De Sims 3 Fanfest verslag Deel 2 – Frikkelfrab

Hallo Sims fans!

Daar ben ik weer met deze keer, Deel 2 van mijn verslag over De Sims 3 Fanfest. In deel 1 van mijn verslag vertelde ik over hoe alles ging op het Fanfest, ook vertelde ik een paar weetjes over CAS (Create-a-Sim). Voor mensen die ook nog graag deel 1 willen lezen, hier is de Link. In Deel 2 van mijn verslag zal ik wat vertellen over het leven van je sim, de buurt, en hoe de ‘karaktereigenschappen’ invloed hebben tijdens het spelen.

Nadat ik mijn familie had gecreëerd ging ik gelijk naar de buurt, zonder enige laadschermen. Toen kwam ik in katzwijm. De buurt is geweldig! Er waren zo veel mogelijkheden dat ik het helaas niet alles kon doen in de korte tijd die we hadden. Maar wat ik wel heb gezien waren een aantal openbare plaatsen zoals ‘Het stadhuis, het openbare zwembad, het sportcentrum, de waterval (hier zal ik zo meer over vertellen), en het strand.’ De enige ‘rabit hole’ van deze openbare plaatsen is Het Stadhuis. Toeval is dat ik bij deze plek kwam, is omdat mijn Sim een baan kreeg in de criminaliteit. En plots kreeg ik een optie, of ik een ‘Illegaal Pakketje’ wou afleveren bij het stadhuis, en dit moest ik ook heel gluiperig doen anders kon ik opgepakt worden. Want ja… Je Sims kunnen de gevangenis in gegooid worden!
Ik had het pakketje velig afgeleverd en ik kreeg een kleine geldbonus.

Het openbare zwembad en sportcentrum spreken al voor zich, gewoon even lekker zwemmen, nieuwe mensen ontmoeten, of oude bekenden tegenkomen. En bij het sportcentrum is het vooral gewoon om lekker fit te blijven, en net als bij het zwembad, Sims ontmoeten of tegenkomen.
Dan komen we aan bij het strand, het strand is werkelijk gigantisch! Er staan al wat strandstoelen en parasols zodat je lekker kan zitten. (Ik weet niet zeker of we ook kunnen zonnen.) En ik heb slecht nieuws… We kunnen helaas niet in de oceaan zwemmen. We kunnen er wel in vissen! Dit vond ik echt heel erg jammer, ik had me er namelijk zo op verheug in de oceaan te kunnen zwemmen.
Dan komen we aan bij de waterval, dit is echt een prachtig afgelegen gebied in het midden van niemandsland in Sunset Valley. De waterval heeft niet heel veel opties, je kunt er vissen… Eigenlijk is dat een beetje het enige. Het is een mooie plek voor een bijzonder gelegenheid, zoals een afspraakje met een Sim die je al een tijdje in de gaten houdt.
Het klinkt misschien een beetje alsof ik vissen als iets heel negatiefs laat klinken, maar dat is helemaal niet zo, namelijk in al deze verschillende plekken vang je ook vele verschillende soorten vissen.

Genoeg over de openbare plekken. Vele Sims fans vragen zich vaak af welke families we terug zullen zien in De Sims 3. Nou hier zijn een paar families die ik tegen kwam, namelijk: ‘Familie van De Kerkhof, Vrijevogel, Langerak, Rimpelbil en Landgraaf.’ Ik heb ook nog een paar nieuwe families gezien, namelijk: ‘Keaton, Ursine, Wolff, Hart, Alto, alleenstaande moeders en huisgenoten.’
Wat ik echt heel erg raar vond, is dat de helft van de families wel vertaald was. En de andere helft (eigenlijk grotendeels) niet vertaald. Misschien veranderd dit nog want we kregen niet de ‘Officiële” versie van het spel te spelen.

Nou, nu maar even over mijn familie. Ik plaatste hun op een lege kavel zodat ik lekker kon experimenteren met de ‘bouw en koop’ modus. Dit was erg verwarrend, ze hebben een soort van blauwprint-actige selectie mode gebruikt voor het kiezen van meubels en bouwstukken. Bijvoorbeeld in de koopmodus hadden ze een paar kamers, en bij bijvoorbeeld de woonkamer, hadden ze een bank, televisie, radio en meer. En dan moet je op één van deze meubels klikken, om een aantal van deze soort meubelen te zien. Erg moeilijk om uit te leggen eigenlijk. Maar zo werkte dat dus.
Ik begon ongeveer met 20.000 simoleons om een huis te bouwen voor een familie van drie. Om eerlijk te zijn bouwde ik een heel slordig en lelijk blokhuis met alle benodigde spullen, zoals een slaapkamer met 3 bedden, simpele keuken, en een badkamer.

Nou toen begon het pas echt, het leven mijn smis. Dit was allemaal erg nieuw. Want precies op dat moment werd ik opgehaald voor een interview met MJ Chun. Toen ik terug kwam van dit interview was ik helemaal vergeten op Pauze te drukken! Één van mijn Sims was aan het zwemmen bij het openbare zwembad. De andere zat zich te gedragen als een beroemdheid bij iedereen die ze tegenkwam, ik denk omdat ik haar het ‘snob’ karaktereigenschap had gegeven. En mijn dochter zat met iedereen aan het flirten omdat ze denk ik het ‘Hopeloze Romanticus’ karaktereigenschap had. Helaas heb ik niet heel veel meer kunnen spelen met mijn Sims omdat ik zoveel mogelijk van het spel wou weten, dat ik helemaal vergeten was om het spel gewoon zelf te spelen!

Mijn ervaring om sowieso het spel te kunnen spelen voor 4 juni was helemaal geweldig. Ik heb veel geleerd en gedaan in die korte tijd. En die laatste 3 weekjes voor het spel uitkomt zullen als een gek voorbij gaan. Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn verslag over het spelen van De Sims 3. En als je vragen hebt, laat het gerust achter bij de reacties en ik zal zo snel mogelijk reageren!

Groetjes,
Frikkelfrab.

6 reacties

  1. oh jammer dat we niet in de zee kunnen zwemmen. Allez ik was van plan om een huisje aan de zee te bouwen, maar kzie het nut er niet van in want ik kan toch niet zwemmen. Zal dan maar naar de stad trekken en als ik wat geld heb een buitenverblijf aan zee kopen 😉

  2. Hoi, volgens jouw interview kun je geen winkels (bijvoorbeeld kleding winkels) in? Is dat echt zo, want dat zou ik wel jammer vinden! En zijn er nog meer gebouwen waar je niet in kunt (behalve werkplekken)?

  3. Sorry voor de late reactie Koen, maar het is zo dat je geen winkel kleding hebt. Je kan nu alles gewoon zelf uit de kast trekken voor zover ik heb begrepen.

    Daarnaast kan je alle algemene winkels ook niet in inderdaad. Denk aan de restaurant, laboratorium, supermarkt, boekenwinkel etc. Behalve de bieb, het strand en de huizen kan je nergens anders in dacht ik zo.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *