SN gids: Tuinieren

In De Sims 3 is het tuinieren erg veranderd, daarom een gidsje om jullie te informeren over het tuinieren in De Sims 3. In deze gids zul je vooral lezen over hoe je moet tuinieren, hoe je dat het beste kan doen en een paar extra tips om nog extra vooruit te komen.

Hoe beginnen we?

Als eerst is het handig om eerst je tuinier vaardigheid te verhogen naar ongeveer niveau 3 zodat je wat meer zaadjes kan planten in je tuin (of ergens anders) en zodat het tuinieren met deze sim wat gemakkelijker gaat. De tuin vaardigheid kan je op verschillende manieren leren. Als eerst kan je een boek over tuinieren bij de boekenwinkel kopen, of je kan op een TV het Tuinieren Kanaal bekijken. Je sim krijgt ook tuinier vaardigheid door gewoon te werken in de tuin. Maar als je sim net begint met tuinieren is het moeilijk om nog veel in de tuin te doen, dus gaat het leren van vaardigheden met deze mogelijkheid niet zo heel erg snel. Het is daarom handiger om beter gewoon een boek te lezen.

Waarom niveau 3?

Je kan het beste bij niveau 3 beginnen omdat je bij niveau 2 de mogelijkheid krijgt om onkruid te wieden wat goed is om je planten gezond en blij te houden. Bij niveau 3 krijg je de mogelijkheid om je planten de bemesten wat ook erg goed is voor je planten.

Wat leren we op hogere niveaus?

Op hogere niveaus krijg je steeds meer verschillende interacties met of op planten. Hieronder een kleine schema met wat je krijgt per niveau.

Niveau Mogelijkheid
1. Mogelijkheid om Sla, Druiven, Tomaten, Appels, Cherimola Blandruiven en Renoitdruiven te kweken.
2. Mogelijkheid om onkruid te wieden.
3. Mogelijkheid om planten te bemesten.
4. (Geen nieuwe mogelijkheid, of nog niet gevonden)
5. Mogelijkheid om Limoenen, Watermeloenen, Uien, Aardappels, Avornalinodruiven, Granaatappels en Pruimen te kweken.
6. Mogelijkheid om Planten tot leven te wekken door tegen ze te praten.
7. Mogelijkheid om Knoflook, Paprika’s, Vlamfruit, Levensfruit, Pomelo’s, Kersen, Plasmafruit en Geldbomen te kweken.
8. Mogelijkheid om Kaas- en Aubergineplanten te kweken.
9. Mogelijkheid om Hamburgerplanten, Biefstukplanten, Cranerlet Nualadruiven en Gralladina Frandruiven te kweken.
10. Mogelijkheid om de Omni Plant te kweken.

Het kan dat er nog meer mogelijkheden in het spel zitten die niet vermeld zijn in dit tabel.

Een overzichtelijk en mooie tuin.

Het is belangrijk om een overzichtelijke tuin te hebben. Maar natuurlijk ook dat het er een beetje leuk uit ziet. Het is daarom een goed idee om verschillende groenten en fruit op verschillende plekken te planten om het overzichtelijk te houden. Als je alles overal gewoon neerzet zal het niet overzichtelijk zijn en ook een raar gezicht geven. Hier een voorbeeld van hoe een overzichtelijk tuintje er uit kan zien.

Zoals je ziet op deze afbeelding zijn alle soorten fruit en groenten op verschillende plekken geplant. Dit zal een goed overzicht geven en je zult precies weten wat waar ligt.

Hoe verzorgen we onze tuin?

Als eerst moet je sowieso beginnen met het planten van je zaadjes anders gaat er natuurlijk niks groeien. Dit doe je door naar de inventaris van je sim te gaan en op het gewenste zaadje te klikken. Je krijgt nu de mogelijkheid om maar één zaadje te planten of meerdere. Dit ligt volledig aan jezelf en aan je tuin. Nadat je één van deze opties hebt aangeklikt zul je merken dat je deze zaadjes ergens moet plaatsen met je cursor. Nadat je alle gewenste zaadjes geplant hebt kun je beter gelijk in je tuin gaan werken. Dit kun je doen door op één van de geplaatste zaadjes te klikken, je zult aan de grond zien dat er een hoopje grond ligt, daaronder ligt natuurlijk je zaadje. Als je daarop geklikt hebt heb je de mogelijkheid om je planten één voor één te verzorgen of gewoon om “In de tuin te werken”. Dit is een erg handige optie waardoor je sim alle planten af zult gaan die verzorgd moeten worden. Je kan ook kiezen je planten te bemesten. Een plant bemesten doe je met een soort fruit, groente of vis. Wat voor soort effect bemesten op je planten zullen hebben is dat je planten gezonder of blijer worden. Het effect verschilt met elk soort bemesting. Als je Sim bijvoorbeeld niet in het tuintje kan werken omdat je bijvoorbeeld moet werken. Kan je erg gemakkelijk een sproeier in de tuin van je sim plaatsen.

Bemesting.

Bemesting in De Sims 3 is niet erg nodig maar kan wel erg goed zijn voor de planten. Maak je daarom dus geen zorgen dat je planten niet zullen groeien als je ze niet bemest. Want ze zullen nog steeds mooi, snel en goed gaan groeien. Hieronder een lijst met welke soort bemestingen er zijn, wat voor cijfer ze krijgen voor de planten, en de duur van hoe lang de mest er is.

En wat doen we nu?

Nu je tuintje in de groei is hoef je alleen nog maar te wachten en om de zoveel dagen je planten te verzorgen. Planten kweken vereist wel geduld, je moet namelijk bijna elke dag met je sim in de tuin werken. En het kan wel ongeveer één sim week of meer duren voordat je planten volledig gegroeid zijn. Het is daarom ook te hopen dat je Sim nog tijd over heeft om wel in de tuin te werken als je sim bijvoorbeeld een baan heeft. En dan moet je het ook nog zien te combineren met je behoeftes. Maar dat lukt wel, het duurt namelijk niet de halve dag om met je sim de tuin te verzorgen. Maar laat je sim wel ontspannen in de tuin werken! Anders zal je sim misschien gestrest raken. En als je juist vrije tijd over hebt is het handig om met je tuin vaardigheid aan de gang te gaan zodat je sim steeds beter wordt in tuinieren. Tuinieren wordt ook steeds veel leuken met de tijd dat je sim meer dingen over tuinieren leert. Je zult namelijk de gekste dingen zien en planten. Maar dat zal ik niet verklikken!

Oké, maar waar vind ik nu deze ‘zaadjes’?

Zaadjes kan je door de hele stad van je sim vinden. En zover wij weten is er geen bepaalde plek voor bepaalde zaadjes. Ik heb namelijk op de begraafplaats een keer een “Levensfruit zaadje” gevonden. Maar ook een keer aan de kust van het strand. Je zult overal wel wat vinden. En als je wat moeite hebt met het vinden van deze zaadjes dan kan je met je levenspunten een levenslange optie kopen dat heet de “Verzamelhulp” met deze optie kun je verschillende soorten zaadjes en meer op de kaart vinden. Het zal niet de soort van het zaadje vertellen maar wel waar het zaadje precies ligt!

Mijn tuintje gaat er niet echt op vooruit…

Als je wat moeite hebt met tuinieren, of je planten komen er nooit op zijn best uit. Dan kan dat zijn omdat je sim nog niet erg veel punten heeft voor tuinieren, of omdat jij jou tuintje te lang voor iets hebt laten wachten. Bijvoorbeeld om gewied te worden, of dat ze water nodig hadden. Als je jou planten te lang laat wachten zullen ze steeds meer ongelukkig worden met de tijd. En als je nog steeds niet het gewenste blijdschap niveau van je planten ziet kan je altijd nog de eigenschap “Groene Vingers” aan je sim geven. Of je kan de levenslange blijdschapwens “Supergroene Vingers” aanschaffen zodat het tuinieren steeds beter en makkelijker gaat.

Een gezonde tuin

Met de loop van de tijd zul je merken dat je tuin steeds meer veranderd. Je planten zullen groeien en kunnen soms zelfs tot bomen uitgroeien! Door met je cursor over je planten heen te gaan zul je de status en blijdschap van je planten zien. Uiteindelijk bij zeldzame planten zul je zien wat voor soort planten het zijn dat je eerst niet kon zien.

Alles groeit zoals het moet!

Als alles goed gaat zul je merken dat al je planten blij zijn en dat ze daarom ook sneller groeien dan normaal. Je planten zullen daarom ook als je helemaal volgroeid zijn gezondere fruiten en groenten hebben. Dit kan dan een positieve gemoedstoestand op je sim hebben als je deze planten op eet.

Tuinieren maakt het ook mogelijk om twee recepten te maken, namelijk Engelencake en Ambrosia. Deze recepten zullen invloed hebben op het leven van een bepaalde sim. Namelijk een langer leven of zelfs om een geest tot leven te wekken! Maar meer zullen we niet vertellen. Anders is het niet leuk meer.

Nog extra’s?

Er zijn nog drie tuinier uitdagingen net als bij elke andere vaardigheid.

Meester Tuinier(ster)!

Plant alle soorten planten mogelijk in het spel, als je dit gedaan hebt kan je het onkruid voor toekomstige planten verminderen.

Biologische Baas!

Kweek 75 perfecte planten en je planten zullen nooit meer dood gaan vanwege verwelking.

Meester Landbouwer!

Kweek 650 planten en het wateren en bemesten van planten zult langer effect hebben dan normaal. Dit zal je tuin veel efficiënter maken.


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *