Alles kopen van Sims 3 Store kost je $275

Shoppen op Sims 3 Store is een dure grap, we hebben het er al geregeld over gehad hier op dit blog. Nu met de Sims 3 Store online kunnen we pas echt zien wat de spullen gaan kosten en voor alles wat er momenteel te koop is ben je in totaal $275 kwijt.

Als we dat omrekenen naar euro’s is dat wel minder maar nog steeds een smak geld. Sims2madaddict heeft het allemaal zitten uitrekenen in dit topic op de Amerikaanse BBS.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

11 reacties

 1. Absoluut afzetterij, die store.

  Wat betreft de berekeningen, zoals ik ook op het BBS het gepost (bericht valt helaas een beetje weg in de drukte), is er echter 1 fout: er zijn items dubbel geteld. Dit omdat ze in meerdere categorieen staan (bijvoorbeeld haar voor mannelijke tieners, jong volwassenen en volwassenen). Daar staan 3x dezelfde kapsels.

  Als je kijkt naar de URL (het ProductID=… gedeelte), zie je dat je echter met de aankoop van 1 kapsel, bijvoorbeeld een mannelijk tienerkapsel, je tegelijk ook dat voor de (jong) volwassenen krijgt.

  Kortom, de totale waarde van de store zal iets lager uitvallen dan de genoemde $275. Het blijft hoe dan ook duur en afzetterij, zeker als je kijkt hoeveel er in het basisspel zit…

 2. Mooie aanvulling: dat er dingen dubbe; zijn geteld had ik niet gezien. Mijn euro’s ga ik er ook niet besteden 🙂

 3. Als we er vanuit mogen gaan dat er +/- $75 dubbel is geteld (voor ’t gemak, is een ruwe schatting: 4x$12 aan kapsels en dan misschien nog wat dubbele kleding, objecten uit sets, enz).

  Blijven we over met $200 (20.000 simpunten). Met €12 (in de Benelux) per 1000 punten, kost dit dus €240.

  Rekenen we dit weer om naar de Amerikaanse Dollar, met de huidige wisselkoers van €1 = $1.4156, komen we uit op (tromgeroffel)…

  $339.75 !!!

  Wie niet inziet dat dit afzetterij is…

  (Met dank aan http://finance.yahoo.com/currency-converter#from=EUR;to=USD;amt=240 )

 4. Ik heb het nog eens helemaal nagerekend. Rekening houdend met dubbele items voor kleding en haar, en met het feit dat de sets op 1 item na de secties Versieringen Huis en Bouwen behelzen.
  Zie ook http://tinyurl.com/ldeqnj voor mijn reactie in het topic op thesims2.com

  Kort gezegd:
  Totaal Sets: 142 Items; 5925 SimPoints; $59,25
  Totaal versiering en bouwen: 143 Items; 8625 SP; $86,25

  Totaal Kleding+Haar: 121 Items; 8950 SP; $89,50

  Dus:
  Sets +Kleding+Haar+1 item: 264 Items; 14975 SP; $149,75
  OF: VersieringHuis+Bouwen+Kleding+Haar: 264 Items; 17575 SP; $175,75 (verschil=$26)

  Het totaal van $275 is $125,25 minder: een totaal van $149,75

  Nog teveel !!!

  Maar als je kijkt naar de sims2:
  9 special packs van $20 is $180, $30,25 meer. Maar de sims2 is uitontwikkeld, de sims3 staat aan het begin en kan dus uiteindelijk alleen maar duurder worden…

  Ik hoop wel dat er snel echte huisdieren bij komen.

 5. ik hoop dat dit is omdat iedereen vooral aan het begin spullen koopt. hopelijk worden spullen op den duur wel goedkoper. en heb je meer waarde voor je geld.
  met zulke bedragen ga je toch snel op andere sites kijken waar je gratis extra spullen kan downloaden.

 6. Ik was wel van plan iets te kopen. Een paar meubeltjes. Zitten wel een paar mooie bij.
  Weet alleen nog niet wat de betaalopties zijn.

 7. Ik wacht wel vrolijk met het uitgeven van mijn gratissimpoints. Als ik nu alles uit ga geven, zul je zien dat ik spijt krijg als er ineens veel mooiere dingen in de store komen of alles goedkoper wordt. Van plan om er zelf nog geld aan uit ga geven ben ik niet, van mij krijgen ze, op uitbreidingspaketten na, geen cent meer van mij. Ik heb het spel al voor 55 euro gekocht, wat een enorm bedrag is als je met een gemiddeld van 5 euro per week door moet komen. (Dan moet ik dus zowat al mijn zakgeld van een heel halfjaar uitgeven, wou ik alles in de simsshop willen kopen. Há, vergeet dat maar)

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *