegen! Maar wat hoort nou bij welke sociale groep?

Als nerd draait het je natuurlijk om games, strips en kennis. Wanneer je qua status level twee hebt bereikt kan je bijvoorbeeld andere mensen uitdagen om een kennisquiz te doen, eens even kijken wie er slimmer is. Maar op level vijf word het pas echt interessant, dan krijg je een baan aangeboden als Videogameontwikkelaar, om hier meer details over te weten te komen ga dan naar deze pagina.

SN Review: De Sims 3 Studententijd

SN Preview: De Sims 3 Studententijd

Rebelse Sims willen zich afzetten tegen alles wat normaal is, dat is ook de reden waarom het leven van een rebel draait om demonstreren. Je kan werkelijk tegen alles demonstreren! Van de lama’s tot de clowns. Natuurlijk zijn er ook serieuze onderwerpen, maar die zijn wat moeilijker om succesvol tegen te demonstreren. Maar ook kan je beter spieken dan de rest en wanneer je het maximum hebt bereikt in deze groep krijg je een baan als kunstbeoordelaar aangeboden. Voor meer informatie over deze baan kijk dan even op deze pagina.

SN Review: De Sims 3 Studententijd

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Bij sportfanaten denken we toch al snel aan arrogante feestbeesten en dat zijn ze ook in De Sims 3 Studententijd. Ze kunnen namelijk zelfportretten maken met hun smartphone of een feestje verhuren. Maar ze zijn ook erg gedreven voor hun school, zo kunnen ze bij level 1 schoolkreten roepen. Maar ook zij moeten werken en daarom krijgen zij bij een sociale status van level 5 een baan aangeboden als sportagent voor meer informatie hierover zie deze pagina.

Vaardigheden

Naast dat je heerlijk kunst studeren, feesten en lekker luieren zijn er ook nog drie nieuwe vaardigheden waar je aan kunt werken. De nieuwe vaardigheden zijn: straatkunsten, wetenschap en sociaal netwerken.

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Bij de straatkunst ‘leer’ je in feite om graffiti te spuiten op de grond of op de muren. In het begin zal het er niet zo mooi uitzien dat als je had gehoopt, maar naarmate je Sim er handiger in wordt zullen de graffiti kunstwerken mooier en mooier worden. Wel moet je oppassen dat als je op een plek graffiti aan het spuiten bent, dat je niet wordt opgepakt door de politie en persoonlijk wordt thuis gebracht! Als je veilig graffiti wil gaan spuiten omdat je bang bent voor de politie kun je ook altijd nog je eigen studentenhuis onder kalken met je artistieke kunstwerken.

SN Review: De Sims 3 Studententijd

De wetenschap is natuurlijk een totaal andere vaardigheid dan de straatkunst, ondanks dat de wetenschap een kunst op zich is. De wetenschap vaardigheid kun je omhoog werken door met het wetenschappelijk onderzoekstation te werken. Met het wetenschappelijk onderzoekstation kun je met kruiden en planten werken, hier mee kun je de kwaliteit van je plant/kruiden verhogen. Als je wat verder bent met het onderzoekstation kun je ook nog met edelstenen, mineralen en vissen aan de gang. Pas maar op dat je niet iets rottend vindt in de vis!

SN Review: De Sims 3 Studententijd

Sociaal netwerken is eigenlijk niets anders dan bloggen. Via je telefoon kun je kleine stukjes tekst of foto’s plaatsen op je blog. Het thema van je blog kan je telkens veranderen wanneer je weer een stapje verder komt in deze vaardigheid. Zo heb je bijvoorbeeld een persoonlijke blog, een nieuwsblog maar ook een reviewblog. Je kan via je telefoon goed zien welk stukje er wel aan sloeg en welke niet, je krijgt dan een bepaald aantal ‘likes’ van je volgers. Gelukkig zijn deze teksten al gemaakt door het spel zelf, wel kan je ze aanpassen maar helemaal zelf verzinnen hoeft dus niet. Wat een leuk detail is, is dat je je volgers kan vragen om donaties of studietips waarmee je studievoortgang weer omhoog gaat!

Conclusie

AnsjJ2

De Sims 3 Studententijd is naast De Sims 3 Jaargetijden toch echt wel één van mijn favoriete uitbreidingen. De nieuwe uitbreiding voegt zoveel toe aan je spel qua gameplay dat je af en toe niet meer weet wat je moet doen, of zelfs amper tijd hebt om iets te doen! Naast de bugs die er nog zijn in het spel verdient het spel toch een dikke 8,9.

FranSor

De Sims 3 Studententijd is één van de weinige uitbreidingen waarvan een redelijk groot deel van de gameplay ook echt bij je spel wordt ingevoegd. Je hebt natuurlijk wel de campus wat een apart onderdeel wordt van je spel, maar de sociale groepen kun je eigenlijk overal gebruiken. De Sims 3 Studententijd is niet echt mijn lievelingsuitbreiding maar ik wil de De Sims studio’s en Maxis wel een compliment geven voor hoe modern het is geworden.

Conclusie van ons team

Simmielove

Ik eigenlijk niet getwijfelt met het kopen van Studententijd, moet ik zeggen. Ik vind het een erg leuke uitbreiding en ook alles wat erbij zit heeft eigenlijk niet mijn kritiek nodig. Alles is het erg jammer dat op de meeste kleding “stencils” zitten die je niet weg kan krijgen, dat ik dan wel een nadeel.

Ook vond ik het wel jammer dat ze uitbreidingen van De Sims 2 zeg maar “gebruikte” en dat veel bewegingen erop leken. Maar verder is het gewoon een super game. Er is erg veel toegevoegd in vergelijking met De Sims 2. Ik vind de coffeeshop toch wel het leukst, lekker na de lessen een donut met wat koffie halen!

Het pakket krijgt van mij een 8

Shevens

Voordat ik het spel in handen kreeg was ik erg onder de indruk, wauw! Je Sims kunnen weer naar de universiteit! Ik vond de Universiteit in De Sims 2 echt heel leuk! En toen had ik het spel eindelijk, natuurlijk weer helemaal happy. Gauw mijn Sims (Tessa & Sabine) ouder gemaakt en hoppa naar de universiteit! Ik had ze de Communicatie opleiding en de Kunstwetenschappen opleiding laten doen. Heel leuk allemaal! En toen ze eindelijk op de universiteit waren begon het dan, ik vond het eerlijk gezegd nog niet zo speciaal, maar geen probleem! Let’s give it a shot! Ik had ervoor gekozen om 2 semesters te doen met 48 studiepunten, een druk rooster dus!

Eenmaal in het dagelijkse leven was er bijna geen tijd voor feestjes, de behoeften gingen zeer snel omlaag en dat was nou niet bepaald fijn, natuurlijk, je kan een heleboel drankjes drinken, maar ik vind dat niet zo leuk om daarna een negatief effect ervan te krijgen, de nieuwe rabbitholes en winkeltypes en zelfs coffeeshops zijn dan weer echt fantastisch naar mijn mening, de spullen die je krijgt zijn fantastisch! Net als de kruiden, heel leuk gedaan! En dat terwijl ik de universiteit toch niet zo leuk vond. Dit pakket voegt ongelooflijk veel spullen toe! En de universiteit, ja, als het jou lukt om je Sims alles te kunnen doen en dan ook nog met vlag en wimpel te laten slagen, is dit pakket perfect, ik ben meer een perfectionist en wil dat mijn Sims slagen met een dikke 10, dus geen feestjes! Ik geef dit pakket een 8, ik ben niet ontevreden, maar ook niet ondersteboven!

Conclusie van onze leden

Mier

Ik vind het een fantastische uitbreiding, iedereen die twijfelt: gewoon kopen want je krijgt echt geen spijt. Het aantal bugs valt in mijn ogen nog wel mee op een paar kleine dingetjes zoals missing texture enzovoort na, maar de meeste komen door downloads en niet eens van de game zelf. Ik vind vooral de kleine dingetjes awesome, zoals de frisbi, voetbal (zonder doel) en het schetsblok zijn allemaal leuk en handig en de nieuwe interacties zoals het laten zien van een internet filmpje van katten vind ik wel cool. xD er zitten nog zoveel leuke dingen in maar als ik die allemaal opnoem.. hehe. De enige dingen die ik jammer vind is dat de meeste lessen in rabbitholes zijn, en als er dan lessen worden gegeven die je ziet staat iedereen rond de deur te draaien waardoor mijn sim maar 30 sim minuten in die les kan zitten + dat er daar zo weinig mensen zitten (de laatste rij banken is altijd leeg, behalve als iemand met zijn laptop daar komt zitten) en het feit dat er op de meeste kleding universiteits logo’s staan. Maar verder ben ik echt heel tevreden over dit pakket, ik raad hem zeker aan. :thumbsup

Imme

Echt een geweldig uitbreidingspakket. De nieuwe gameplay is echt ontzettend leuk. Ook zijn de nieuwe meubels en bouwobjecten erg mooi. En de nieuwe subwereld is echt geweldig. Ik ben er helemaal verliefd op. Het is allemaal zo mooi afgewerkt en de sfeer van de campus is echt heel leuk. Ik denk dat dit mijn favoriete uitbreidingspakket is!

Ray

Ik vind het een grandioze uitbreiding en misschien wel een van de leukste naar mijn mening! Ik ben er ontzettend blij mee, want je hebt zoveel mogelijkheden om leuke dingen te doen met het gezin of een sim! Ik vind De Sims nu veel leuker! En de nieuwe kapsels en de kleren en meubels en nog meer dingen die ik misschien nu vergeet op te noemen zijn gewoon heel erg geweldig. Ja dit is echt een uitbreiding die ik de fans kan aanraden om te kopen! En ik ben misschien soms iets te kritisch want ik had af en toe een zwaar hoofd in de uitbreidingen en ik vond de meesten heel erg tegen vallen! Maar dit is echt een goedmakertje en een hele vooruit gang voor EA games!

Natuurlijk willen wij EA ontzettend bedanken voor weer een mogelijkheid om het spel te kunnen reviewen voor onze leden!
Geschreven door: AnsjJ2 en FranSor

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *