De Sims 3 bevestigd voor consoles en DS

NG Gamer heeft een groot deel van het Nederlandstalig persbericht online staan en ik qoute het bericht maar even tot wij een officieel persbericht binnen hebben.

Er staan wat leuke details in die de moeite waard zijn even door te lezen.

De Sims 3 bevestigd voor consoles en DS

Electronic Arts heeft zojuist officieel via een persbericht bekend gemaakt dat de Sims 3 deze herfst naar de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii en de NIntendo DS komt.

Het EA Play Label van Electronic Arts heeft vandaag aangekondigd dat De Sims 3 ontwikkeld wordt voor Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii en de NIntendo DS en deze herfst beschikbaar zal zijn.

“We bieden spelers met de beste game op consoles en handheld spelcomputers die tot nu toe in de De Sims-gamereeks is uitgekomen. We vinden het leuk dat we spelers op de verschillende platformen een unieke ervaring kunnen bieden. Door aan het unieke karaktersysteem, de levendige open buurt, levenswensen en talloze opties waarmee het uiterlijk van de Sims aangepast kunnen worden te werken, hebben we de games op maat gemaakt voor de verschillende platformen. De Sims 3 heeft per platform unieke onderdelen, waardoor spelers nog meer macht, creativiteit en mogelijkheden om samen te spelen in handen krijgen.”

In De Sims 3 voor consoles en handheld spelcomputers kunnen spelers Sims met unieke karakters creëren, de verlangens van hun Sims al dan niet uit laten komen en het leven van de Sims in een levendige buurt aansturen. Door de totaal nieuwe onderdelen wordt het bovendien eenvoudiger om het leven van de Sims op z’n kop te zetten. Spelers kunnen de ultieme “Karmakrachten” vrijspelen en Sims hiermee helpen, of dwarsbomen. Spelers kunnen hun Sims helpen om “te scoren”, zegenen met “ultieme schoonheid”, of het leven zuur maken door ze als “eeuwige mislukkeling” te bestempelen. Spelers moeten wel goed nadenken over hoe ze deze krachten het best kunnen gebruiken, want ze kunnen onverwachte gevolgen hebben en karma kan je zomaar in je kont komen bijten.

Op de PlayStation 3- en Xbox 360-platformen werd een intense en opslorpende gameplay naadloos geïntegreerd in het uitwisselingssysteem, zodat spelers nog beter dan voorheen contact kunnen leggen met andere spelers. Ze kunnen creaties ontwerpen, bouwen en delen met andere spelers over de hele wereld en materiaal downloaden zonder ooit de game te hoeven verlaten.** Spelers krijgen te maken met uitdagingen op lange en korte termijn die kunnen leiden tot beloningen en onderscheidingen. Prestaties kunnen zelfs met vrienden gedeeld worden door online verbinding te maken met Facebook**.

Spelers kunnen in de Wii-versie exclusief van een nieuwe kuststad met nieuwe bewoners, karaktereigenschappen, carrières en exclusieve levenswensen genieten. Spelers kunnen voor de allereerste keer De Sims 3 coöperatief samen met vrienden spelen. Maximaal vier spelers kunnen het tegen elkaar opnemen in het nieuwe spel “Levensmomenten”, waar beloningen verdiend kunnen worden. Spelers ondergaan verschillende avontuurlijke queesten want de game daagt hen uit om de geheimen van hun eigen stad te ontsluieren.

Nu kunnen spelers voor het eerst op de Nintendo DS met behulp van de stylus de huizen van hun Sims vormgeven door gereedschap te gebruiken, muren en vloeren te tekenen en vrijwel alles in de omgeving aan te passen, van versieringen tot patronen en nog veel meer. Spelers kunnen de stylus gebruiken om de gezichtstrekken van hun Sims vorm te geven, kapsels en kleding uit te kiezen en karakters te bepalen in de meest uitgebreide ‘Sim creëren’ ooit in een game voor de handheld. In de Verhaalmodus kunnen spelers meerdere Sims in het huishouden besturen en samen met hen die speciale momenten in een interactieve wereld beleven. Spelers kunnen voor de allereerste keer op de Nintendo DS genieten van een volledige levenssimulatie en hun Sims helpen om uitdagingen te voltooien om aanvullende voorwerpen, nieuwe gebouwen, monumenten en meer vrij te spelen.

5 reacties

  1. Ik hoop idd dat het niet al te blokkerig wordt op de DS, wat bij veel spellen is, maar meer de kwaliteit van MySims op de DS. Op de Wii lijkt ‘ie me ook erg leuk!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *