De Sims 3 Beestenbende – feature info 3: Paardenverzorging, paardrijden, maneges en dierengedrag

Van EA Benelux hebben we gisteren deel 3 gekregen van de feature info over De Sims 3 Beestenbende. Ik heb begrepen dat alle teksten van deze 3 features straks in het spel zelf terug te vinden zijn als lessen.

Maneges:
Kijk welke paarden er allemaal te koop zijn! Ieder paard heeft een uniek uiterlijk en speciale vaardigheden. Zit er niks voor je tussen? Neem snel weer eens een kijkje, want ze krijgen voortdurend nieuwe paarden binnen! Betere paarden zijn wel wat duurder. Dit kan natuurlijk ook in je voordeel werken… Als jij een toppaard aan kunt bieden, kun je flink wat geld verdienen door het dier hier te verkopen.

Je hebt nu dus een paard, maar je weet misschien niet zo goed wat je er mee aan moet. Wat dacht je ervan om mee te strijden in wedstrijden? Neem eerst maar eens een paardrijdles, om zo de ruitervaardigheid te leren. Gaandeweg zul je steeds beter worden en ook de spring- en racevaardigheden van je paard zullen ontwikkeld worden, waardoor er weer meer wedstrijden beschikbaar komen bij de manege. Deze wedstrijden zijn een geweldige manier om te kijken hoe goed paard en ruiter op elkaar afgestemd zijn. Bovendien kun je zo een aardig zakcentje bijverdienen. Wie liever toekijkt, kan met vrienden en familie gezellig samen naar een wedstrijd gaan kijken.

Paardenverzorging:
Paarden zijn mooie dieren, maar hebben wel een hoop zorg nodig. Zorg dat je voor de komst van je nieuwe paard een stal, watertrog en genoeg hooi voorhanden hebt. Je nieuwe huisdier heeft misschien wat gezelschap nodig. Zorg dat je voldoende tijd doorbrengt met je huisdier en voer sociale interacties uit. Paarden vinden het vooral fijn om lekker te rennen en springen. Als het je niet lukt om voor je nieuwe paard te zorgen, zal de maatschappelijk werker langskomen om je huisdier weg te halen. Zorg dus goed voor je huisdier en bouw een band op met het beestje.

Paardrijden:
De Ruitervaardigheid komt van pas wanneer Sims paarden willen berijden of trainen. Het doel is om paardenliefhebbers te belonen voor hun toewijding aan hun paardenmaatjes. Door de Ruitervaardigheid te ontwikkelen, zullen je Sims gebruik kunnen maken van nieuwe interacties.

Er zijn een paar manieren waarop je de Ruitervaardigheid onder de knie kunt krijgen. Allereerst kun je Ruiterboeken lezen. Deze boeken zijn te koop bij de boekhandel. Ook kun je paardrijdles volgen op de manege. Als je Sim graag de handen uit de mouwen steekt, kun je er ook voor kiezen om meteen te leren paardrijden door op de rug van je paard te springen en een ritje door de stad te maken. Met interacties als ‘Trainen voor sprongen’ of ‘Trainen voor race’ kun je de Ruitervaardigheid ook verder ontwikkelen.

Door paard te rijden kun je je ook gemakkelijk verplaatsen, maar paarden kunnen in tegenstelling tot Sims niet overal komen. Paarden kunnen niet traplopen, geen liften gebruiken of door deuren heen gaan. Als een Sim die paard aan het rijden is opdracht krijgt om naar een locatie te gaan waar het paard niet bij kan komen, dan zal het paard zo dichtbij mogelijk proberen te komen en de Sim af laten stijgen, zodat die verder kan lopen naar de bestemming.

Sims kunnen tijdens het paardrijden een bepaalde interacties uitvoeren, waarvoor ze niet af hoeven te stijgen. Interacties die met een paardenicoontje in het interactiemenu verschijnen, geven weer dat Sims deze interacties vanaf het paard uit zullen voeren. Voor interacties zonder paardenicoontje zal de ruiter wel eerst af moeten stijgen.

Niet alle paarden zijn bereid om meteen al naar hun baasjes te luisteren. Paarden met de karaktereigenschap ‘Ongetraind’ moeten eerst de band met hun Sims ontwikkelen; eerder zullen ze een zadel of ruiter op hun rug niet toestaan. Sims kunnen de paarden sneller trainen door vaak paard te rijden, of door het paard vaak op te zadelen.

Dierengedrag:
Huisdieren kunnen gedrag vertonen waar Sims zich al dan niet in kunnen vinden. Onder dwang kun je het gedrag van je huisdier langzaam maar zeker sturen. Door je huisdieren bij bepaald gedrag een complimentje te geven, kun je ze trainen om bepaalde eigenschappen kwijt te raken, of juist aan te leren. Op die manier zal je huisdier leren welk gedrag wel of niet acceptabel is. Als het gedrag dat met een specifieke eigenschap te maken heef genoeg word geprezen, dan kan je huisdier zich die eigenschap uiteindelijk eigen maken.

Acties waar je je huisdier een complimentje voor kunt geven, kun je ook flink bestraffen. Met een standje kun je je huisdier duidelijk maken dat je zijn of haar gedrag niet op prijs stelt. Uiteindelijk kan je huisdier bepaalde nare gewoonten zelfs helemaal kwijtraken.

17 reacties

    1. Dat is de trailer van de maatschappelijk werker die het paard komt ophalen als je het dier verwaarloost. Paarden kunnen immers niet in de auto stappen. 😛

  1. Kun je ook in een andere stad (zoals in mijn geval Bridgeport) een manege plaatsen? Ik kan hem niet vinden wanneer ik de stad wil bewerken… :\

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *