Blog: Stuur je Sims terug de schoolbanken in met De Sims 3: Studententijd

Hallo allemaal!

Ik ben SimGuruKarsky! The Sims Studio kondigt vandaag vol trots aan dat De Sims 3 Studententijd op dit moment ontwikkeld wordt. Het uitbreidingspakket zal dit jaar op 7 maart gelanceerd worden. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om je wat meer te vertellen over de coole nieuwe onderdelen die in dit uitbreidingspakket beschikbaar zijn. Vergeet niet dat dit pas de eerste blog is en dat er nog vele zullen volgen. De komende weken zullen we veel van de onderdelen die hieronder uitgelicht worden verder uitdiepen en bovendien zullen we ook nog een aantal nieuwe onderdelen onthullen. Voorlopig is dit het eerste overzicht van wat je in De Sims 3 Studententijd te wachten staat.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik had in mijn studententijd de tijd van mijn leven. Misschien ligt jouw studententijd nog in het verschiet, maar ik weet zeker dat je het te gek zult vinden! Tijdens mijn studie heb ik allerlei nieuwe dingen geleerd over mijn hoofdrichting, maar ik kwam er tijdens mijn studententijd ook achter dat er ook buiten de boeken en collegezalen veel te ontdekken valt. Toen we aan het brainstormen waren over de gameplay van De Sims 3 Studententijd waren we het er al snel over eens dat we alle ervaringen in de game moesten zien te verwerken. Niet alleen het vergaren van kennis, wat natuurlijk een belangrijke rol speelt, maar ook de sociale aspecten van het studentenleven, de feesten en het alledaagse leven van een student op kamers moesten aan de orde komen. Deze aspecten vormden zelfs een belangrijke rol bij het kiezen van een titel voor de game. We wilden “tijd” in de titel verwerken, om het grote geheel van het studentenleven te kunnen omvatten. Van de studentenfeesten en ontluikende romances tot groepscolleges en studieactiviteiten.

Cijfers geven

Als je aan studeren denkt, denk je waarschijnlijk meteen aan academische kennis. Dat is toch zeker de hoofdreden om te gaan studeren, toch? Daarom wilden we ervoor zorgen dat dit gedeelte van de game net zo omvangrijk is als in het echte leven. Dat betekende dat slechts een aantal “contacturen” niet voldoende was om een vak te halen. Om die reden hebben we verschillende voorwerpen ontworpen die Sims kunnen gebruiken om hun cijfers te verbeteren. Ook zullen ze hun cijfers omhoog zien schieten wanneer ze verschillende activiteiten ondernemen. Wetenschaps- en Geneeskundestudenten kunnen bijvoorbeeld met een skelet aan de slag gaan, terwijl Communicatiestudenten hun eigen radioshow uit kunnen zenden. De andere studierichtingen hebben ieder hun eigen unieke voorwerpen die van invloed zijn op het succes van je Sims. En je studententijd is natuurlijk niet compleet zonder studiegroepen en colleges, dus die hebben we ook in de game verwerkt!

Het gaat om wie je kent

In De Sims 3 Studententijd kom je op de campus verschillende sociale groepen tegen: de nerds, de rebellen en de sportfanaten. Sims die tijd spenderen met deze drie groepen, kunnen daar hun voordeel mee doen en een droombaan of zelfs een extra karaktereigenschap verdienen! En net als in het echte leven, mag je Sim zelf bepalen of hij of zij optrekt met slechts een van deze groepen, of alledrie. Misschien is je Sim een kunststudent met een technische inslag, die zich met zowel de nerds als de rebellen kan vermaken en zo de juiste banden kan smeden voor een interessant verhaal. Als je Sim genoeg sociale invloed krijgt op de nerds, kan hij of zij zelfs een van de gloednieuwe sociale groepencarrières vrijspelen en bijvoorbeeld een game-ontwikkelaar worden (mijn favoriete nieuwe loopbaan).

Waar is dat feestje?

Chillen met je vrienden, feesten afstruinen en daten zijn stuk voor stuk activiteiten die bij de studententijd horen. Op de universiteit waar ik aan studeerde organiseerde een groep studenten ieder jaar een kampvuurfeest. Omdat ik de herinneringen hieraan zo koester, wilde ik kampvuren in de game stoppen. Een paar andere teamleden speelden tijdens hun studententijd pingpongspelletjes op studentenfeesten en daarom kunnen de Sims straks een potje “SapPong”spelen! We wilden er zeker van zijn dat je als speler zoveel mogelijk onvergetelijke studentensituaties mee kunt maken en volgens mij is dat gelukt. We hebben zelfs een speciaal Feestpakket gemaakt, dat je ontvangt wanneer je de Limited Edition van de game reserveert. In het Feestpakket vind je onder andere het Partaeus Maximus-beeld en krijgen je Sims de gelegenheid om het verkleedfeest van hun leven te organiseren! Verder bestaat het pakket uit gloednieuwe toga’s, hoofdkransen en maskers voor een klassiek studentenfeest. Partaeus Maximus laat je niet alleen uit een gemaskerd bal, formele aangelegenheid of toga-, zwemkleding- of pyjamafeestjes kiezen, maar zal ook het humeur van alle genodigden een flinke oppepper geven.

Nou, bedankt dat je dit stukje over De Sims 3 Studententijd wilde lezen! Dit is slechts een snelle eerste blik op de leuke onderdelen die je in dit uitbreidingspakket kunt verwachten. Houd je ogen open, want we zullen de komende weken nog meer details naar buiten brengen. Vergeet niet om af te stemmen op onze live-uitzending op 14 februari om 19:00 uur.

De Sims 3 Studententijd is vanaf 7 maart verkrijgbaar en we kunnen niet wachten tot jij het in je handen hebt. Tot die tijd zul je het met onze updates moeten doen, die hier regelmatig voorbij zullen komen.

Kari St. John

Senior Producent, The Sims Studio

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *