Sims 3 Luxe: weinig pracht en praal

De Belgische site Cutting Edge heeft een korte review online gezet van Sims 3 Luxe.

Er zitten prachtige meubels in dit accessoirepakket, maar deze zouden nooit apart verkocht mogen worden. Een nieuwe badkamer, nieuwe zetels, nieuwe elektronische apparaten, maar niets dat we nog niét gezien hebben. We konden geen enkele nieuwe actie vinden die je Sim kan uitvoeren en dat is erg jammer. Dit accessoirepakket is niet meer dan een accessoirepakket. Een boel onnuttige gadgets die onderdeel moesten zijn van een uitbreidingspakket, niet van een apart spel.

| Sims 3: weinig pracht en praal |

21 reacties

 1. I’ll second that. Je zou bijna zeggen, dat deze mensen pas bij de Sims 3 kennis hebben gemaakt met de Sims-formule en het principe nog niet kennen. En eerlijk gezegd zie ik WEL dingen die ik nog niet eerder in de Sims gezien heb.

 2. Inderdaad. Valt mij meteen al op dat ze denken dat het een uitbreidingspakket is. Ik zelf vind de meubels wel mooi maar het had toch wel wat beter gekund voor dat geld ;P

 3. Zulke pakketten hangen altijd samen met smaak; de dingen spreken je meer of minder aan. Ik vind ze dus wel het geld dubbel en dwars waard. En ook in die kleding, hoe apart die ook is, zie ik mijn sims wel lopen. Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten 🙂

 4. Eerlijk gezegd ben ik het in die zin met hun eens dat er niet echt een voorwerp bijzit dat een totale nieuwe interactie mogelijk maakt, ik denk aan voorwerpen uit Sims 1 zoals het bubbelbad,,of als het nog niet tijd is om dieren in het spel te brengen desnoods alvast de pratende papegaai.

 5. hmm dat zijn belgen niet zo’n intelligent volk als wij Nederlanders, maar deze review van ze is echt belachelijk.
  geprobeerd een reactie eronder te zetten op hun pagina kan ook al niet eens :S

 6. Er zit tog nog wel wat verschil in tussen een uitbreiding en een accesoirepakket. Dat had je tog ook wel zo kunnen bedenken??:D een tikkeltje dom…
  @alexie: niet alle belgen zijn dom laten we dat voorop stellen.

 7. Hmm ze hadden het beter kunnen doen. Het jammere aan stuffpacks vind ik altijd dat ze niet compleet zijn. Dan heb je een enorm hippe woonkamer, slaapkamer en badkamer, maar waar is de keuken?

  And correct my if I’m wrong, ik heb het nog niet want ik wacht nog even voordat alles goed werkt 😀

 8. @ alexie
  Jij kan niet eens een normale Nederlandse zin maken, dus zeg jij maar niets over intelligentie.

  @ mensen die het hebben over dat de reviewer(s) het verschil niet weten tussen een uitbreiding en een stuffpack:
  Je kan eerder over jullie zeggen dat je de review niet helemaal hebt gelezen…

  Overigens vind ik niet een stuffpack automatisch zou betekenen dat er geen nieuwe interacties of een andere vorm van gameplay in zit. Voorbeelden die het tegendeel bewijzen: kerstaccessoires (dit was dan wel een redelijke uitzondering, maar goed) en villa en tuin accessoires. Vooral bij een speciaal stuffpack voor het 10-jarig bestaan van de Sims had ik wel wat meer verwacht. Al was het maar een bubbelbad. Hoezo zou dat onmogelijk moeten zijn?

  @ wimhuiskamp
  Ik zou eigenlijk wel graag willen weten of jij De Sims 3 niet veel te goedkoop vindt. Daarnaast vroeg ik mij af of je bij je mening die bug dat je 1.000 SimPoints krijgt hebt meegenomen. Niet als kritiek, maar ik vroeg het mij gewoon af.

 9. Even voor de goede orde: het artikel is volgens mij flink ingekort: een of twee alinea’s over uitbreiding versus accessoire pakket zijn uit het originele artikel gehaald.

  Dus wat ik zei over het artikel was een reactie op het originele artikel: niet de nieuwe versie waarin alles opeens een stuk genuanceerder is.

 10. @Nefje Nee, natuurlijk vind ik Sims 3 niet veel te goedkoop. Ik wordt alleen zo ongelooflijk moe van alle mensen die meteen beginnen te roepen, dat het allemaal TE DUUR is. Ik vind het gewoon goed geprijsd voor wat je krijgt. We hebben deze discussie al eens ergens anders gevoerd, dus je weet hoe ik het bekijk. En die bug van 1000 simpoints neem ik niet mee in de meningsvorming. Ik vraag me wel eens af hoeveel mensen de Sims 2 en de accessoirepaketten daarbij hebben gekocht zonder vraagtekens bij de prijs te zetten en nu meegezogen worden in de in Nederland heersende hype dat geld verdienen een vies begrip is. Maar ik ga die discussie verder niet opnieuw voeren overigens. En blijf jouw mening, zoals altijd respecteren zolang je die van mij ook respecteert (en dat doe je tot nu toe altijd) 🙂

 11. Ik ben van mening dat de prijzen een beetje in verhouding moeten staan.
  Ik weet niet precies hoe lang het heeft geduurd om de Sims 3 te ontwikkelen, maar stel we nemen zo’n 4 jaar daarvoor. Voor 4 jaar werk betaal je dan grofweg 60 euro. Het is dan – in mijn ogen – vreemd dat het normaal gevonden wordt om vervolgens 20 euro neer te leggen voor iets dat niet eens een half jaar tijd heeft gekost. Aan de reacties op verschillende fora te zijn, is de meerderheid het daarmee eens.
  Ik vind dat als je naar de verhoudingen kijkt, je niet kan concluderen dat het klagen over de prijzen van simgames en/of downloads niet komt door het ‘mee worden gezogen in de heersende hype dat geld verdienen een vies begrip is’. Persoonlijk dat ik ook niet dat er sprake is van een hype, maar dat het met de hedendaagse communicatiemiddelen veel sneller zichtbaar is dat mensen het met bepaalde zaken niet eens zijn. Er is volgens mij niet meer onvrede dan anders, het is enkel tegenwoordig beter zichtbaar.

  Maar goed, ik dwaal een beetje af. Het lijkt mij in ieder geval begrijpelijk dat mensen zoals ik geneigd zijn te denken dat mensen die zeggen dat je waar voor je geld krijgt bij een stuffpack, het basisspel erg goedkoop achten. Maar blijkbaar hoeft dat niet zo te zijn, alhoewel het dus wel vrij logisch klinkt.

  @ hiki
  Ik heb de originele review niet kunnen lezen, dus misschien klopt mijn bericht inderdaad niet helemaal. Maar dat is nu moeilijk meer te zeggen als je het origineel niet hebt. 😛

  Tsja, ik blijf van mening dat gamesites de stuffpacks niet moeten reviewen. Een stuffpack valt simpel weg niet te reviewen op een ‘normale’ manier. De enige manier om zoiets te ‘reviewen’ is om de inhoud te laten zien. De meeste algemene gamesites komen niet verder dan 3 officiële afbeeldingen van EA Games. Ze kunnen het dan ook beter houden bij een artikel met daarin de definitie van een stuffpack (voor de kinderen die dan zo’n spel gaan kopen zonder te weten dat ze het basisspel nodig hebben) en een link naar afbeeldingen en informatie op de officiële site.

  Kortom:
  Gamesites: artikel
  Fansites: review

  De meeste gamesites komen nu eenmaal niet veel verder dan zeggen wat het níet is (en 3 zinnen aan informatie die je eigenlijk al uit de titel kan halen) en de fansites komen meestal met uitgebreid beeldmateriaal aanzetten.
  Een heel verhaal over de beperkte inhoud van de stuffpacks is misschien dan wel helemaal terecht, maar hoort voor mij betreft niet in een review thuis. De waarheid hoeft zeker niet achtergehouden te worden, maar als je review op een gegeven moment alleen nog maar gaat over de beperkte inhoud, dan heb je geen review meer.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *