SimGuru’s over appartementen in De Sims 3: Na Middernacht

SimGuru Nita (EA Benelux Community Manager) heeft wat meer informatie gepost over het leven in de appartementen gebouwen in De Sims 3: Na Middernacht.

Naar aanleiding van de aankondiging van De Sims 3 Na Middernacht zijn er wat vragen ontstaan rondom het wonen in appartementen. SimGuruWalrus licht toe hoe dit precies zit.

We do not have apartments in the same way Apartment Life had an apartment. Your Sims are able to live in high rise like structures, some luxurious, some a bit more middle class. In them, your Sims are limited in how and where they can build (like an apartment). There’s a lobby downstairs with a callbox and elevator. You may see other Sims move in and out, but your active Sims are the ONLY ones who really live there.

We focused on the coolest part of living in an apartment – the view, the limited space, the elevator entrance, but do not have complex gameplay built around communal living.

Met andere woorden: de appartementen in de wolkenkrabbers en andere grote gebouwen werken niet zoals De Sims 2: Appartementenleven. Je Sims kunnen wonen in erg dure appartementen gebouwen of iets goedkopere gebouwen. De bouwmogelijkheden in die appartementen zijn beperkt. Beneden is er in ieder geval een lobby met een lift en een intercom.

Je zult andere Sims daar zien rondlopen maar jouw Sim (familie) zijn de enige die daar echt leven.

25 reacties

 1. Toch jammer dat de Studio besluit dingen maar half te doen in vergelijking met De Sims 2 uitbreidingen. Zoals nu met appartementen en het verkopen van eigen spullen in Ambities, waar je ze gewoon naar de kringloop winkel moet brengen in plaats van zelf te verkopen aan huis…. Weet niet of ik er echt heel blij van kan worden eigenlijk…

 2. Je woont erin, maar kennelijk dus jij alleen. Terwijl in een flat juist vele Sims (of mensen) horen te wonen. Er komen welliswaar wel mensen op de kavel die naar binnen en buiten lopen, maar je kan niet bij je buren aankloppen zoals met apartementsleven wel kon. Dat vind ik gewoon erg zonde.

 3. Ik weet niet of we dit nou zo jammer moeten vinden. Stel dat het een enorm hoog gebouw is met prachtig uitzicht, dat hadden ze niet kunnen maken als ze op elke verdieping eronder ook nog eens 4 families moeten proppen. En bovendien staan die gebouwen voornamelijk in de steden waar je toch meer de stad in gaat dan rond je eigen wolkenkrabber blijft hangen.

 4. Jammer, maar sowieso is het ook jammer dat je ook in de huidige kavels in de steden niet meer dan 1 familie per kamel kan laten wonen, die bv. door een scheidingswand of trap tussen verdiepingen van elkaar gescheiden kunnen worden.

 5. Wel jammer idd dat je niet bij je buren op bezoek kunt gaan. Maar toch vindt ik het nog steeds gaaf dat je in een appartement kan wonen.

 6. Echt zonde… Als ze nou wel gewoon die wolkenkrabbers ‘volproppen’ met Sims, dan is dat toch juist gezellig? En er komen ook nog eens een hoop mensen naar clubs, restaurants etcetra. Nouja, misschien komt er wel een mod waarmee het wel kan…

 7. Dus je kan ook niet een familie in een (goedkoop) appartement laten wonen en vervolgens een andere familie waarmee je speelt in een ander (goedkoop of duur) appartement laten wonen?
  Dus op zo’n manier zelf de wolkenkrabber vullen?

  Ik ben het helemaal met Picassy eens.
  Het zou heel gezellig zijn als de wolkenkrabber vol met families zat.
  Ik hoop dat dat nog kan komen in een update?

  (Het zijn die kleine dingen die het spel helemaal kunnen afmaken)

  1. Wat ik uit de tekst begrepen heb is dat in een flat maar 1 familie echt woont, dus geen andere families. Als je een andere familie waarmee je speelt in diezelfde flat wil laten wonen kan dat niet. Die zal in een andere falt of appartementen gebouw moeten gaan wonen. Ik denk verder dat het Sims Team daar wel meer informatie nog over gaat geven: het is wel een vraag die veel Simmers hebben en echt duidelijk is het nog niet.

 8. Well at least from what is ounds like, you can still live in a very luxurious apartment building, and they are still calling some of them penthouses, and doesnt sound all that bad

 9. er zijn bij zommige apartementen wel buren, daar kan je wel aabellen. het jammere is alleen wel dat je niet zelf een apartement in het complex kan kiezen. je hebt altyd 1 die is gekozen door hun terwijl die van de buren veel mooier is je kan alleen de binnenkant vernaderen je kan niet uitbreiden naar buiten toe dat is wel heel jammer. ik heb nog niet echt kunnen ontdekken hoe je zelf een apartementen complex moet bouwen. ik zal daar toch nog wel ff naar moeten zoeken, toch vindt ik nog steets de sims 2 beter, maar ja ik moet en zal alle series hebben. sims1 serie al compleet 2 ook al 3 tot nu toe moet ik er nog 1 van de uitgebrachte spellen.

 10. kan je een woontoren bouwen? of hoe zit dat?..
  het zou wel leuk zijn XD, maar kan je de flat van binnen indelen kwa muren of echt alleen Behangen en meubels enzo?

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *