Nieuwe Patch voor Sims 3: 1.9/2.4

Er is een nieuwe patch online gekomen, hier zijn de patchnotes:

Om deze update te installeren, moet je je game opstarten en het tabblad ‘Updates’ in het Startprogramma gebruiken.

Nieuwste update voor: 1.9/2.4

– Luxe Accessoires – Deze update is vereist om de digitale downloadversie van De Sims 3 Luxe Accessoires te kunnen spelen.

– Wereldavonturen – Gebruikers kunnen nu het Stadstheater op de foto zetten.

– Er is een wijziging gemaakt, zodat bureaus niet meer in brand kunnen staan.

– Alleen voor Mac: Er is een probleem opgelost waarbij de bestandsextensie “.jpg” werd verwijderd tijdens het uploaden van screenshots van de Mac.

– Alleen voor PC: Er is een bug gerepareerd die ervoor zorgde dat het Startprogramma foutmeldingen weergaf over het ontbreken van een verbinding met EADM op computers met Vista en Windows 7.

Voordat je een Update voor De Sims 3, een Uitbreidingspakket of een Accessoirespakket gaat downloaden, is het slim om eerst de volgende checklist door te nemen. Zo kun je er voor zorgen dat je game soepel blijft draaien.

Stap 1: Aangepast materiaal uitschakelen

Onder aangepast materiaal verstaan we al het De Sims-materiaal dat niet afkomstig is uit een officiële update voor De Sims 3, De Sims 3 Store, een Uitbreidingspakket of een Accessoirespakket. Aangepast materiaal wordt gecreëerd door externe partijen die niet onder toezicht staan van Electronic Arts of het Team van Ontwikkelaars van De Sims 3. Het kan gebeuren dat dit materiaal niet werkt met nieuwe updates. Door aangepast materiaal kan de game onvoorspelbaar reageren, of niet naar behoren functioneren.

Om het aangepaste materiaal uit te schakelen, moet je de stappen die je genomen hebt om dit materiaal te installeren ongedaan maken, tot je game zich weer in een onaangepaste staat bevindt. Verplaats het materiaal als je het in een Sims 3 directorymap hebt geplaatst naar een nieuwe map, die zich niet in de bestandendirectory van De Sims 3 bevindt. Je De Sims 3 bestandendirectory vind je door de paden hieronder te volgen:

Windows bestandendirectory: C:\Documenten en instellingen\GEBRUIKER\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3

Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3

Na het installeren van de officiële update, kun je het aangepaste materiaal weer instellen. Mochten er hierdoor problemen ontstaan, dan kun je het materiaal het beste uitschakelen tot de externe partij het materiaal bijgewerkt heeft, zodat het weer gebruikt kan worden in combinatie met de officiële Updates, Uitbreidingspakketten of Accessoirespakketten.

Stap 2: Een back-up maken van opgeslagen games

Het is altijd een goede voorzorgsmaatregel om een back-up te maken van je opgeslagen spelgegevens, voor je een nieuw Uitbreidingspakket, Update of Accessoirespakket gaat installeren. Dit doe je door de “.sims3”-mappen naar je Bureaublad of een andere directory met bestanden te kopiëren. Je vindt deze mappen in de map met opgeslagen spelbestanden.

Je map met opgeslagen spelbestanden van De Sims 3 vind je door de paden hieronder te volgen:

Windows bestandendirectory: C:\Documenten en instellingen\GEBRUIKER\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3\Opgeslagen spellen

Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3/Opgeslagen spellen

Nadat de Update geïnstalleerd is, kun je de game laten draaien om te kijken of je opgeslagen spellen nog steeds naar behoren functioneren.

Stap 3: De update volledig uitvoeren

Updates kunnen soms behoorlijk omvangrijk zijn. Hierdoor kan het downloaden en installeren een tijdje duren. Door de update te annuleren voor deze volledig uitgevoerd is, kunnen er onverwachte problemen optreden. Om deze reden is het altijd het beste om af te wachten tot de update volledig uitgevoerd is. Sluit het Startprogramma niet af tot je bevestigd hebt dat de update volledig geïnstalleerd is, anders zal de update geannuleerd worden.

44 reacties

 1. Ik zie vaak dingen later op de officiele site en forums: soms zelfs dagen later wat forum betreft. Deze zag ik pas na 5 keer F5 gebruikt te hebben op de homepage daar :S

 2. Ik moet schijnbaar ff de manager updaten.
  Ik hoop dat het dan werkt.
  Ik mis mijn spel zo erg! 🙁
  Heb al 2/3 maanden geen Sims 3 gespeeld! 🙁

 3. doe dus echt even helemaal niets……wacht jullie commentaar wel even af, wat toch iedere keer een ge****. Sorry voor het taalgebruik 😉

 4. Ik ga ook maar updaten: als ik wat van de Store download (die nieuwe gratis set) dan gebeurt er niks: Opstarter wordt niet opgestart … :S

 5. Snap er niks van moest m 2x updaten eerst die patch en toen ik wilde spelen zei die dat t niet klopte met huidige spel en toen moest ik bij updates weer iets aanvinken en hup weer update erover heen.Hebben jullie dat ook gehad 2x updaten?Nou ja in iedergeval bij het downloaden van die gratis items die we momenteel krijgen stond er evengoed dat het al geinstaleerd was dus dat is nog niet veranderd.

 6. hoppa nog meer officiele downloads kwijt uit de store
  gaat weer lekker
  word hier echt zo boos om he
  en instaleren doet hij ze ook al niet meer via de downloader
  wel voor betaald
  rot streek vind ik dit

 7. Bij mij bevriest de hele Sims 3 Opstarter als ik op Nu Updaten druk :S Of is het misschien te druk met iedereen die wil updaten?

 8. Na een half uur met een bevroren Sims 3 Opstarter te hebben gezeten maar de computer opnieuw opgestart: ik wacht wel op Sims 3 Luxe. :S

 9. Heb net even gecontroleerd. Alles is bij mij gewoon goed gegaan. De mededeling van NIEUWE PATRONEN bij de patch klopt. Voorzover ik het kan zien is er in stoffen een aantal grijze schaakbordmotieven bijgekomen. En ook in metalen is een aantal Grijze streeppatronen meegekomen.

 10. wacht ook nog even….lalala….koop dat ding nog even niet, krijg overigens geen automatische updates, ligt zeker aan windows 7 ofzo. Vind het wel best ;-p

 11. Dat ligt in ieder geval niet aan Win 7, die gebruik ik ook en kon/moest wel updaten.
  Trouwens (nog) geen problemen tegen gekomen.

 12. Ik heb 1 keer moeten updaten maar Cindy heeft gelijk nu ben je nog meer store contents kwijt en dat met modsmap etc ook al geprobeerd en dan krijg je het hele spel niet opgestart.
  Hoop dat ea snel met een goede update komt dit is niks

 13. Eindelijk gelukt mijn game te updaten: ik kreeg wel 2 patches binnen: eerst een update voor Sims 3 Wereldavonturen en erna een update voor Sims 3. Maar ja … zal zo wel goed zijn?

 14. Ik heb het ook aangedurfd: inderdaad 2 verschillende patches. Enige probleem waar ik tegen aan liep was het vastlopen van mijn Sims 3 startprogramma. Verder had ik alles van tevoren gebackupt en naderhand weer terug gezet. Net even met een snelle blik gekeken en lijkt of de officiële store downloads er gewoon nog in staan evenals andere downloads.

 15. Ik heb geen downloads alleen een zooi van de Store en die werken inderdaad. Weet alleen niet of ik de patterns enzo van Sims 3 Luxe en Wereldavonturen wel heb opgehaald. Kan die ook niet zo makkelijk vinden. De WA Luxe set wel: de patterns? Maar ja zien we nog wel.

 16. Is het wel veilig/nuttig die patch te downloaden? Ik heb nu versie 1.8.25.003002 Heb wel ooit last van dat de launcher het even niet doet ofzo met zo’n foutmelding maar keer daarna doet ie het wel?
  (Heb mijn Download Manager ook nog niet geupdate trouwens)

  En heb geen WA of Luxe…
  Dus nuttig?

 17. Qwh oke..maar dat doe ik sowieso niet, dus maar niet installeren dan? 😉

  Of heb je die later ooit ook nodig als je wel een andere uitbreiding wil..stel er komt ooit huisdieren ofzo..je kan toch ok van versie 1.8 naar (vast wel ooit) 3.5 gaan ofniet?

  Met installeren van Sims 3 en toen downloaden naar 1.8 ging ook ineen keer..

  1. Als je Luxe installeert pakt hij vanzelf patches die je nodig hebt: als je die niet nodig hebt pakt hij geen patches. De Installler ‘regelt’ dat allemaal zelf zeg maar.

 18. Oke dankjewel, want zie nou wel dat hij wel aangeeft van de update. Dus heb hem wel nodig dan. Zal wel zijn omdat ik met vista werk dan.
  Ik maak sowieso eerst mijn wedstrijd huis af en dan zie ik daarna wel of ik die update draai 🙂

 19. Van wat ik begrijp neemt Luxe die update die je nu ziet mee. Ik heb de update trouwens wel gedaan: met wat moeite maar ja. En morgen krijg ik Luxe pas.

 20. Stel ik doe die update wel..moet ik dan mijn mod mapje (met de packages erin) EN het downloadmapje met sim3packs EN die opgeslagen spellen ergens op het bureaublad copieren voor de zkerkheid?

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *