Simguru: installeer nieuwe versie EA Download Manager niet!

Veel Simmers hebben na de laatste patch problemen met de EA Download Manager: deze veroorzaakt problemen als je de Sims 3 opstart met de Sims 3 Opstarter. Simguru Big Guy geeft nu op het officiële Amerikaanse Sims 3 forum als tip om de EA Download Manager 6.0.0.88 NIET te installeren of van je computer te halen en elke EADM 5. versie te installeren. EA werkt aan een oplossing maar wanneer die er is?

EADM 5. staat op je Sims 3 DVD of Google even op ‘EA Download Manager 5‘ en haal de EADM van een betrouwbare site.

Hey, folks.

It looks like there is an issue with the latest version of the EADM that is causing connection issues. For the moment while we find out what’s wrong, what you’ll need to do is uninstall EADM 6.0.0.88 and install any version of EADM 5, either through the website or from the Sims 3 shipping disc.

We are working on correcting this currently and I’ll be letting everyone know when a new version that does not experience this issue is available.

SimGuru -Big Guy-

[UPDATE] Of dit daadwerkelijk helpt valt nog te bezien aangezien ik ook problemen heb met de EADM en nog een 5. versie heb. Zo langzamerhand, de laatste patch is 5 weken geleden online gekomen, krijg ik zo een donkerbruin vermoeden dat het Sims 3 Team ook niet echt weet wat de problemen, die toch veel Simmers hebben, veroorzaakt.

36 reacties

 1. Ik heb de mijne net van de cd gehaald .Maar als hij gaat up-daten heb ik vanzelf weer de 6.0.0.93 versie.:-(
  Hij geeft dan niet meer aan dat er geen contact is Maar hij is ook niet groen als ik het startporgamma van mijn spel open heb staan.(wat voorheen wel zo was )
  Hoe krijg ik hem dan op manager 5 ?

 2. Goeie vraag: toen ik net mijn computer opstartte zag ik dat de EA DM vanzelf update naar een nieuwe versie en kon net net op tijd dat wegklikken. Staat er geen optie bij de EA DM om NIET AUTOMATISCH te updaten? Dan kun je de 6.0 versie weghalen en dan de 5. versie installeren en die auto update uitzetten. Zal het nog wel even vragen aan de wat technischere leden van ons team.

 3. Xelles zegt dat je er eigenlijk niet onderuit komt: dat de EADM automaties update naar een nieuwe versie. Erg vervelend want waarom geven ze dan de tip om de oude erop te laten staan cq een oude versie te installeren. Ik zal proberen elke ‘update DM’ weg te klikken maar of dat gaat lukken?

 4. Ik kreeg dat net ook dat EA DM automatisch ging updaten alleen ik kreeg nu ook een schermpje van adope air ofzoiets en moest dat eerst instaleren voordat de EA DM doorging. Hebben jullie dat ook gehad?

 5. Nee ik heb de EADM update weggeklikt. Adobe blabla is een update die ik wel meer krijg: is betrouwbaar: weet alleen even niet waarvoor je dat gebruikt: kan je gewoon updaten dus.

 6. Van Google:

  Adobe® AIR™ is een platformonafhankelijke runtimetoepassing waarmee ontwikkelaars vertrouwde webtechnologieën, waaronder HTML, Ajax, Adobe Flash® en Adobe Flex®, kunnen gebruiken om rijke internettoepassingen te bouwen die op de desktop kunnen worden geïmplementeerd. Met Adobe AIR kunnen ontwikkelaars hun bestaande vaardigheden en gereedschappen gebruiken om boeiende, visueel rijke toepassingen te bouwen die de kracht van lokale bronnen combineren met internet.

 7. Dat abode air heb ik ook gehad.Abode update ik eigenlijk altijd.
  Dan laat ik de nieuwste versie van de download-manager er maar op staan.
  En dan maar afwachten tot EA er iets aan kan doen.Wat ik echt hoop want een heleboel van mijn oudere downloads werken niet meer.Ook jullie schitterende lampen krijg ik niet in het spel.Hij geeft telkens aan dat het gelukt is maar er is helemaal niks gelukt.

 8. Was t niet zo dat na de laatste patch/update de tekst niet meer klopte van downloadmanager? Als ik iets installeer staat er bij mij dat het al geeinstalleerd is. Mischien dat als het niet gelukt is dat er dan staat dat het wel gelukt is? De omgekeerde wereld van ea 🙂

 9. Het lijkt er op dat Adobe Air en de door EA gebruikte Java versie in sommige gevallen een (belangen)conflict hebben, waardoor de genoemde problemen ontstaan zijn.
  Minstens 1 van de onderdelen van deze update is ook in Air geschreven.
  En het is bekend dat Java en Air niet altijd even goed met elkaar overweg kunnen.:D
  Air is ook in eerste instantie ontwikkeld voor Cloud diensten en door de multi-platform functionaliteit een directe concurent van Java!

 10. Volgens mij met spullen kopen en die installeren van de Sims 3 Store: in ieder geval stond deze post van de Simguru in een topic over problemen met installeren van Store spullen.

 11. @demi Bedoel je met gedownload:
  – gedownload van de EA store als digitale download
  – als illegale download

  Bij de eerste weet ik het eigenlijk niet aangezien ik nooit iets via de store download.
  Bij een illegale download word je hier volgens mij niet geholpen.

 12. Let niet op bovenstaand berichtje, ik zie net dat ik het niet bij de goede post had geplaatst 😳 (ik was gisteren een beetje moe, dus….)

 13. ik wil hem al tijden updaten maar dat lukt niet en als ik dan sims3 wil starten zegt hij: download eerst de EA download manager. ik word daar spuugziek van!

 14. Is er inmiddels al meer bekend over dit probleem???
  Ik heb sinds vanochtend na instalatie van het “luxe assecoires” pakket geen toegang meer tot mijn spel.

  Wereld avonturen dat ik eerder had geinstalleerd heb ik eraf gehaald en nog geeft het programma een foutmelding.

  Ik speel al sims vanaf Sims 1 ( zolang ga ik al mee)en dat was leuk, er was ook wel eens wat maar hier word ik een beetje moedeloos van.

  Hoop dat jullie al wat meer weten,

  groetjes Elodie

 15. Ik vroeg me af welke site hebben jullie voor het downloaden van ea manager 5 gebruikt? telkens als ik er denk 1 gevonden te hebben instaleerd die alsnog versie 6. me computer is er de afgelopen weken al telkens door vastgelopen, en nu lukt het zelfs niet meer om de sims 3 te installeren, hebben jullie een oplossing

 16. Hartelijk dank voor de info. Ik heb een vraagje, waar staat de automatisch update optie, zodat ik het vinkje weg kan halen.
  Ik heb versie 5 van mijn dvd gehaald en de internet kabel eruit getrokken om hem op te starten. Zo gaat hij teminste niet updaten. Maar liever haal ik het automatish update vinkje weg 😉

 17. Dank je Hiki voor je reactie 🙂 maar ik bedoelde van de EADM die zorgt bij mij voor problemen als die zich update.

 18. Dank je Hiki, de laatste versie is juist degene die voor problemen zorgt. 😉

  Ik zet gewoon mijn internet even uit als ik ‘m opstart zodat hij niet kan updaten. In ieder geval todat EA het zoveelste probleem heeft opgelost *zucht*

  In ieder geval bedankt voor je hulp 😀

 19. Iedere keer als ik mijn computer aanzet wil de EA Download Manager versie 6.0.0.0 updates downloaden waar ik NIET om gevraagd heb!
  Dat is nu al een half jaar het geval en erg irritant!
  Daarom verzoek ik u vriendelijk doch dringend de pogingen tot downloaden van updates te STAKEN!
  A.Waalewijn.

 20. Bij mij start hij trouwens helemaal niet op. Er staat: “Er is een fout opgetreden tijdens het opstarten. Bekijk het logboek voor meer details.” Maar wat is het logboek waar je in moet kijken? Waar staat die en waarom start hij niet gewoon op? Het enige wat ik kan doen is op oke drukken en dan sluit hij gelijk weer af.

 21. Ik heb echt alle spellen eraf gehaald en alles er opnieuw opgezet.Bleek dus dat mijn 2e spel geen upload bevatte. Dat vond ik toen ik via de C schijf probeerde op te starten. Nu doet hij het weer. Wie weet is dat ook jullie punt wel. Veel succes.

 22. ik heb een probleem, mijn broer heeft EA-downloadmanager verwijdert. maar ik moet het hebben voor te update,
  Hoe krijg ik het terug?

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *