Gerucht | Nexon wil Electronic Arts overnemen

Sinds gisteren zijn er allerlei geruchten dat Nexon een overnamebod zou willen uitbrengen op EA. Er zijn al vaker geruchten geweest over een overname van EA door andere grote gamesfabrikanten maar tot nu toe is daar allemaal niks van terecht gekomen.
Nexon en EA willen verder niet reageren op dit gerucht, behalve dat ze beide melden dat ze niet ingaan op dit soort geruchten.

Japanse firma zou Electronic Arts willen overnemen

Nexon, een Japanse uitgever van gratis speelbare onlinegames, zou contact hebben opgenomen met Electronic Arts en een overnamebod willen doen. Het gerucht komt uit een Zuid-Koreaanse krant. Het aandeel EA is inmiddels gestegen.

De overnamegeruchten rond Nexon en Electronic Arts zijn de westerse wereld ingebracht door Bloomberg, dat het nieuws in een video meldde. Ze zijn volgens Bloomberg echter afkomstig uit een niet bij naam genoemde Zuid-Koreaanse krant, die gemeld zou hebben dat Nexon een bod wil uitbrengen op Electronic Arts. Hoeveel het Japanse bedrijf voor EA wil geven, is niet bekend. Nexon wil de geruchten over overnameplannen niet bevestigen. De geruchten hebben wel invloed op de beurskoers van EA; die steeg 6 procent.

Nexon is vooral bekend van gratis speelbare onlinegames als Maple Story. Het bedrijf werd in 1994 opgericht in Zuid-Korea, maar verhuisde zijn hoofdkwartier later naar Japan. Het bedrijf heeft ook vestigingen in de VS en Luxemburg. Nexon ging eind 2011 naar de beurs en haalde daarmee 1,2 miljard dollar op, in 2011 de grootste beursintroductie van Japan.

| Tweakersnet: Japanse firma zou Electronic Arts willen overnemen |

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Overige

10 reacties

  1. ik zou dit bod niet accepteren 😉 EA is heel leuk en bekent als het dan in een keer Nexon gaat heten brengt dat heel veel verwarring op denk ik dan 😛

        1. Haha! Ik zat idd ook al te denken dat dat wel eens een vooruitgang zou kunnen zijn!

  2. Laat het ze maar overnemen. Nexon heeft met hun spelletjes ook zo hun eigen problemen waar die spelers stapel gek van kunnen worden. Maar dat is iets voor de mensen die denken dat Nexon het beter kan om zelf uit te vinden.

    Niets is perfect en vooral niemand is perfect. Echter dankbaar zijn met wat je hebt is ook altijd vergezocht.

  3. Ik denk niet dat Nexon de winst draaiende kan houden. Als EA 4, nog wat miljard winst had en Nexon maar 1, nog iets.. Dan houd Nexon het niet lang vol

  4. wat voor spellen zijn van nexon eigenlijk? want als ik het intyp op google en naar afbeeldingen ga dan krijg je alleen maar spelletjes te zien die nog slechtere pixels hebben als de eerste versie van mario en ik wil niet dat mijn sim poppetjes in de sims 4 op een mario lijkt 😉

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *