IGN over Wereldavonturen en kelder tool – Vertaling

Gisteren was er gepost over een preview van IGN (het bericht kan je hier vinden). Vandaag heb ik even de tijd genomen om het te vertalen.

Er is niet heel veel nieuws behalve over de kelder tool. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik sowieso enorm geniet van alle informatie die we krijgen. Het lijkt me steeds leuker te worden! Hopelijk denken jullie er ook zo over. 🙂 Veel lees plezier!

Het is een beetje ingewikkeld om een nieuw gebied aan Sunset Valley of Riverview toe te voegen. Daarom besloten de makers geheel nieuwe plekken te creëren waar je Sims op vakantie kunnen of avonturen kunnen beleven voor dagen, of zelfs weken! (Wees niet ongerust, het zal zo gemaakt worden dat de Sims niet verouderen tijdens hun vakantie of avontuur.) Ze zullen geen mogelijkheden hebben om een huis te bouwen in de vakantielanden, maar ze kunnen zich wel bezig houden met het nastreven van avonturen wat op een verdere evolutie van De Sims lijkt. De avonturen in het spel brengen puzzel elementen voort, wat leid naar grotere avonturen nadat de puzzels zijn opgelost.

Het voorbeeld in de video is het land Egypte, wat, zoals we verwachte gevuld is met veel zand, sfinxen, Sim mummies, grote Piramides en nog meer beroemde Egyptische landmarkeringen. Wanneer je Sims op vakantie gaan zijn ze in bezit van gelimiteerde tijden in het gekozen land d.m.v. van hun Visa level: in de eerste levels van je Visa ben je gelimiteerd om een paar Simdagen in het gekozen land te blijven. Terwijl je met een hogere Visa level tot een paar Simweken kan verblijven in het gekozen land. Een hoge Visa level laat je zelfs toe om een huisje te bouwen om in te verblijven. Met een lage Visa level verblijf je automatisch in een basiskamp wat betekent dat je in een kleine tent verblijft. (Tenten kunnen ook worden aangeschaft in Sunset Valley en Riverview, wat mogelijk goed nieuws is voor de mensen die van kamperen houden of met dakloze Sims spelen.)

Op de basiskamp is een banenbord waarop je allerlei avonturen kan vinden. Dit zijn geavanceerdere kansen wat is gegroeid uit de kansen systeem van het originele Sims 3 spel; hoe moeilijkere avonturen je uitkiest des te meer zal het leiden naar meer keuzes, meer avontuur en misschien zelfs betere schatten. Door je in de avonturen te storten zal het je niet alleen in spannendere verhaallijnen brengen, maar het zal ook je Visa level omhoog werken en nog veel meer. Een voorbeeld van een avontuur is het bezoeken van een tombe, waarvan er veel zijn in het land Egypte. Deze tombes kunnen duivelsachtige trappen hebben die je moet rond draaien in de juist stand, zodat jij er verder op kan klimmen, of je moet er mee zien om te gaan als dat je niet goed lukt. Bijvoorbeeld: een trap wat vuur uitspuugt kan uitgeschakeld worden door je Sim helemaal nat te maken met water (bijvoorbeeld door in het zwembad te laten springen) voor je de tombe in gaat. De natte kleding van de Sim zal hem/haar dan beschermen tegen de hitte van het vuur. Of je moet misschien objecten aan de kant schuiven om zo nieuwe schakels te vinden die je moet omdraaien om een deur te openen. Je Sims kunnen ook graven in bergen troep om artefacten te vinden wat een sleutel kan zijn voor een geheime deur. Of, je vindt kleine stukjes van een zeldzaam object wat je uiteindelijk allemaal in elkaar kan zetten en zo een zeldzaam artefact mee naar huis kan nemen om aan familie/vrienden te laten zien.

Je kan ook zoeken naar schakels aan de muren om geheime deuren of geheime trappen te ontdekken. Dit kan allemaal gebruikt worden als je zelf een huis bouwt in Sunset Valley of Riverview. Zo kan iedereen zijn/haar eigen avonturen tombes maken, die anderen kunnen downloaden en ontdekken wat er allemaal verstopt is in het zelf gemaakte gebouw. Nog een goed nieuwtje voor rasechte bouwers, er zal een kelder tool komen wat het eindelijk toe laat om kelders onder het huis te maken wat stukken makkelijker zal gaan dan hoe we het nu moeten maken. Met deze kelder gereedschap zal het mogelijk zijn om 4 verdiepingen onder het huis erbij te maken. Zo kan je 4 verdiepingen boven grond maken, maar ook onder de grond. In totaal 8 verdiepingen.

Andere landen zullen hun eigen thema’s hebben. In Frankrijk kunnen de Sims nectar maken, wat voor de Sims gelijk staat aan wijn. Dit zorgt ervoor dat je zal leren om 8 verschillende soorten druiven te planten en te verzorgen, wat na het goede verzorgen gestampt zal worden tot “wijn” en nog veel meer. In China heb je de Chineze vechtkunst, wat er ook voor gezorgd heeft dat er een boel verbeteringen zijn in het bewegingssysteem van het spel zodat de bewegingen natuurlijk over zullen komen.

Ondanks dat je niet permanent kan wonen in de nieuwe landen zijn er altijd manieren om iets mee te nemen uit het land wat je graag lief hebt. Zo kan je bijvoorbeeld trouwen met een bewoner van een bepaald land en er zijn nieuwe vaardigheden wat je in een land kan leren en mee naar huis nemen. Denk bijvoorbeeld aan de nectar wat je daar hebt geleerd en thuis kan maken. Er kunnen ook toeristen in je thuisland rond lopen om foto’s van Sunset Valley of Riverview te maken. Dat is nog iets nieuws wat is toegevoegd in het spel. Je Sims kunnen foto’s maken en het ook nog eens op de muren hangen voor echte herinneringen. De foto’s zullen een beetje lijken op de schilderijen die je Sims zelf maken.

Dit zou overigens geen echte Sims uitbreiding zijn als het geen super natuurlijk element zou bevatten. Deze keer zijn het mummies die in Egypte “leven”. Deze jongens (en meisjes) kunnen wakker worden en uit hun sarcofaag stappen om jouw Sim na te jagen. Je kan een vloek over je heen krijgen van de mummies, wat je dwingt om naar de sfinx te gaan om vervolgens een ritueel uit te oefenen. Doet je Sim dat niet dan is hij/zij simpel gezegd de pineut. Je Sim kan zelf ook in een mummie veranderen; enig minpunt daaraan is dat je Sim erg langzaam wordt.

9 reacties

 1. Dank voor het vertalen Patricia; ik heb er normaal gesproken geen moeite mee om Engels te lezen, maar met deze warmte heb ik er gewoon geen puf voor, dus hartelijk dank!

 2. Absoluut geen dank. ^_^

  IGN heeft in de tekst gezet dat je nu foto’s kan maken en het ook op de muren kan hangen. Eén van hun comments zegt dat dit al kon. Ik weet daar zelf niet zoveel van af, mijn Sims hebben nog totaal geen foto’s gemaakt. Maar ik zeg dit alvast, voor het geval iemand het hier ook wil zeggen. Ik weet ervan. :-p

 3. Ja, zeker een leuk detail, Loeki. ^_^

  @ Hiki: Ik denk dat het met fotografie kan, uiteraard. Maar het gaat erom dat IGN dacht dat het maken en plaatsen van foto’s een nieuwe functie is. Terwijl dat schijnbaar ook al met je mobieltje kon. Maar daar weet ik niets vanaf. Dat zei iemand als comment onder de IGN versie. 🙂

 4. Naar’t schijnt kunt is er niet alleen de kelder tool maar ook een tool waarmee je geheime kamers kunt maken. Wel leuk als je zulke huizen kunt downloaden op de exchange.

 5. Ja klopt: dat staat er ook in: je kan bouwspullen zoeken in Egypte en dan geheime kamers bouwen, er spullen in verstoppen en die dan op exchange zetten.

  Wel leuk! 😉

 6. met je mobile kun je kleine maar leuke foto’s maken..ik maak ze van de kinderen ..is leuk om te zien hoe ze groter worden ..en je kunt ze aan de muur hangen en op je tafel zetten…verder vind ik het wel een leuk idee dat er ook in sunset valley toeristen komen..verder vind ik de nectar geweldig…ik kan niet wachten..

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *