De Sims 3 Beestenbende – feature info 2: Jagen, honden en katten verzorgen en vlooien!

Jagen, honden en katten verzorgen en vlooien!

Jagen:
Sims kunnen honden de Jachtvaardigheid bijbrengen door de interactie ‘Trainen om te jagen’ te selecteren. Zorg dat je tussen trainingssessies ook nog wat tijd vrij maakt om gewoon wat te spelen, anders kunnen honden tijdens een training al snel moe worden.

Honden met de Jachtvaardigheid kunnen de interactie ‘Opgraven’ gebruiken bij graafplekken die zich verspreid over de wereld bevinden. Honden met een beter ontwikkelde Jachtvaardigheid hebben meer kans om zeldzame verzamelbare voorwerpen zoals stenen, edelstenen, metalen of zelfs stukken van een skelet of standbeeld te vinden!

Sims kunnen eigen honden met de Jachtvaardigheid opdragen om een afspraakje voor hen te regelen op openbare kavels waar minstens één alleenstaande Sim met het geslacht van jouw Sims voorkeur rondloopt! Alle statistieken die samenhangen met de Jachtvaardigheid van je hond worden bijgehouden. Ze zijn te zien in het Jachtvaardigheidsverslag.

Katten zijn geboren jagers! Oefen door op kattenspeeltjes uit de Dierenspeeltjeskrat te jagen, om de jachtvaardigheid van je kat verder te ontwikkelen. Katten kunnen allerlei dieren vangen: kevers, vogels, hagedissen, knaagdieren, slangen en schildpadden. Om deze beestjes op te kunnen sporen, kun je de interactie ‘Prooi zoeken’ gebruiken in het Jachtmenu. Dit menu wordt toegankelijk zo gauw je genoeg punten voor de Jachtvaardigheid hebt verdiend. Hier kun je de kaart bekijken en aan de hand van kaartplaatjes zien waar je de verschillende soorten prooi kunt vinden. Katten kunnen ook overal in de buitenlucht ‘Op prooi jagen’. Selecteer de grond en probeer het maar eens.

Sims kunnen bevriende katten opdragen om prooi te vangen. Dit doen ze door de katten te vragen om iets te gaan vangen, of om een specifiek dier te gaan vangen. Katten doen altijd hun best, maar het kan wel eens gebeuren dat de kat je niet begrijpt en met iets totaal anders op de proppen komt.

Zo gauw een kat een geschikte prooi heeft gevonden, achtervolgen ze die en gaan vervolgens het gevecht aan! Als de kat wint, kun je het gevangen dier daarna in de inventaris vinden. Dieren die door katten gevangen worden kunnen door Sims als huisdier gehouden worden in een geschikt terrarium. Katten kunnen ook op vis jagen met behulp van de interactie ‘Vissen’, die je bij vijvers en zeeën vindt.

Honden en katten verzorgen:
Voordat je kat of hond arriveert, moet je ervoor zorgen dat je alles in huis hebt om je huisdier tevreden te stellen. Voor katten en honden heb je een voederbak, dierenbed of -hok (als je genoeg geld hebt) nodig. In Kopen kun je onder de Kinderkamer ook allerlei benodigdheden voor huisdieren vinden. Je zult zien dat als je op functie sorteert, er nog meer spullen voor huisdieren beschikbaar zijn.

Als je kat of hond onrustig begint te worden, is het tijd om naar buiten te gaan. Misschien moet je huisdier wel even een plasje doen! Katten kunnen als je een kattenbak koopt binnen hun ding doen. Nieuwe katten en honden hebben aandacht nodig. Zorg dus dat je sociaal doet met hen en kijk of je hen nog een kunstje of twee bij kunt brengen. Soms kunnen ze behoorlijk destructief zijn, dus beloon hen regelmatig met een speeltje. Zo zorg je ervoor dat ze tevreden blijven en lol kunnen maken.

Vlooien:
Getsie, vlooien! Deze vervelende beestjes komen vaak met huisdieren mee die vaak buiten zijn. Van vlooien gaat je huid jeuken en krijg je een ontzettend rothumeur. Blijf uit de buurt van huisdieren met vlooien. Als je met hen in contact komt, loop je het risico dat de vlooien op jou overspringen! Blijf uit de buurt van huisdieren met vlooien. Als je met hen in contact komt, loop je het risico dat de vlooien op jou overspringen!

Na een lekker vlooienbad kan je huisdier weer een hele tijd zorgeloos in de buitenlucht zijn. Het vlooienmiddel werkt een tijdje door, zodat je tot het middel uitgeraakt is beschermd blijft tegen vlooien. Met een snelle spuitbeurt van de HuisdierenHygiënator kun je je huisdier ook tegen vlooien beschermen!

Met dank aan Mark van EA Benelux.

2 reacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *