De Sims 3 Ambities: Grant Rodiek blog 3 – EA vertaling

Afgelopen weekend hadden we zelf het derde blog van producer Grant Rodiek over De Sims 3 Ambities al vertaald en nu is de officiële vertaling er.

Iedereen kan een held zijn

Misschien sta ik hier helemaal alleen in, maar ik kan me geen kind indenken dat geen held wil worden later als hij of zij groot is. We fantaseren eerst over striphelden in glimmende pakjes en met superkrachten, maar al snel zien we de alledaagse helden om ons heen: brandweerlieden, artsen of detectives.

Toen we aan het brainstormen waren voor De Sims 3 Ambities hadden we een hele hoop ideeën, maar iets dat telkens weer de kop op stak was het verlangen om iets met heldendaden te doen.

Geen vlammenzee te groot

De Sims 3 AmbitiesWe waren er al snel over uit dat we de brandweer wilde introduceren in De Sims 3 Ambities. Het zou zo goed in de buurt passen, dat we niet hebben hoeven discussiëren over waarom we dit zouden doen. Daarmee wisten we natuurlijk nog niet hoe we het zouden gaan doen. De brandhaarden zijn in de game tot nu toe eigenlijk alleen maar kleine ongemakjes geweest, dus we wilden dat er grote gevaarlijke branden zouden ontstaan die een hoop paniek en pret op zouden leveren!

Brandweerlieden oefenen een beroep uit waarbij ze zorgvuldig voorbereidingen moeten treffen en snelle slimme beslissingen moeten nemen wanneer er sprake is van een noodgeval. Brandweerlieden kunnen zich op de brandweerkazerne voorbereiden door hun uitrusting te onderhouden, zoals de nieuwe brandweerwagen. Het kan helpen als je brandweerlieden sportief zijn; een fitte brandweerman of -vrouw kan als geen ander de vlammen te lijf gaan! Tot slot is het voor brandweerlieden ook heel handig om handig te zijn. Handige Sims kunnen de brandweermotor en het brandalarm op de kazerne en zelfs hun persoonlijke brandblusser verbeteren.

Als het alarm gaat moet je wel alles waar je mee bezig bent laten liggen, want dan is er geen tijd meer voor geduldig gesleutel. Gesprekken worden afgekapt en vorken kletteren op tafel zo gauw de nood aan de man (of vrouw) is! Terwijl je Sim zich naar de plek des onheils spoedt, is het belangrijk om te bedenken om wat voor noodgeval het gaat. Misschien woedt er een kleine brand, zijn de kabouters in aantocht, is er een enorme brand uitgebroken, heeft er een aardbeving plaatsgevonden of is er een experiment verschrikkelijk uit de hand gelopen in het wetenschapslab. We willen natuurlijk nog niet alles verklappen en toch de eerste stap uitleggen. Daarom beginnen we met een kleine brand.

Kleine branden kunnen verraderlijk zijn. De naam “kleine” brand kan je een beetje op het verkeerde been zetten en mag eigenlijk alleen gebruikt worden als je een vergelijking maakt met de grote brandhaarden die je Sim later tegen zal komen. Als mijn Sim op de kavel arriveert waar er een brand woedt, pauzeer ik de game graag even om de omgeving in me op te nemen. Waar woedt de brand in het huis van het slachtoffer en waar staan de meeste meubels die in brand kunnen vliegen? Ik speel graag de nobele brandweerheld en daarom wil ik altijd zoveel mogelijk persoonlijke eigendommen proberen te redden. Als het echt nodig is kan ik erop los hakken om zo snel mogelijk bij de bron van de brand te komen, maar ik bedenk me altijd hoe de slachtoffers zich de volgende dag zullen voelen.

Zo gauw ik een idee heb van de situatie zet ik de branden in de volgorde waarin ik ze wil blussen. Terwijl de slachtoffers binnen schreeuwend in paniek zijn, blust mijn brandweerheld erop los om alle brandhaarden onder controle te krijgen. Poeh, dat ging makkelijk!

Bij een grote brand moet mijn Sim misschien andere Sims die vast zitten moeten bevrijden, deuren in moeten trappen, branden aan de buitenkant moeten blussen om naar binnen te kunnen gaan om vervolgens binnen nog meer brandhaarden te moeten blussen. Het valt niet mee, maar als lid van de brandweer moet je daarmee om kunnen gaan.

De louche privédetective

De Sims 3 AmbitiesGrant McSolver is een privédetective die al door talloze Sims in de stad ingeschakeld is. Hij weet als geen ander hoe hij zaken op moet lossen en aan antwoorden moet komen. Wat niet iedereen weet, is dat McSolver ook wat te verbergen heeft.

Zo werd McSolver een keer ingeschakeld om wat informatie te achterhalen waarmee de opdrachtgever een concurrent kon chanteren. Terwijl hij bezig was met het opgraven van informatie (in een vuilnisbak), besloot McSolver om er ook een slaatje uit te slaan door zelf iemand te chanteren.

Tijdens een andere zaak moest McSolver toestemming krijgen van een verdachte om in diens huis rond te neuzen om daar op zoek te gaan naar aanwijzingen. Dat had heel schappelijk kunnen verlopen, maar McSolver is niet geduldig of beschaafd. In plaats daarvan haalde hij zijn oude vertrouwde loperset tevoorschijn om daarmee in te breken in het huis. Zo kwam hij aan de vingerafdrukken en een “nieuwe” televisie. Die als bewijsmateriaal diende natuurlijk.

Gestolen auto’s, verdwenen kunstwerken, gestoorde wetenschappers die roofovervallen plegen en het eindeloos op wacht staan; privédetectives weten er alles van. Je Sims zien er in een lange regenjas en strakke hoed zo louche of nobel uit als je maar wilt. Als privédetective krijg je meer dan in andere beroepen te maken met onverwachte situaties en verhalen met een open einde.

Grant McSolver mag dan wel een vervelende kerel zijn die neigt naar rechtvaardigheid, maar dat hoeft nog niet het geval te zijn voor jouw privédetective.

Is er een dokter aanwezig?

De Sims 3 Ambities Zoals met ieder beroep in De Sims 3 Ambities wilden we de banen, ervaringen en werkzaamheden zowel in de buurt als buiten gebouwen plaats laten vinden. We waren echt blij met de medische carri�re in De Sims 3, maar we wilden dit beroep nog verder uitbreiden.

Artsen krijgen vanaf nu te maken met medische noodgevallen. Dit kunnen routineklussen zijn, maar zo nu en dan zullen artsen ook te maken krijgen met bijzondere gevallen. Eindelijk kunnen je Sims volmondig “Ja!” zeggen als iemand vraagt of er een dokter aanwezig is. Misschien ben je bijvoorbeeld romantisch aan het dineren met je liefje bij de bistro. Ineens ontstaat er een hoop commotie en paniek; een klant heeft zich verslikt! Je Sim rent erop af, stelt een diagnose en neemt hopelijk de juiste beslissing. Dat is niet slecht voor een eerste afspraakje!

Artsen krijgen niet alleen met noodgevallen te maken. Het is net zo belangrijk om patiënten preventieve medicatie te geven. Dat betekent dat er gratis gezondheidsklinieken geopend moeten worden, waar je Sim andere Sims in kan enten. Hoe het met de buurtbewoners gaat hangt voor een groot deel af van de prestaties van jouw Sim als medisch wonder.

Zoals met de andere carri�res geldt ook voor artsen dat ze zich niet altijd helemaal strikt aan de regeltjes hoeven te houden. Bedrijven kunnen je Sim experimentele geneesmiddelen geven, die uitgetest kunnen worden op patiënten. Als het goed is zal er niets al te gevaarlijk gebeuren en je Sim kan op deze manier flink wat extra geld opstrijken. Er kleven dus alleen maar voordelen aan, of niet soms?

Jij bepaalt zelf of jouw Sim de held van de buurt wordt, of er geniepig op los zal manipuleren. In de game zul je complexe situaties tegenkomen waarbij je snel beslissingen moet nemen en je Sim een duwtje in de juiste richting moet geven, om te voorkomen dat de boel uit de hand loopt. Denk jij dat je er klaar voor bent? En wat nog belangrijker is: zijn je Sims er klaar voor?

Veel plezier met De Sims!

Grant Rodiek

AKA SimGuruWalrus

1 reactie

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *