EA Nederland: Sims 3 meest verkochte PC-Game van 2009

We hebben hier al ruim aandacht aan besteed op onze site maar nu heeft ook EA Nederland een persbericht laten uitgaan.

De Sims 3 staat bovenaan de ranglijst als de meest verkochte PC-Game van 2009

De Sims Studio van Electronic Arts is er trots op dat De Sims 3 uitgeroepen is tot de nummer 1 meest verkochte PC-game van 2009* ter wereld en tot nummer 9 op alle platforms in Europa. Dit is de zesde keer dat een game uit de De Sims-gamereeks is uitgeroepen tot meest verkochte PC-game in dit decennium. De oorspronkelijke versie van De Sims was de meest verkochte PC-game ter wereld van 2000 tot 2003, tot de eerste game van de troon werd gestoten door zijn opvolger, De Sims 2. Deze game was de meest verkochte game van 2004 en stond in 2005 en 2006 op nummer 2. Bovendien staat De Sims 3 Wereldavonturen in de top 10 van PC-ranglijsten over de hele wereld.

Dit jaar vieren we het tienjarig bestaan van De Sims. De officiële websites zijn na al die jaren nog steeds dé plek waar spelers materiaal kunnen creëren, delen en hun ervaringen nog verder kunnen uitbreiden en nieuwe dingen kunnen ontdekken. De Sims 3 in het bijzonder heeft een van de belangrijkste communities; op de officiële website komen meer dan 6 miljoen unieke bezoekers per maand. Er is meer dan 100 miljoen keer materiaal gedownload via De Sims 3 Uitwisseling in de afgelopen zeven maanden. Eerder kostte het jaren om de mijlpaal van 100 miljoen te bereiken.

Fans kunnen doormiddel van de Uitwisseling aangepast materiaal met elkaar delen, zoals Sims, kleding, huizen, voorwerpen en nieuwe werelden die gemaakt zijn met De Sims 3 Creëer een Wereld-tool – BETA. Spelers die zich geregistreerd hebben als spelers van De Sims 3 kunnen in de voetsporen treden van het team van ontwikkelaars van De Sims 3, door dezelfde omvangrijke hulpmiddelen van het team te gebruiken om werelden en steden te creëren voor De Sims 3. Met dit omvangrijke creatieve hulpmiddel kunnen spelers volledige werelden ontwerpen en bouwen voor hun Sims, of hun fantasie loslaten op vooraf vorm gegeven terreinen. Zodra spelers tevreden zijn met hun nieuwe wereld, kan hun creatie online gedeeld worden via De Sims 3 Uitwisseling. Het hulpmiddel biedt spelers eindeloze creatieve mogelijkheden en ontelbare nieuwe verhalen die verteld kunnen worden naar aanleiding van een nieuwe wereld, die ze helemaal vrij kunnen vormgeven!

Sinds de lancering van het hulpmiddel in december 2009, hebben spelers fantastische werelden gecreëerd en gedeeld met andere spelers. Met deze nieuwe werelden kunnen spelers nieuwe verhalen vertellen en films regisseren. Bekijk de machinimafilm ‘Isle of Broken Ships’ van Atlanas. Hierin wordt het verhaal verteld van een jonge drenkeling. Verder zijn er nog meer populaire werelden beschikbaar, zoals ‘Oasis Island’ van Rslong7, ‘Simtopia’ van SimsTR, en ‘Coconut Island’ van ProfPlumbob. Spelers van De Sims kunnen hun creativiteit en fantasie de vrije loop laten met het nieuwe beschikbare materiaal en de hulpmiddelen. Doe ook mee!

* Volgens gegevens van NPD, Chart-track Verenigd Koninkrijk, Gfk Frankrijk, Gfk Spanje, Gfk-MCC Duitsland en de interne benadering van EA.

3 reacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *