Robin Burkinshaw over Alice en Kev: 2 zwervers in Sims 3

Onlangs hebben we in dit bericht nog gemeld dat Robin Burkinshaw weer begonnen is met updates van zijn dagboeken over Alice en Kev; 2 zwervers die in Sims 3 proberen te overleven.

De Nederlandse Gamer.nl heeft nu een artikel online gezet met wat achtergrond informatie over deze dagboeken en de maker ervan: Robin Burkinshaw, student gamesdesign in het Verenigd Koninkrijk.

“Vanaf het moment dat ik de eerste vier screenshots plaatste op een forum, werd ik verrast door het effect dat het had. Mensen reageerden er emotioneel op. Na het succes op dat forum ben ik het op een blog gaan plaatsen. De tweede dag stond het al in de Engelse kranten. Na een paar dagen had ik al bijna een miljoen bezoeken per dag.”

“Je kunt sympathie voelen voor een gamepersonage, maar het kan alleen in bepaalde genres”, aldus Robin. “Een hoop van de grote blockbuster-games proberen op dezelfde manier als films emotie aan de spelers over te brengen. Dit werkt echter niet zo effectief in games dankzij een disconnectie tussen het verhaal dat verteld wordt en wat de speler doet in de game.”

Zie verder ook deze berichten op onze site.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *