Je kunt gewoon niet zonder!

Sims 3 spelen zonder de Sims 3 Launcher / Opstarter

Veel Simmers, waaronder ikzelf, krijgen na de laatste patch steeds vaker en steeds andere foutmeldingen als we Sims 3 of Sims 3 Wereldavonturen willen spelen via de Sims 3 Launcher / Opstarter. Soms loopt de Launcher / Opstarter zelfs helemaal vast (zie de 2e screen) en moet de computer opnieuw opgestart worden.

Daarom deze, bij sommige al bekende, manier om Sims 3 of Sims 3 Wereldavonturen te spelen zonder de Launcher / Opstarter: zorg er voor dat de DVD in je computer zit, zoek de onderstaande exe file op en dubbelklik:

Zonder Wereldavonturen:
c/programfiles/electronicarts/desims3/game/bin/TS3.exe

Met Wereldavonturen:
c/programfiles/electronicarts/desims3 wereldavonturen/game/bin/TS3EP01.exe

Wanneer er een nieuwe patch komt is niet bekend: door de Kerst dagen en Oud op Nieuw zal dat, denk ik, niet meer dit jaar zijn. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

209 gedachtes over “Sims 3 spelen zonder de Sims 3 Launcher / Opstarter”

 1. Jimmy

  Weet je, ik heb de patch, de tool en alles werkt nog bij mij, alle CC en ook spullen uit de Store, heb net nog die mooie banken van ‘Sträkke’ gekocht… Dus waarom bij jullie niet, ik heb ook WinVista trouwens 😉

 2. o0simsfreak0o

  toen ik die patch had geinstalleerd, ging ik ook me spel opstarten sommige CC zaten er nog wel in(het grootste deel) hoe dat met store items zit weet ik niet die heb ik namelijk ook niet 😉
  maar toch bedankt en ik kan sims makkelijk opnieuw installeren en daarna weer spelen met me fam zonder die patch want ik heb altijd een back-up op me bureaublad staan van voor de patch 😉 misschien een handige tip om voortaan voor dat je de patch gaat installeren een back-up te maken van je sims mapje

 3. hiki

  Ik kreeg net een email dat iemands spel geupdate is tot 2.5 maar als ik de Sims 3 Opstarter gebruik zie ik niks staan. Maar die werkt ook niet goed bij mij. Kan iemand even kijken bij wie alles wel goed werkt?

 4. Starrats

  Bij mij deed de launcher en de store knop het weer nadat ik de EA download manager opnieuw had geinstaleerd. weet alleen niet of dit ook bij andere werkt. Ben wel nogsteeds al mijn downloads kwijt op de gekochte spullen uit de store na 🙁 de rest werkt gewoon niet.

 5. lolking

  ik heb hem niet in d geinstaleerd maar in c !!!!
  Maar ik kan het niet vinden en ook niet op de manier die julie zeggen.

  Dus is er nog een andere manier dan dit.
  En ik wil het graag dit jaar nog spellen !!!!

 6. Zemm

  Je kan met je rechtermuisknop klikken op het icoontje dat je normaal gebruikt en vervolgens voor eigenschappen kiezen. Je ziet dan waar dat bestandje staat. In die zelfde map staat ook TS3.exe of TS3EP01.exe 😉
  Zo zou het denk ik wel moeten lukken. Vergeet niet dat je dit alleen hoeft te doen als je launcher niet werk of als je er error berichten bij krijgt.

 7. lolking

  er is een fout opgetreden tijdens het opstarten. bekijk het logboek voor meer details. Maar ik kan het logboek niet vinden !!! En als ik het af wi sluiten kan dat ook niet dan moet ik dat eerst via taak beheer doen. Is er niemand met dit zelfde probleem.

 8. simsmodel

  Mensen bij mij is er niets aan de hand, en mijn launcher werkt prima (misschien wel beter dan dat ie ooit gedaan had). Maar nee ik heb ook geen melding van een nieuwe update. Echt rot voor de mensen die de sims3 niet meer kunnen spelen! Ik weet hoe het is… is bij mij ook al een keer overkomen!:S

 9. PeeAr

  Eigenlijk ben ik maar twee probleempjes tegen gekomen. Een met de launcher en het feit dat ik niet in de Store kan komen vanuit het spel en ben ik nog geen problemen tegen gekomen. 😀
  Het launcher probleem (kan procedure niet uitvoeren) bij de WA launcher, heb ik opgelost door eenmalig het spel op te starten via de Sims3 launcher.
  Na het afsluiten van het spel, kan ik nu gewoon weer starten met de WA launcher.
  Het is een compleet onlogische truc, maar hij werkte wel bij mij. 😀

 10. hiki

  @ lolking: je probleem kan aan veel dingen liggen: voldoet je comp wel aan de minimale systeemeisen, heb je wel alle patches geïnstalleerd? heb je downloads of mods? Heb je het spel legaal? Hier op onze homepage is ook niet echt de plek om deze vragen uitgebreid te beantwoorden. Maak anders een topic aan op ons forum en vraag het daar, dat werkt meestal beter.

 11. lolking

  Mijn pc kan het zekker wetten aan het spel is legaal ik heb geen donlaudsd of mods. Dus daar licht het niet aan. En trouwens ik speel het heel vaak maar tot de laatste upgrade was geïnstalleerd deed hij het nog maar nu niet meer.

 12. hiki

  Sinds de laatste patch hebben veel simmer problemen, problemen die het Sims Team moet oplossen met een nieuwe patch. Jammergenoeg komt die nieuwe patch er dit jaar niet meer ivm met de Feestdagen – tenzij hij vandaag nog online komt wat ik betwijfel.

 13. lolking

  Hallo iedereen ik heb zelf een oplosing gevonden. Haal het spel van je computer en zet het er daarna weer op. Je kan tijdens het er af hallen ook kiezzen om opgeslaggen spel gegevens te behouwen. Bij mij werkte het ik kan het nu weer spellen. Maar het spel vraagt wel weer om die updatte dat moet je nu nog even niet doen.

 14. lolking

  Gewoon bij je sims bestand mapje en daar staat ook een bastandje tussen waar mee je je spel er af kan hallen. Als je het nog niet snapt kan je het betere iemand uit je famieli vraggen om je er mee te helpen.

  1. hiki

   Je hebt toch wel ergens een map van de Sims 3 > onder program files / electronic arts? daar moet in 1 van de mappen ook een uninstall button zitten. maar je kunt beter de handleiding die ik linkte gebruiken: uninstall gaat ook niet altijd goed.

 15. aapje.

  ik heb een heel ander probleem.
  ik kan niet eens mn sims updaten :S
  als ik het update, dan komt die balk en dan is hij 100%.
  maar hij blijft 1.2.7 :S toen ik mn sims had en ging updaten bleef hij ook 1.2.7. ik begrijp het niet. doe ik iets fout?

  1. hiki

   De laatste patch erop zetten zodat je de Creëer een Wereld tool kunt downloaden en gebruiken is op eigen risico: de laatste patch kan problemen veroorzaken en wanneer er weer een nieuwe patch komt is onbekend. Maar er zijn ook mensen die geen problemen hebben: als je bij vorige patches weinig problemen hebt gehad in het spel dan is de kans groot dat de laatste patch ook geen problemen geeft. En volgende keer proberen iets duidelijk de vraag te stellen: soms zoveel fouten erin dat het lastig is te zien wat je vraagt. Tenzij je dyslectisch bent dan is het geen probleem. 😉

 16. hiki

  O ik ging ervan uit dat de patches er zelf ook stonden: maar dat zal er wel niet staan omdat bijna iedereen Sims 3 patched via de EA Download Manager en die geeft zelf aan welke patches er nodig zijn.

 17. Patrick

  Heey mensen.. ik heb sinds gisteren WA gekocht.. en gelijk gelinstaleerd natuurlijk ;). maar na even bezig te zijn met me huis bouwen, wou ik hem op slaan en zegt die Foutcode 16. ik nog een keer proberen, en deed het wel. dus daar ging alles goed. Nou was ik klaar met me huis bouwen en ging ik op reis natuurlijk;), daar doen we het natuurlijk voor:p.. Ik had 1 tombe helemaal ontdekt in Egypte, dan moet je verslag uitbrengen bij je reisleider. en op weg naar je reisleider ga je op zo’n scooter en wil je hem snel kunnen volgen over je beeld en dan in eens POEFF naar windows Zonder fout melding zonder geluids melding en het is elke keer op het zelfde Stuk dat die afsluit.

  dus we moeten gewoon wachten op een nieuwe patch ?

 18. Patrick

  ja ik had alle patches.. heb net sims 3 helemaal opnieuwgeinstaleerd.. en en ben nu huis aan het bouwen en nog geen problemen..

  maar me instelling staan al standaard op het hoogst.. alleen resolutie heb ik aangepast..

 19. hiki

  De instellingen stonden voor WA bij mij ook op zijn hoogst maar na 20 minuten in Frankrijk vloog het spel er ook uit. Alle grafische instellingen op de helft gezet en toen werkte het weer. Later enkele Grafische instellingen ietsjes hoger gezet en spel bleef werken. Ik kan alle instellingen wel op hoogst zetten maar dan vliegt het spel eruit als ik op Avontuur ga…. jammergenoeg. EA had gezegd dat de systeemeisen niet veel hoger zouden zijn maar in de praktijk blijkt dat niet te kloppen. tenzij het ‘terug floepen naar Windows’ andere redenen heeft.

 20. Patrick

  Hey.. nou ik ben al vanaf 12 uur aan het spelen, en nog geen problemen gehad geen afsluiting geen foutcode 16.. Ik heb vannochtend sims 3 en WA opnieuw geinstalleerd zonder de EA donwload maneger dus geen updates gedownload alleen die van sims 3 om bij te werken want dat vraagt WA bij de setup. En Hiki al zei je instelling laag of middel zetten. en niet via je luancher starten.. en opslaan met ‘Opslaan als’..

  Bij mij werkt het.. laat jullie ook even weten of het bij jullie ook werkt op deze manier..

 21. PeeAr

  De legale ersie kan je nergens gratis downloaden.
  Dus op naar de winkel!:D
  Er schijnen wel een paar illegale versies op internet rond te dwalen, maar daar krijg je geen simspunten, maar wel gratis maalware, spyware en virussen bij.
  En ik denk niet dat je daar op zit te wachten.
  Trouwens, illegaal downloaden is gewoon diefstal!!!

 22. puksimpje

  Wat is het logboek? Ik probeer al de hele tijd een foto te uploaden maar dan doet hij het niet. Als ik dan op dta verbodstekentje ga met mijn muis staat er: ………….. kijk voor meer detasils in het logboek. Maar ik weet niet wat dit is. DUS WAT IS HET??????

 23. robbin de vries

  ik hep ook een probleem met de sims 3 ik heb ze ale maal.
  de sims 3 is traag en ik heb zelfs een nieuwe game pc
  kan de sims 3 bijna niet speelen wilt iemant hellpen
  als je het weet steer en e-mail naar (email adres weggehaald door hiki)

 24. iyanla

  ik begrijp het niet egt bij mij zeggen ze dat er geen disc in zit hoe kan dat en er zit er wel 1 in maar niet in de winkel gekocht mijn schoonzus hebt dat ook en speelt het zonder cd maar ze weet zelf neit hoe dat kan kan iemand mij helpen ik heb zoveel gb bij mijn Lokale schrijf:231 en

 25. iyanla

  ik begrijp het niet egt bij mij zeggen ze dat er geen disc in zit hoe kan dat en er zit er wel 1 in maar niet in de winkel gekocht mijn schoonzus hebt dat ook en speelt het zonder cd maar ze weet zelf neit hoe dat kan kan iemand mij helpen ik heb zoveel gb bij mijn Lokale schrijf:231 en bij mijn RECOVERY 2,23 is dat wel genoeg? wil iemand me helpen. heb ik eigenlijk nog iets nodig of zo weet iemand een site of zo en mijn pc is van Windows 7 ik ben pas 10 dus ik begrijp niet egt alles van de pc
  alvast bedankt! dit is mijn email iyanla@live.nl

 26. Janneke

  Als je als LEGALE gebruiker meer foutmeldingen krijgt dan als illegale.. promoot je niet echt dat mensen het spel kopen. Ik heb 60 piek betaald voor een game die niet werkt! Ik heb niks tegen betalen.. maar zorg dan wel dat het beter werkt dan illegaal en niet slechter. Heeft iemand al een patch voor Ambities?

 27. helen

  Heeeeyy,
  ik heb er geprobeert, maar hij doet het nog niet, er staat dat er geen disc in zit terwijl die er wel inzit, en als ik hem er opnieuw in doe staat me heele laptop vast:(
  hoe kant.
  xxxx

 28. lisa

  Haaaaiii Haaaaiii Iedereen .
  Ik heb Daemon tools. ooit daar van gehoord ?
  dat is dat je die ‘zogenaamde cd van sims 3’ al op die Daemontools heb zitten maar als ik sims 3 wil spelen staat er zo updaten game launcher en bla bla bla … Iemand hulp ? want als ik niks te doen heb is het wel duidelijk dat ik sims 3 wil spelen .. xD ..

 29. Donna

  jeeehh, sims doet et niet eens je kan niet eens downlouden , ofiets kbedoel je zit te zoeken om dat fucktop spel te spelen , en doet ie et neit, hoe gierig zyn die mensen van sims, aub hou op op met gierig te zyn en laat mensen spelen, ken je imvu, die is tenminste niet zo gierig, always die is leuk, ;d , maargoed ik stop nu met typen, geen zin om hier door te blyven gaan ,kzeg ciao,

 30. simser

  slimme tip!!
  alleen nu zit ik met nog een probleem:
  als ik bij bin en TS3 enz. ben en dan dubbelklik
  dan staat er: “Het spel kan niet gestart worden
  Initialisatie van service is mislukt

  Kan iemand mij helpen?
  hier baal ik namelijk heel erg van!!

 31. maybely ;)

  Ik heb de sims 3 en werkt prima maar me zus heeft hem ook
  op haar pc en daar staat er als ze hem wilt openen
  sims3laucherwerktnietmeer en dan . staat er probleem oplossen.
  terwijl er niets opkomt . en ik heb haar sims 3 opnieuw geinstaleerd
  en werkt nog steets nie =S vind het zielig voor me kleine zus XD
  me vriendin heeft da ook ?

 32. adadadadada

  Ik heb echt een stom probleem ik wil wereld tool spelen maar hij zegt dat het niet combineert met mijn sims 3 ambities en wereld avonturen versie en ik hoef hem ook niet te updaten want ik heb power.iso maar ik heb 0.14 ik vind het echt sotm want ik heb ik wil graag een wereld hebben en ik zocht ook naar een wereld eentje heet silvertown maar hij lukt niet bij mij want hij geeft rare felle kleuren aan 🙁

 33. kimberley

  ik heb ook het probleem dat hij vreselijk vast loopt en launcher doet het idd ook niet. ik het geprobeert te doen wat er staat
  (c/programfiles/electronicarts/desims3 wereldavonturen/game/bin/TS3EP01.exe) maar dan krijg ik een pop up waar in staat dat ik de game moet update maar volgens de game ben ik al up to date dus ik snap er niks van… is er iemand die me kan helpen?

 34. Dounia

  Idd mijne loopt ook de heletijd vast en me comp valt nog uit ook
  en dan snap je dat ik dan gek word als ik niet opgeslagen heb dat is zoo kut he!! ik heb me ma gevraagt een nieuwe laptop voor me te kopen van hoop en zegen dat het dan wel werkt!! 😛

 35. Astrid

  Mijn spel doet het gwoon niet, ik heb alles al geprobeerd om de sims opnieuw te instaleren en via de sims map te openen zoals hierboven is beschreven…
  Als ik de simslauncher opstart zegt hij: er is een fout opgetreden bij het opstarten bekijk het logboek voor meer details
  Het logboek kan ik duss niej vinden… Als ik op ok druk sluit de launcher zichzelf af…
  De sims 3 staat ook in c geïnstaleerd, mijn computer is nog geen half jaar oud, duss ik ben er vrij zeker van dat hij aan alle eisen voldoet en mijn sims versie is hartstikke legaal…

 36. Astrid

  Ook als ik de sims probeer te verwijderen werkt het niet… Ik heb hem uit mijn c map (program files) en uit mijn documenten gehaalt, en nog zegt hij dat het geïnstaleerd is… waar moet ik dat zoeken?

 37. Shirley

  Nou ik heb probleem, ik krijg dat ook Sims3Launcher werkt niet en het spel doet het wel gewoon. Maar hij blijft steeds even hangen en dat heb ik pas sinds vandaag?? Wat is er dan fout gegaan??
  Zo is het namelijk niet meer leuk om te spelen, je zit de hele tijd wat te wachten, en dan is de lol er van af. Dus heb laptop al paar keer opnieuw opgestart en spel opnieuw opgestart en dingen probere te veranderen maar hij blijft het doen? Iemand oplossing?

 38. Dtje

  Ik heb het geprobeerd zoals gezegd word. Ik klikte op het bestand TS3EP02 (dat is die van ambities) ik krijg dan de melding: Het spel kan niet gestart worden. Initialisatie van service is mislukt (0x6224dd27)

  Voorheen deed dit spel het wel. Maar nu doet hij dus dit. Weet iemand misschien een oplossing??

  1. Imme

   Dan moet je spel bij origin activeren door spelcode te verzilveren. Dan moet je je laatste uitbreiding de-installeren. Als je dat hebt gedaan, dan moet je origin openen en dan kun je je laatste uitbreiding installeren en dan kun je daar vanaf zonder cd spelen.

 39. Nicole

  hee, ik heb hetzelfde probleem. Ik heb alles al in Windows Xp gezet maar het helpt niet ik heb ookal EA dinges verwijdert maar hij doet het nog steeds niet. ben nu alles opnieuw aan het installeren en dat helpt ook niet
  Graag een reactie terug!

 40. Nicole

  Je kan de sims ook openen als je;
  Rechtermuis klik doet bij de simsicoon. Dan bestandslocatie openen Dan moet je Bin hebben en dan zie je bij
  En dan helemaal onderaan bij mij dan; De sims icoon dubbelkliken.
  Dan kom je meteen in het spel

 41. ingeee.

  Hoi, ik heb dus al een tijdje de sims,hij deed het gewoon tot dat ik op het begin scherm bij het play-tekentje op update voor de game drukte.Ik heb hem ge update en toen ik hem de volgende dag wouw spele, drukte ik op het play-tekentje en toen kreeg ik zwart scherm.ik ga terug naar het bureaublad van de pc en er komt op te staan: het spel kan niet gestart worden, intialisatie van service is mislukt (0x039e8474). Weet iemand in hemelsnaam hoe ik terug de sims kan spelen?

 42. pasha63

  sinds ik een uitbreidingspakket accessoires buurtleven heb geïnstalleerd, werk mij sims3 niet meer. eerst gaf het aan dat ik naar mijn logbook moet gaan en nu geeft het aan dat mijn sims3 launcher niet goed meer werkt!!
  Wie weet een oplossing hiervoor??
  aub!!!

 43. Kweemijnnaamnie

  IK heb een vraag, ik wouw die wereld tool installeren van De sims 3, alleen mijn laptop wouw hem niet installeren, ik kreeg wel te zien dat hij tot 100% ging installeren maar verder wouw hij hem niet instaleren HELP!:-(

 44. Lin

  Ik heb de Sims 3 en uitbreiding van Wereldavonturen.. ik kan alleen die cd van Wereldavonturen niet meer vinden en zonder deze kan ik het hele spel niet meer spelen.(die cd van de sims 3 heb ik nog wel maar moet die uitbreidings cd hebben) iemand een oplossing? en zou het ook helpen als ik nog een uitbreidingsset koop en die installeer? of zal ik dan ook weer die Wereldavonturen nodig hebben?

  1. hiki

   email adres weggehaald: niet verstandig om die ergens in het openbaar neer te zetten 😉

   zelf gebruik ik Revo Uninstaller om dingen van mijn PC weg te halen, waaronder De Sims. Effe google-en voor dit gratis programmatje dus.

 45. lindsay

  ik heb een probleem steeds als ik mijn sims3 wil opstarten krijg ik het berichtje dat er een fout is opgetreden en dat ik in het logboek moet kijken maar ik weet niet waar die staat? kan iemand mij helpen alsjeblieft???

 46. ruby

  kan iemand mij helpen mijn sims 3 wilt niet meer opstarten ik krijg steets binnen dat ik een update moet doen maar dan ga ik naar het start progama van de sims 3 maar dan staan er geen updates ik kan um alen ma verversen maar dan doet die nog niks
  kan iemand mij hier mee helpen ??

 47. hannah

  hey iedereen, sinds ik mijn Sims 3 van de pc heb verwijderd (en nu opnieuw wil installeren) krijg ik twee soort foutmeldingen: hij vraagt me om in het logboek te kijken, of hij zegt dat er een meer recente versie (1.5) is geïnstalleerd en hij de disk-versie niet kan installeren voor deze verwijderd is. Nu heb ik al heel mijn pc afgezocht naar overblijvende bestanden van mijn vorige installatie, maar deze vind ik dus nergens. Ik heb ook geen internet op mijn computer, dus de versie aanpassen kan ik niet… Ook de veel aangehaalde manier om via de disk zelf de installatie uit te voeren werkt bij mij niet…. Elke hulp is zeer welkom, bedankt!!

  1. NickyV

   Nou jij niet alleen, al een helle tijd met Ea nederland gebeld en ook zij weten niet wat er aan de hand is.
   Het verhaal is naar de techniche dienst toe, moet nog antwoord krijgen.
   Maar verlopig ben ik mijn pc opnieuw aan het installeren omdat het verhaal niet op de andere pc gebeurde.
   Ik hoop zo van het probleem af te zijn.

 48. storm

  bij mij lukt het nog steets niet en als ik de exe file kopiër dus deze c/programfiles/electronicarts/desims3/game/bin/TS3.exe dan gaat die van bestanden naar het internet kan iemand me helpen :'(

 49. demi

  echt super leuk wie heeft dit bedacht die krijgt van mij een dikke duim diegene heeft het super uitgevonden en het is super leuk ik vind de sims 3 het leukste eerlijk gezecht maar de andere ook heel leuk en verzin er maar nog een paar (spellen de sims) Xxx demi

 50. Isa

  ik wou dat er een site was waar je zomaar the sims kan spelen, zonder downloaden of betalen. ik dacht van: nou er zou toch wel ergens in heel de wereld een site zijn waar je dat kan doen, maar dat kan dus niet. ik zoek gewoon nog even verder en blijf gewoon hopen..x

 51. Amber

  hee ik heb een vraag. ik heb de sims 3 gewoon gekocht en werkt gewoon alleen heb ik alle uitbreidingen gedownload en het installeren daarvan gaat ook gewoon goed, alleen hoe kan ik zonder cd spelen wat moet ik doen, ik heb poweriso winrar daemon tools , alleen ik weet gewoon niet hoe ik het moet doen?

   1. missringostar

    Wees is een beetje aardig en let op je taal ;).
    Het valt me op dat jij de laatste tijd veel van dit soort reacties achterlaat. En tegen mij zei je dat ik geen dialect moest praten, dus let even op je taal wil je? 😉 😉

    1. hond113

     Jij hoeft mij geen beveilen te geven en ik ben hier langer dan jou.
     Ik heb helemaal geen zin om iedere keer met jou ruzie te hebben simsnieuws is namelijk een hele leuke en gezellige site en dat wil iedereen hier zo houden dus wil je alsjeblieft niet meer op bijna alle reacties van mij reageren als het niet over het toppic gaat? Dank U

 52. Guppie

  Oh gut, daar gaan jullie weer.
  1. Ik heb hier geen scheldwoord gezien.
  2. hond113, jouw eerste post hier had vriendelijker gekund.
  3. missrongostar, jouw reacties hier zijn vriendelijk, doch ontopic. Even ontopic als die van hond113.

  Conclusie; Jullie reageren (hier) niet meer op elkaar.

 53. jantine

  Ik heb die leuke foutmelding van dat logboek
  kheb hem al een paar keer ge de-instaleerd en weer geinstaleerd maar dat werkt niet.
  Ik heb de sims net nieuw gekocht hij is dus legaal maar hiervoor had ik wel de illigale versie… Kan het hier mischien aan liggen?

 54. evy

  ik heb exotisch eiland en ik heb er nog een paar geïnstalleerd en in er een uitgeleend dan zegt hij dat hij het niet doet omdat hij die van vooruit in de tijd nodig heeft maar die heb ik geïnstalleerd en weer terug gegeven aan een ander dus ik kan het nu niet spelen zonder die disc

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *