2 oplossingen voor blauwe lots in Sims 3 en Wereldavonturen

Er zijn een aantal Simmers die de vervelende bug hebben dat na de laatste patch(es) veel lots (in de Sunset Valley buurt en Riverview – of in de Wereldavonturen buurten) compleet blauw zijn en eigenlijk onzichtbaar.

Ik heb daar 2 oplossingen voor gevonden die hopelijk werken: 1 van een SimGuru:

Before World Adventures, the Mods folder and Resource.cfg file were placed in the following directory:
Go to C/ProgramFiles/ElectronicArts/TheSims3 or the directory you installed your game to.
When WA installed it created a new folder under:
C/Programfiles/ElectronicArts/TheSims3WorldAdventures.
This is where you need to move your Mods Folder and Resource.cfg file. to C/ProgramFiles/ElectronicArts/TheSims3WorldAdventures
You can move the Mods folder and Resource.cfg by right-clicking, selecting Cut, then Paste into the appropriate directory.
SimGuru_BGY_11

De andere oplossing die kan helpen is het herstellen van corrupte saves zoals beschreven in dit bericht op onze site.

22 reacties

 1. ik heb dit probleem ook maar ik snap de uitleg niet helemaal (dat in het engels ) Want ik kan niet als de beste engels zou je het in je eigen woorden willen uitleggen aan mij?

  dankje.

 2. Ik heb dit probleem ook. Bedankt voor de tips! Helaas werken beide ideenen bij mij niet. Ik heb EA support net gemaild, ik hoop dat zij nog ideeen hebben. Jammer zeg dit!

  1. Later vanmiddag zetten we een vertaling online van hoe je volgens EA Support Sims 3 goed moet weghalen. Misschien helpt dat? Zo langzamerhand weet ik ook niet meer wat voor advies ik in hemelsnaam moet geven. Erg vervelend allemaal voor de Sim Fans bij wie het nog steeds niet werkt 🙁

 3. Geeft niet hoor Hiki, je doet in elk geval heeeel erg je best. Ik vind het echt super dat jullie je zo inzetten voor alle fans! Toen ik de problemen ontdekte, ben ik gelijk hier gaan kijken in de hoop dat jullie er iets over zouden melden…en ja hoor, super! Nu nog een oplossing vinden, ik hoop vooralsnog dat het niet nodig is om het hele spel opnieuw te installeren. Maar bedankt voor de moeite!

  1. weet je zelfs als je alles werkend krijgt zit het nog vol bugs: zo merk ik nu dat baby’s geen eens relaties meer opbouwen met hun ouders 🙁 en zo kan ik wel effe doorgaan 🙁 gewoon te snel of niet goed getest verkopen ??????

 4. Alles werkend gekregen en geen blauwe lots meer maar na 3 reisjes naar China kom ik terug en is alles opeens weer blauw????? Ben wel blij dat nu alle downloads op de Mac versie weer werken.

 5. Ja Edwin, dat had ik dus ook. Als ik een nieuw spel laad, dan heb ik geen blauwe velden. Uiteraard ging mijn sim uitgebreid op reis. China en egypte leverden geen problemen op, maar toen mijn sim terug kwam uit Frankrijk, was alles weer blauw….grrrrrrr

  Ben het met je eens Hiki. Mijn poppetjes kunnen niet meer verhuizen en bij elkaar inwonen, dan sluit het spel zich af/loopt vast. Zou Ea een nieuwe patch maken voor ons? Hebben jullie hier ook contact met ze over? Frustrerend is dit he, verheug je je zo op een uitbreiding en krijg je er naast landen ook heeeeel veel problemen bij. Balen. Nu wachten op create a world in December. Hopelijk is mijn probleem dan opgelost want een wereld vol blauwe velden creeeren heb ik snel bekekenm hoor…..

  1. Over onze contacten met EA doen we nu even geen mededelingen. Wel weet ik dat ze fansites monitoren ook over de problemen met de patches en WA.

 6. Deze oplossing werkt niet bij mij en die andere, het herstellen van corrupte saves, snap ik niet helemaal. Ik kan dat bestand niet vinden, bij mij staan er andere bestanden in die map.

 7. Ik heb een week lang Sims W.A. fespeeld aanvankelijk zonder grote problemen en dan opeens die blauwe kavels. Ik heb op jullie advies de Mods verplaatst naar de WA map, maar dat hielp niet. Uiteindelijk terug verplaatst naar de Sims 3 map en 80% van de mods verwijderd, en dat hielp wel.
  Zou het kunnen dat bepaalde mods die blauwe lots veroorzaken?
  Er is ook iemand uit een anders site die zegt dat je 3 dingen moet verplaatsen naar de W.A. mods sites:
  1. De mods map
  2. resource.cfg file
  EN
  3. De d3dx9_31.dll file in je Sims 3 bin map.

  Maar zo langzamerhand weet ik het ook niet meer, wat is volgens jullie het laatste hierover?

 8. Eerlijk gezegd weet ik het zo langzamerhand ook niet meer: de paar adviezen die wij hebben gegeven komen van sim guru’s. Ik kijk nog geregeld op het officiële US forum maar daar staan erg veel topics met allemaal bijna dezelfde problemen en geen oplossingen. Het wordt dus wachten op een patch ben ik bang.

 9. Ik had die blauwe velden ook en heb op advies van mijn echtgenoot mijn – nieuw begonnen, helaas – games steeds opgeslagen met “opgeslagen als …” in plaats van gewoon “opslaan”. Volgens hem was het probleem dat in het gewone opslaan de nieuwe informatie – van de vakantiebestemmingen – niet goed wordt meegenomen en bij het “opslaan als” een grote gebied wordt afgezocht naar informatie dat opgeslagen zou moeten worden. Ik weet niet of dit heel begrijpelijk klinkt, maar sinds ik alles opsla als …. heb ik geen problemen meer gehad, In ieder geval niet meer met die blauwe vlakken. Ik heb nog wel andere probleempjes, maar dat zijn waarschijnlijk bugs in het spel (zoals die kevers die niet te vinden zijn ….).

  1. Het probleem met dat ‘opslaan’ niet werktte is opgelost met een nood-patch, de laatste die je vindt in de Sims 3 Opstarter. Had je die al? Misschien dat er dan voor sommige nog dat probleem is met blauwe lots en dat je nog steeds moet opslaan met ‘opslaan als…’?

 10. Hallo Hiki, ik heb vandaag maar de EA helpdesk gebeld over die vervelende blauwe lots, en weet je wat ze zeggen?
  “Hoezo blauw, wat is dan de foutmelding”?
  Ik zei: Die is er niet, maar vele kavels worden blauw en dus niet speelbaar.
  Zegt de man van EA: “Oh, kijk dan naar http://www.support.ea.com en zoek dan het probleem”, ha ha ha, LOL.

  Ik zoeken en wat staat daar?

  “QUESTION
  I’m not able to interact with other Sims, the houses have all disappeared and the lots turned blue, and/or I don’t have any relationships with other Sims anymore. What is going on?
  spacer
  ANSWER

  Some users have reported the following issues with the Sims 3 after patching to version 1.7 or installing the World Adventures expansion:

  * Losing relationships with other Sims
  * An inability to interact with other Sims
  * After travelling, returning home to find all the lots in town are empty and tinted blue

  While we do not currently have any workarounds for these issues, our engineers are hard at work and should have a solution to this issue very soon”.

  Met andere woorden: Ze weten zelf nog niet wat ze moeten doen aan dit probleem, ha ha….., leve de EA techniek.

  1. Ze zijn er in ieder geval mee bezig en laten we hopen dat er snel een patch komt! En voor de kerst! 😛 Patch nummer 1 – released op 25 Juni 2009 << dit was de eerste patch voor Sims 3: 3 weken na de release dus ....

 11. Nou, ik had te vroeg geroepen. Zojuist wilde ik weer lekker gaan spelen, al m’n kavels weer blauw. Met het “opslaan als” heb ik dus helemaal niks opgelost. Waarschijnlijk heb ik gewoon geluk gehad dat ik een paar dagen zonder problemen kon spelen. Je zou bijna je geld gaan terugvragen…… Afgaande op de laatste twee berichten zit er kennelijk niets anders op dan te wachten op een patch. Als pleister op de wond verwacht ik dan wel dat de eerste accessoires voor een grijpstuiver in de winkels komt te liggen …

 12. He, ik heb ook een probleem,
  Als ik met een spel bezig ben geweest dan kan ik het een paar keer opslaan, maar als je naar een paar keer opslaan met hetzelfde spel wilt verder gaan, bestaat die niet meer,
  Heeft iemand enig idee hoe dit komt of wat ik eraan kan doen?

 13. Ik heb op het techtnisch forum gekeken maar niks over dit probleem kunnen vinden,
  Zou iemand hier mischien toch een oplossing voor weten?
  Zoniet, toch bedankt 🙂

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *