Ingame advertenties in De Sims 3?

Op de Amerikaanse De Sims 2 BBS heeft Taciturnsim in dit topic een EULA (End-user license agreement) neergezet die bij Sims 3 schijnt te horen.

Een EULA is een gebruikers overeenkomst waar je accoord mee moet gaan voor of na het installeren van een game.

In deze EULA wordt vermeld dat De Sims 3 ook gebruikt zal gaan maken van “IGA Technology”, deze kan tijdelijk reclames in je De Sims 3 zetten. Data die wordt opgeslagen is bijvoorbeeld je IP adres, ook wordt er vermeld dat deze IGA technologie geintergreerd is in De Sims 3 en als je geen gebruik wil maken van deze technologie je De Sims 3 maar niet moet spelen als je online op het internet zit.

This game incorporates dynamic advertisement serving technology offered by IGA Worldwide Inc. (“IGA Technology”), which enables advertising to be temporarily uploaded into the game on your PC or console, and replaced while you are online. IGA Technology only logs information that is needed to measure presentation of advertising, and to serve advertising to the appropriate geographic region and to the right location within the game. Logged data may include Internet Protocol Address (“IP Address”), in game location, length of time an advertisement was visible, size of the advertisements, and angle of view. The IP Address is deleted when the online game session ends. Your game may be assigned an id number, which is stored on your PC or console, and used by IGA Technology to calculate the number of unique and repeat views of dynamic in game advertising. The id number is not associated with any personal data. No logged information is used to personally identify you. This ad serving technology is integrated into the game; if you do not want to use this technology, do not play the game while connected to the Internet.

Het is nog maar de vraag of deze informatie klopt: er is wel meer onzin op het internet te lezen maar de geruchten over ingame advertenties in De Sims 3 circuleren al langer en in veel andere games zit het al. Bovendien schijnt het zo te zijn dat in deze EULA wordt gesproken over Securom / DRM en daarvan weten we inmiddels dat dat in ieder geval niet in De Sims 3 zal zitten.

Net als met de hele Securom / DRM discussie is het nu ook weer afwachten tot EA / Maxis met een officiele statement hierover naar buiten komt.

De hele EULA vindt je hier als PDF file.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *