Een stukje geschiedenis en terugkijken

Gisteren ontplofte onze site bijna, zoveel nieuws kwam er ineens los! Terwijl iedereen druk aan het speculeren is over De Sims 4, konden wij het niet laten om stiekem toch terug te kijken. Waar komen we vandaan? Hoe is het allemaal begonnen? We hebben voor jullie de trailers van de De Sims spellen tot nu toe opgezocht en een korte samenvatting eronder gezet. Wat vond jij de grootste verandering?

De Sims is een strategie/simulatie computer spel, is bedacht door Will Wright en uitgegeven door Electronic Arts. Het spel kwam uit op 10 Februari 2000. Wat de meeste mensen niet weten is dat Will Wright al eerdere simulatie games heeft gemaakt zoals SimEart, SimLife en ga zo maar door. In De Sims ben je een soort ‘god’ en bestuur je virtuele poppetjes in hun leven. Als een echte god kijk je vooral van bovenaf op je spel neer. Ondanks dat er geen doel is in het spel is het toch echt het hoofddoel om je Sim in leven te laten houden en zo ver mogelijk te komen met hun carrière/leven. Sims hebben sinds De Sims ook al behoeftes en lopen sindsdien te schreeuwen om van alles en nog wat. De Sims heeft 7 uitbreidingen.

De Sims 2 kwam natuurlijk na De Sims 1. De opvolger van De Sims 1 werd uitgebracht in september 2004. Ook deze keer kreeg het spel een aantal uitbreidingen en accessoires pakketten. De Sims 2 telt maar liefst acht uitbreiding pakketten en 9 Accessoires pakketten. In De Sims 2 had je al meer ‘3D’ aspecten dan met De Sims 1 en kon je al ouder worden en dood gaan van ouderdom. Al een hele vooruitgang met De Sims (1) dus!

Op het moment van schrijven, zijn wij allemaal nog verslaafd aan De Sims 3. Als sinds 4 juni 2009 is het voor de Sims mogelijk om door hun speciale wereld te reizen zonder laadschermen, het heeft nu een zogeheten open wereld gekregen. Daarnaast zijn de graphics van De Sims 3 vergeleken De Sims 2 flink geüpgraded en is het nu mogelijk om alles geheel naar jouw smaak te maken met de honderden patronen. De Sims 3 heeft tot nu toe in totaal 10 uitbreidingen, waarvan nog twee onderweg, en 9 accessoires pakketten, waarvan ook nog één onderweg.

 – FranSor en AnsjJ2

12 reacties

 1. Leuke trailers! Die van de Sims 1 herinner ik me echt nog super goed, wat vond ik die leuk zeg. Jammer dat dat in elkaar zetten van het huis niet echt kon, maar de gameplay was wel zoals je zag in de trailer.
  De trailer van de Sims 2 kan ik me niet herinneren, maar ik vind hem wel heel gaaf. Jammer dat de Sims 2 niet echt zo was, naar mijn idee.
  De trailer van de Sims 3 herinner ik me ook niet echt. De gameplay lijkt heel erg op wat het was, alleen hebben ze het in de trailer natuurlijk weer mooier gemaakt.
  De Sims 4 kan dus nog van alles worden!

 2. Sims 1: Oh gosh nostalgiaaa, ik vond die trailer echt geweldig =DDD
  Sims 2:Die is echt zo lang geleden dat ik m me amper herinner ;o Ik vond m wel echt fantastisch xDDD Maar hij is wel heel slecht als dit ongeveer zou moeten aangeven hoe Sims 2 eruit ziet want dat is volgens mij niet zo o_O
  Sims 3: Nog nooit gezien eigenlijk ;o natuurlijk moeten ze wat overdrijven is reclames maar zo kun je niet spelen xD

  Ben wel benieuwd naar Sims 4 trailer, zolang Sims 4 zelf maar niet duurder wordt dan Sims 3 nu. Ik word echt blut mensen :<

 3. even terug kijken is ook wel fijn 😉
  die van sims 1 kan ik me nog wel herinneren, het spel wat mijn zussen wilden, eenmaal gekocht ging ik afentoe oook is aan de slag met het spel wat mij zo aankeek op het bureau van mijn zus, en ik vond het geweldig! 😛

  de sims 2:
  ja, de sims 2, meteen eerste dag gekocht en gespeeld en wat ik zag was al een hele vooruit gang, je kon ouder worden! maar wat ik niet wist wast je kinderen kon krijgen(was pas 6 jaar :)) ook ging de pegi-leeftijd naar 12 jaar naar inplaats van 7 🙂 maar de sims 2, was nog beter dan de sims 1

  sims 3:
  ik keek mijn ogen uit toen ik het een jaar na de release had gekocht! wat! geen taxi’s waar je instapt en het spel moet laden, geen schoolbussen die je weg ziet gaan naar 10 meter enzo kon ik nog wel doorgaan, eerste keer sims 3 was bah! stom spel! ik begreep er niks van, had geen geld, vind de wereld raar. ik sloot maar af, een maan d later ging ik toch weer kijken en toen ging ik alles ontdekken! bij het theater kan je gitaarlessen doen, je kan daar een baan neme enz.

  maar als je nou de sims 3 hebt zie je eigenlijk hoeveel beter de sims 2 en sims 3 zijn geworden, gewoon veel echter. als je bij de sims 1 bij ide vlammen kijkt dan denk je nu ook, pfoe wat nep! maar nu lijkt alles veel beter en ik hoop dat dat in de sims 4 nóg beter wordt 🙂

 4. Die van sims 1 & 2 herinner ik me niet, maar die van 2 vind ik wel super leuk!

  Sims 3 herinner ik wel en is ongeveer gelijk aan deze gameplay, maar niet helemaal.

  Na het zien van deze trailers hoop ik dat sims 4 betere bewegingen en effecten krijgt. Na het zien van de eerste screen denk ik dat het meer sims worden die een soort Disney/Pixar uiterlijk hebben, dus hoop ik wel dat de wereld heel realistisch is.

 5. Ik weet nog hoe geweldig ik het vond dat je bij de sims 3 door de hele buurt kan lopen zonder eerst een laadscherm te krijgen 🙂

  De trailer van de sims 2 is wel erg misleidend , ziet er total anders uit. Volgensmij komt niet één van die animaties voor in de game.

 6. Ik vond de trailer van de sims3 wel grappig Dat die man de buitenwereld ontdekt en niet enkel in zen eigen huis blijft nu er een “echte” wereld hebben! 😀

 7. Ik ben pas fan geworden van de sims toen de sims 3 uitkwam. dus een echte fan kun je me niet noemen. en eigenlijk ben ik fan geworden toen ik de sims 1 speelde bij m’n nichtjes. toen wilde ik het kopen, alleen de sims 3 was toen uit. en die kocht ik, met alle EP’s (SP’s wil ik NU ook).

 8. Sims 1: Nostalgieeeeee!! Memories komen weer helemaal terug…:)
  Sims 2: Ook al was de trailer een beetje nep (die kleuters konden dat allemaal niet doen in het spel hoor) toch is het erg leuk om terug te zien. 🙂 We waren enorm gespannen toen, bij het aftellen voordat hij uit kwam.
  Sims 3: Ik heb dit weleens gezien, vond het wel grappig gedaan. Helaas speelde ik het al niet meer zovaak.

 9. De trailer van de sims 3 vond ik helemaal geweldig toen! Ik heb hem wel 100 keer bekeken en kende het begin wanneer er gepraat wordt helemaal uit mijn hoofd xD

  De trailers van sims 1 en 2 heb ik een paar jaar geleden pas voor het eerst gezien. Ik vind die van 2 heel grappig, maar inderdaad heel nep. En 1 heb ik nooit gespeeld.

  Maar je ziet duidelijk vooruitgang als je alles zo achter elkaar ziet. Echt leuk om te zien!

 10. De Sims 1 heb ik niet gespeeld, De Sims 2 wel en De Sims 3, de trailers zijn ook erg leuk, bedankt Ans en FranSor voor dit leuke verslag! 🙂

 11. Die eerste is echt heel herkenbaar:D leuk om te zien:D
  Die 2e is echt niet als het spel, maar wel hilarisch dat die vrouw steeds haar shirt kapot maaktXD
  Die derde heb ik voor de sims3 uit kwam echt heel vaak bekeken, wat ik jammer vond aan het spel, is dat het in de trailer echt heeeeel druk is overal. Inhet spel Iis het bijna een wonder als er meer dan 5 sims op een plaats zijn, zelfs als het een na middernacht hotapot was:( hoop dat ze daar wat aan gaanveranderen.

 12. Heel erg leuk! 😀
  Ik vind het erg leuk dat bij de trailer van 2 en 3 ze erg letten op het verschil met vorige uitbreidingen!
  Bij de trailer van Sims 2 gaat het vooral over kinderen krijgen en ouder worden, want dat was bij sims 1 nog niet erg uitgebreid. Bij de trailer van Sims 3 gaat het vooral over de ‘open’ wereld, want daar begint het met iemand die zijn hele leven binnen blijft en dan voor het eerst naar buiten gaat.
  Dit vind ik erg grappig! Ik ben benieuwd of ze bij de trailer van Sims 4 ook ’terugverwijzen’ naar Sims 3

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *