Illegale downloads Sims 3 kost EA nu al $ 9 miljoen

De Amerikaanse Statesman heeft op deze pagina een artikel online gezet over de illegale kopieën van Sims 3 die op dit moment op internet te vinden zijn. Al eerder heeft EA laten weten dat dit een beta versie van Sims 3 was vol met bugs.

Volgens BigChampagne is Sims 3 nu al ruim 180.000 keer gedownload wat EA al ruim 9 miljoen US dollars heeft gekost.

Sims 3 was downloaded at least 180,000 times from May 18 to May 21, according to BigChampagne, a company that monitors file sharing.

The current number of illegal downloads of “The Sims 3” suggests lost retail sales of $9 million to date, based on the $49.99 starting price.

Ik sluit me aan bij wat Snooty Sims op Twitter zei:

Traits for people who pirated Sims 3: Loser, Kleptomaniac, Mean-spirited, Evil and Inappropriate

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

13 reacties

 1. ze gaan er wel van uit dat iedereen die het gedownload heeft niet gaat kopen. wat niet waar is. veel sim fans zien dit als een soort van demo om te zien of het wel werk op hun pc. dit bericht is dus enkel maar een gissing.

 2. @ Anoniem hierboven

  Klopt, veel mensen zullen toch de echte gaan kopen omdat je dan ook natuurlijk de online mogelijkheden kan gebruiken. En ook zal de 9 miljoen schade wel meevallen omdat óók veel mensen die het hebben gedownload toch niet van plan waren om het te kopen.

 3. als je ‘can i run it’ had gedraaid had je ook gezien of het op je comp kan: smoesje dus

  hmm ja dat werkt hier dus niet. In ieder geval, ik heb de sims3 gedownload omdat ik niet meer kon wachten en omdat ik de week dat het uitkomt de sims3 niet ga kunnen kopen maar ik ben wel van plan het de week erna te kopen…

 4. Maakt mij niet uit wie het spel wel of niet al gedownload heeft. Er zijn genoeg webmasters die het spel al vanaf de 20e aan spelen zijn… of forumbeheerders. Nou en? Zij zullen naar alle waarschijnlijkheid net als heel veel andere mensen het spel gepreorderd hebben. Ik ben er een van , die mensen die een pre order hebben geplaats, maar t nu wel al spelen. Maar helaas voor Snooty , voel me geen : Loser, Kleptomaniac, Mean-spirited, Evil and Inappropriate. Haal eerst eigen balken maar uit de ogen voor je begint over splinters bij een ander. Er zijn immers maar heel weinig mensen die nooit eens naast het potje piesen, nu nog eerlijk erover zijn en een beetje respect voor elkaar opbrengen.

 5. Een “can I run it” zegt natuurlijk niet hoe het er dan uitziet, en is ook niet echt betrouwbaar (controleert wel hardware, maar niet andere software die draait, kan ook invloed hebben) 😛

  Er zal vast wel wat schade zijn door piraterij, maar het wordt met dit soort simpele berekeningen wel schromelijk overdreven hoor. Niet om iets goed te praten, maar, zoals ook hierboven al gemeld:

  a) Genoeg mensen die als het niet te downloaden was, het gewoon niet zouden spelen (dus ook niet kopen)
  b) Genoeg mensen die de illegale versie gebruiken om te testen/uit te proberen, om vervolgens de volledige versie te kopen (misschien ook niet, om een miskoop te voorkomen)
  c) Er zijn er vast ook een hoop die ‘m al wel besteld hebben maar gewoon zo snel mogelijk willen spelen. NU HEBBUH! enzo.
  d) Hoe komen ze aan die 180.000? Het aantal keer dat het .torrent bestand gedownload is? Misschien mensen die ‘m per ongeluk 2x downloaden? Erg onduidelijk. Heeft iedereen ‘m wel helemaal gedownload, en niet alleen bijvoorbeeld in .nfo bestand ofzo? Vast ook genoeg mensen die van IP wisselen tijdens het downloaden en daarom misschien dubbel geteld worden…

  Kortom, sensatienieuws wat eigenlijk nergens op gebaseerd is. Het spel is gelekt, erg vroeg, dat kost EA wat centen, maar dat is allemaal niks nieuws meer.

  Overigens, dat statement van EA eerder lijkt ook al nergens op, en betwijfel of het waar is. Dat er SecuROM in zit kan duiden op dat het a) een Persversie is, meestal ook de eindversie maar dan met tijdrestricties, b) de EA Store digitale versie is, daar zit nl wel SecuROM op.

  Indien dat laatste, dan zou het zomaar kunnen dat meer EA games vroeg gaan uitlekken, als daar gaten in ontdekt zijn. Het lijkt me niet dat de gelekte versie veel buggier is dan de final – sterker nog, ik denk dat ’t gewoon de final is… Om nog maar niet over de onzin uit het statement van het ontbrekende Riverview te spreken.

  Kortom, dit vroege uitlekken is niet goed te praten en zal EA zeker wat geld kosten. Om nu al te zeggen dat het $9 miljoen heeft gekost… pure onzin.

 6. Tja zo ken ik nog wel 100 smoesjes om piraterij goed te praten.

  Wacht gewoon even en je hebt de legale. En over die webmasters die een illegale kopie hebben: zie er niks van op hun sites dus als ze zo stoer moeten doen laten ze er dan ook voor uit komen. O nee, doen ze niet natuurlijk: willen niet bekend raken bij EA want dan geen uitnodigingen meer ….

 7. ” Er zijn genoeg webmasters die het spel al vanaf de 20e aan spelen zijn… of forumbeheerders. Nou en? “

  Ik moet voor alle duidelijkheid mijn zin goed neer schrijven,

  Er zullen vast en zeker genoeg webmster ect zijn… Het is niet mijn bedoeling om welke webmaster of forumbeheerder of blogbeheerder te beledigen en of te beschuldigen van piraterij. Mijn excuses hiervoor.

 8. Ik blijf erbij dat ’t genoemde bedrag gigantisch overdreven is omdat 1 download niet gelijk staat aan 1 gemiste verkoop. Dat is simpelweg niet waar.

  Er zijn genoeg redenen waarom mensen nu het spel wel al downloaden, terwijl dat niet per se een gemiste verkoop is. Dat vertellen is niet goedpraten, maar uitleggen dat de genoemde getallen onzin zijn. Het bericht is zo ontzettend ongenuanceerd dat het nergens op slaat.

 9. Ik sluit mij aan bij de meeste hier. Natuurlijk is piraterij nooit leuk voor de makers, en het is ook niet goed te praten. Maar wie heeft hier nu nooit een keer muziek gedownload? Kom op zeg.

  En wat cheetah al zei, dat EA 9 miljoen euro misloopt slaat ook negerens op. je moet meer factoren meerekenen. dan simpel 50×180.000, dit is de omzet, niet de winst. denk eens aan productie kosten, (cd’s, hoesjes, de geprinte cover, het vervoer over de hele wereld) dit allemaal kost geld. En wat denk je van de mensen die nooit van plan waren de sims 3 te kopen? die hebben geen pre-order om te annuleren, misschien zijn er wel mensen over gehaald om het spel als nog legaal te kopen, daarnaast zijn er ook nog de productie kosten van de developers. hierdoor is het aantal winst dat EA misloopt kleiner dan 9miljoen. Verder hebben anderen ook al gezegt dat vele het spel al gepre-orderd zullen hebben en nu het spel gedownload hebben omdat ze gewoon niet kunnen wachten. Als dit het geval is bij downloaderd dan is daar niks mis mee. EA krijgt immers zijn geld.

  Dan de smoes om can you run it te gebruiken, Deze zegt toch niets over hoe het spel werkt op jou pc? of het lagged, en of de grafische prestaties bagger zijn?

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *