Nieuwe patch voor Sims 3 (1.7/2.2) [UPDATED]

Er is een nieuwe patch beschikbaar die de problemen met het opslaan van je games zou moet oplossen.

Nieuwste update voor: 1.7/2.2

Fix for save file incompatibilities that result in the Error Code 16 error message while saving.

Deze patch lost, als ik het zo lees op verschillende forums, niet altijd de problemen met het opslaan op en alle andere bugs die vele Simmers gemeld hebben blijven bestaan.

[UPDATE] EA Nederland Email:

Het is jullie vast niet ontgaan dat de patch die gisteren is vrijgegeven voor nogal wat problemen heeft gezorgd. Vannacht heeft de Sims studio een nieuwe game update (1.7) vrijgegeven die het probleem verhelpt. Iedereen kan dus nu weer zonder problemen spelen (en het uitbreidingspakket installeren).

Verder blijven we de community actief monitoren op eventuele andere problemen.

Naast je reacties hier kun je altijd in dit topic op het officiële Sims 3 forum EA laten weten wat er zoal mis gaat en wat je al geprobeerd hebt.

75 reacties

 1. Ik zie het probleem al: de oude patch (1.4.06 > 1.7.9) staat bij mij niet meer in het opstartscherm (gisteren nog wel) en hij probeert nu de nieuwe patch te installeren en dat kan schijnbaar niet zonder de oude. ZUCHT

  1. Voor nu laat ik het hierbij: ik krijg WA vandaag maar ga hem niet installeren. Ik wacht wel op verder berichten over een volgende fix / patch en zie dan wel of ik op die nieuwe patch wacht of ondertussen Sims 3 van mijn computer haal. Ik heb nooit zulke problemen met games gehad :S Het zal, ben ik bang, dus nog wel even duren voor ik weer kan Simmen!

 2. Enne… weet ook iemand waar we de oude patches vandaan kunnen vissen?? Ik begin dus weer helemaal aan het begin met de patches 1.0.631.00002:-0 tsss…..dat gaat dus never nooit niet meer lukken!.

  1. Een game hoort toch gewoon als je opnieuw installeerd de patches 1 voor 1 te geven? Of zitten in de laatste patch ook alle vorige patches?

 3. O, dank je! daar had ik nog niet gekeken:-). Ik wacht echter nog even met het installeren van de patches totdat ik niet meer uit het spel gegooid wordt. Eerst dus nog maar “even” wachten op antwoord/oplossing van EA, als die komt. Het boekje doorlezen van WA is ook leuk….

 4. Hiki, grote kans dat jij misschien de sims 3 niet meer kan spelen zet het er anders opnieuw (met WA) op en installeer gelijk daarna de nieuwe patch

 5. Hi,

  Ik heb net op het forum gereageerd. Maar hier ook nog maar even. Ik heb net de patch geinstalleerd. En ik ben dus al mijn huizen kwijt. Ik zie alleen nog maar blauwe vlakken op de plek van de huizen. De stad (winkels e.d. zijn nog wel zichtbaar). Opslaan kan ik nu wel. Maar ik kan nu echt niet meer spelen. 🙁 Iemand nog een oplossing?

 6. @ Hiki: ik heb de sims 3 deze week verschillende keren van mijn laptopje gegooid en weer geinstalleerd. En je krijgt dus meteen de laatste patch als update. Hierin heb je helaas geen keuze. 🙁

 7. Nope ik heb alle mods (alleen kleding en meubels) verwijderd. Ga zo wel nog mijn caches verwijderen (via mijn documenten). Dat zorgde gisteren ervoor dat mijn spel zijn snelheid weer terug kreeg.

 8. [UPDATE] EA Nederland Email:

  Het is jullie vast niet ontgaan dat de patch die gisteren is vrijgegeven voor nogal wat problemen heeft gezorgd. Vannacht heeft de Sims studio een nieuwe game update (1.7) vrijgegeven die het probleem verhelpt. Iedereen kan dus nu weer zonder problemen spelen (en het uitbreidingspakket installeren).

  Verder blijven we de community actief monitoren op eventuele andere problemen.

 9. Ik heb een nieuw verhaal gestart en daar heb ik de problemen niet. Maar bij het spel wat ik gisteren onder de oude patch heb opgeslagen dus wel. Ben bang dat ik deze familie als verloren kan beschouwen. Maar misschien dat WA voor een onverwachte wending kan zorgen.

 10. Sla je oude verhaal op met ‘opslaan als’ de oude oplossing van voor de laatste patch. en gebruik dan een heel nieuwe naam bij het bewaren. misschien helpt dat nog?

 11. Gamepatch 1.7 bevat alles die patch 1.1, 1.2, 1.3, enzovoort ook bevat.
  In 1.4 werden dingen uit 1.3 weer verbeterd, dus de foute dingen uit patch 1.3 zullen dan weer niet in 1.7 zitten.
  Patchbestanden worden ook steeds groter. 1.7 is veel groter dan bijvoorbeeld 1.2.

 12. Ik heb mijn problemen via de link gemeld. Ik hoop dat EA er iets mee gaat doen. Of dat WA zelf een deel van de problemen zal oplossen. Hoewel van WA bekend is dat deze het spel ineens afsluit. En dat had ik net ook. 🙁

 13. Als ik die nieuwe patch installeer, krijg ik dan mijn oude opgeslagen spel weer terug die is verdwenen door de error 16?
  Als dat niet zo is, ben ik nog net zo ontevreden als voor de nieuwe patch. Of zelfs nog ontevredener, omdat dit betekent dat EA niet met een oplossing komt voor families/opgeslagen spellen die dankzij hun eerdere patch verdwenen zijn.
  En moet ik al mijn mods verwijderen voor ik de nieuwe patch kan installeren? Dit ben ik namelijk niet van plan, dan speel ik de Sims wel gewoon niet meer.
  Of is er misschien een andere oplossing? Zoals je mods ergens anders opslaan en later weer terugzetten ofzo? Sorry, ik heb geen verstand van computers.

 14. Heel erg bedankt!
  Ik ga het nu even proberen, maar ik heb gelezen dat veel mensen na de nieuwe patch nog steeds problemen hebben. Is het dan wel verstandig om deze te downloaden? En moet ik na het downloaden van die nieuwe patch mijn spellen voortaan altijd opslaan dmv save as?

  1. na de laatste patch moet de gewone Save werken. Test het voor de zekerheid even voor je je oude families opstart, dus met een familie waar je niet veel mee speelt.

 15. Ik heb het net geprobeerd, ik heb m’n oude opgeslagen spel terug waar ik heel blij mee ben!
  En ik heb even met een oud spel gespeeld om te kijken of die gewoon op zou slaan, dat werkte ook. Verder heb ik volgens mij ook nergens problemen mee, alle hekken staan er, geen zwarte blokken in plaats van huizen.. Het leek alleen alsof het scherm af en toe een beetje hakkerig was, maar misschien heb ik me dat verbeeld. Het laden duurde trouwens net zolang als voor de 2 patches, dus daar heb ik ook geen problemen mee.

 16. @ Hiki, ik weet niet of je probleem al opgelost is(er zijn zoveel berichten om te lezen) maar de ”foute” patch die zoveel problemen veroorzaakt staat op de dvd van WA. Je kan deze vinden onder Support>updates.

 17. Als je de patch niet kunt installeren zorg er dan eerst voor dat je patch 1.6.6 hebt geinstalleerd. van 1.4.6 naar 1.7 werkte namelijk bij mij ook niet.

 18. Hey, weet iemand ook waar je patch 1.7 kan downloaden?
  Via de sims3 site lukt niet en ook via het spel kan niet (heb geen verbinding met ea download manager ofzo :S)

 19. Hallo,
  Laatst heb ik de sims 3 upgedate alleen als ik nu de sims opstart, krijg ik gelijk in het opstartscherm een foutmelding en kan ik het niet meer spelen. Ik heb de sims 3 al steeds verwijderd en er opnieuw opgezet alleen er gebeurt steeds hetzelfde..
  Ik ben nu al mijn huizen enz. kwijt.

  Esther

 20. Uhm.. even porren… ben ik nou nog de enige hier bij wie het spel helemaal niet wil laden?? Wordt zo langzaamaan lichtelijk jaloers op de rst van de mensen hier…:-( Leuke plaatjes en video’s trouwens 😉 Ik krijg ook helemaal geen reactie van EA… ligt het nou aan mijn computer of aan het spel… weet van het forum op de sims 3 dat daar ook nog een paar mensen zijn met het zelfde laadprobleem.

  1. Nee je bent lang niet de enige! De laatste patch was een nood-patch die er echt snel moest komen. Dus hopelijk ‘snel’ een nieuwe patch? Ik hoop het voor de velen die nog steeds niet WA kunnen spelen.

 21. Hopelijk is dat de reden waarom het zolang stil blijft bij EA ;-).
  tot die tijd blijf ik genieten van alle mooie dingen op deze site over/van WA. Keep them coming :-).

 22. Oké, ik heb zeker last van erg slechte karma o.i.d.!! Geloof het of niet, maar m’n dvd-speler doet het nu dus niet meer! Zomaar opeens?? OMG! moet hier dus eerst mee naar de “dokter” en wellicht weet hij of er een oplossing is voor het andere laadprobleem.
  Lijkt mij sterk dat het door de sims 3 komt, kan toch niet?…maar geloof het of niet ik heb hier ook al eerder over gelezen op het forum van de sims 3, geloofde er eerst niets van, maar vind dit toch wel bizar. Aan de andere kant, wie weet hoe lang mijn dvd-speler al niet optimaal functioneerde en was dit vanaf het begin (vanaf WA) het probleem. We zullen zien.

 23. Nou gisteren vloog WA er bij mij ook uit na een half uur in Frankrijk te hebben gekeken met 1 Sim. Denk dat ik de instellingen maar lager moet zetten en ik hoop dat dat helpt … 🙁 Zolangzamerhand krijg ik het idee dat ik met mijn Sims beter niet op Avontuur kan gaan … teveel gedoe elke keer.

 24. @hiki Dat vind ik sneu voor je sims 😉 Hmmmm…het is dus of helemaal niet spelen, of spelen met een instabiel spel. Ik breng m’n laptop vandaag naar de maker en hoop dat hij misschien een oplossing weet. Wie weet… Ik laat hem in ieder geval even kijken naar o.a. de videokaart, misschien is dat het?. Ik blijf hoop houden…:-).
  Ik kijg overigens geen antwoord van EA, terwijl ik reeds op zaterdag een 2de e-mail heb gestuurd…ik hoop dat dit een “goede” stilte is, want ik vind dit lichtelijk onbeleefd en dan ben ik nog netjes.

  1. WA werkt eindelijk langer dan 30 minuten als ik op avontuur ga. Alle instellingen staan nu op de helft ipv alles vol …. zonde maar ja 🙁

 25. EA NL heeft weinig mensen in dienst vergeleken met andere europese EA vestigingen en ze zullen (zeker nu) wel 100den zo niet 1000den email krijgen per dag en niet alleen over de problemen! Maar het is frustrerend inderdaad als het nog steeds niet werkt.

 26. Hallo, ik snap er niks van:
  ik heb sims 3 wereld avonturen gedownload, maar nu moet ik de sims 3 eerst updaten naar 1.7.9 maar dan zegt hij bij mij dat ik de verkeerde game regio heb. Hoe moet ik dat oplossen?
  Groetjess

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *