Nieuwe blog: De Sims 3 Exotisch Eiland – Van kakkerlakken tot het vullen van zakken: een resortgeschiedenis

* Met dank aan SimGuruJordy voor het vertalen van deze blog. * 

Hoe ben jij van plan om met resorts te spelen? Tijdens het ontwikkelen van de resorts wilden we vooral veel diversiteit bieden in de gameplay en de mate waarin je resorts aan kunt passen. We hebben pas een “speeldag” georganiseerd voor het team van ontwikkelaars, zodat we konden zien op wat voor creatieve manieren spelers met resorts om kunnen gaan. Een van de engineers besloot een kleinschalige bed & breakfast op te zetten. Dit succesvolle hotel was een echt familiebedrijf. Een ander teamlid was vastbesloten om het groter aan te pakken met twee enorme vijfsterrenhotels in Sunset Valley. Sommige spelers vonden het runnen van een resort een beetje stressvol en lieten daarom hun Sims lekker in een resort verblijven.
Het leek me een goed idee om resorts te illustreren aan de hand van het resort dat ik zelf gebouwd heb.. Ik had een verborgen eiland ontdekt dat me ideaal leek voor een nieuw resort. Met behulp van de Blauwdrukmodus kon ik heel snel een resort uit de grond stampen. Op dit punt kon ik de drang om de geldcheat te gebruiken maar moeilijk bedwingen.
Tip: de Blauwdrukmodus is ontworpen voor spelers die vliegensvlug een resort willen bouwen, zodat ze snel weer verder kunnen spelen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met behulp van Bouwen en Kopen helemaal zelf een resort te bouwen. Je hebt een aantal verplichte voorwerpen nodig voor een resort: de receptiebalie en minstens één resorttorenlocatie. Over het algemeen kan de resorttoren gebruikt worden als de locatie waarop behoeften vervuld worden en waar het personeel aangestuurd wordt. In Kopen is een nieuwe categorie toegevoegd, waar je voorwerpen kunt vinden die bijdragen aan de kwaliteit van je resort.

 photo 1_zpsdf4e774a.jpg

 photo 2_zps92bf0ef0.jpg

Omdat ik maar weinig geld had, moest ik klein beginnen. Gelukkig wist mijn Sim-huishouden van aanpakken, want personeelskosten kunnen snel oplopen voor een beginnend bedrijf als dat van mij. Ik moest ervoor zorgen dat er iemand achter de receptiebalie stond en dat gasten wat te drinken konden krijgen aan de bar. Omdat mijn Sim niet fulltime werkte, leek het me een goed idee om hem zowel dag- als nachtdiensten te laten draaien. Als eigenaar van een resort hoef je je nooit te vervelen. Net als bij woonkavels kunnen dingen hier ook vies worden of kapot gaan. Gelukkig was mijn resort klein genoeg om alles zelf te kunnen doen. Tot dit punt ging alles naar wens!
Tip: we hebben ervoor gezorgd dat spelers hun eigen Sim-huishouden het resort kunnen laten runnen. Op die manier kun je als speler zelf bepalen hoe betrokken je Sims zijn bij het beheren van hun resort. Je kunt heel eenvoudig diensten uitschakelen via de receptiebalie, bar of het bikkesement, zodat voorzieningen tijdelijk onbemand blijven. Misschien had je al gezien dat mijn Sim in het screenshot hieronder achter een professionele bar staat. Als je De Sims 3 Na Middernacht en De Sims 3 Exotisch Eiland geïnstalleerd hebt, kun je professionele bars in je resort plaatsen als voorzieningen. Je kunt barpersoneel aannemen of de bar zelf bedienen, net zoals de andere voorzieningen in je resort.

 photo 3_zps4665efd3.jpg

Naar mate de populariteit van mijn resort toeneemt, is er ook steeds meer onderhoud nodig. Ik heb de boel een beetje de boel gelaten en nu dreigt het helemaal uit de klauwen te lopen. Er ligt overal troep en nou heb ik ook nog eens te horen gekregen dat we met een kakkerlakkenplaag te maken hebben. De gasten van het resort beginnen te kotsen zo gauw ze zien hoe smerig het hier is. Wat een puinhoop! De volgende morgen bleek dat mijn resort een ster kwijt was geraakt. Het zag er niet best uit.
Tip: door verwaarlozing kan de kwaliteit van je resort flink achteruitgaan, waardoor je minder klanten overhoudt. Troep en kapotte apparaten dragen stuk voor stuk bij aan negatieve reacties van bezoekers, die je in het paneel ‘Resortreacties’ kunt bekijken. Datzelfde geldt natuurlijk voor kakkerlakken. Binnen het team waren we er al snel uit dat kakkerlakken symbool staan voor een hotel dat slecht onderhouden wordt.

 photo 4_zps4ca54f9f.jpg

Het was echt nodig om snel orde op zaken te stellen, want anders kon ik de boel wel sluiten. Ik heb een paar onderhoudsmedewerkers ingeschakeld om te helpen met de grote schoonmaak. Verder kwam de handigheidsvaardigheid van mijn Sim goed van pas, want zo kon ik de toiletten zodanig verbeteren dat ze nooit meer kapot zouden gaan.
Tip: onderhoudspersoneel is heel belangrijk als alles tip top in orde moet zijn in jouw resort. Je hebt de keus om maximaal drie medewerkers aan te nemen van lage, gemiddelde of hoge kwaliteit. Personeel van lage kwaliteit zal er vaker de kantjes vanaf lopen, terwijl personeel van hoge kwaliteit altijd uitstekend werk levert. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.

 photo ResortCleanup_zpsd6d018b4.jpg

De kwaliteit van het resort was eindelijk weer hersteld en de zaken liepen goed. Toen ik eenmaal wat geld had gespaard, kon ik eindelijk wat extra luxe aanbrengen. Allereerst besloot ik een aantal VIP-hotelkamers voor mijn gasten te bouwen. De Blauwdrukmodus kwam hiervoor goed van pas, want daarmee kon ik snel in één keer een aantal kamers bouwen. Daarna kon ik in Leven meteen deursloten toewijzen aan de kamers, zodat het resortsysteem voor de juiste boekingen kon zorgen.
Tip: VIP-deursloten zijn exclusief te gebruiken in resorts. De eigenaar van een resort kan een willekeurige deur uit Bouwen/Kopen uitkiezen en een uniek sleutelnummer toewijzen. Als gasten een VIP-kamer boeken kunnen ze met de juiste sleutel inchecken en in de kamer verblijven die bij de sleutel hoort. Als er geen VIP-deursloten zijn ingesteld, gaan gasten naar de resorttoren om te slapen en zich op te frissen.
Resorteigenaren worden automatisch ingecheckt bij resorttorens, maar ze moeten wel nog inchecken bij een VIP-kamer om de ruimte daadwerkelijk te reserveren.

 photo 6_zpsda633f19.jpg

Wat is een resort zonder een plek waar je wat kunt eten? Het leek me een goed idee om wat buffetten en een bikkesement neer te zetten, om mijn gasten tevreden te stellen. Ik stuurde mijn Sim naar het bikkesement om een lekker verfrissend drankje te halen.
Tip: resortbuffettafels zijn uniek, want het personeel moet ervoor zorgen dat er voedsel wordt geserveerd. Als eigenaar kun je bepalen wat voor gerechten er worden geserveerd en wat de kwaliteit daarvan is. Voedsel van een hogere kwaliteit kost meer, maar je gasten zullen er ook meer tevreden mee zijn. Lees de reacties van je gasten regelmatig, zodat je er achter kunt komen waar je gasten trek in hebben. Sims die een sterke band met elkaar hebben, zullen regelmatig samen dineren bij het buffet.
Aan het bikkesement van het resort worden nieuwe gerechten geserveerd, zoals bakbananen en drankjes in een ananas of kokosnoot.

 photo DrinkingPineapple_zpsd2c6e21d.jpg

Ik wilde de puntjes op de i van mijn resort zetten door mijn personeel uniforms te geven. Omdat ik een ontspannen strandsfeertje uit wilde stralen, koos ik voor een van de beschikbare kant-en-klare uniformen. Maar we hebben het ook mogelijk gemaakt om zelf meer aanpassingen te maken. Je kunt nu in het menu ‘Sim creëren’ uniforms verder aanpassen (kapsels, make-up en kleding) voor al je personeel. Je kunt al het geïnstalleerde materiaal uit Uitbreidingspakketten, Accessoirespakketten en De Sims 3 Store dat geschikt is als uniform gebruiken om je personeel aan te kleden.

 photo 8_zps7188a5e5.jpg

Mijn resort is nu duidelijk hard op weg om een groot succes te worden. Ik weet nog niet precies hoe ik het nu verder aan ga pakken. Misschien begin ik wel helemaal opnieuw op een andere geweldige locatie. Of misschien laat ik mijn Sims een tripje maken naar het resort van iemand anders, om te zien hoe het er daar precies aan toe gaat.
Bedankt voor het lezen! Hopelijk kun je vanaf juni zelf genieten van de nieuwe resorts, want dan wordt De Sims 3 Exotisch Eiland gelanceerd.
– Mike Zamora (@SimGuruMike), assistent-producent van De Sims 3 Exotisch Eiland

 

15 reacties

 1. Wow! Ik kan ook echt niet meer wachten!
  Alleen hoop ik wel dat je ook tenten uit wereldavonturen kunt gebruiken!
  Want dan heb je echt een camping gevoel 😀

 2. Dan moet je op het voorwerp klikken waar je personeel voor wil en dan ”personeel aannemen”. Dit werkt niet bij alle voorwerpen, alleen bij de geselecteerde in het mapje ‘resorts’.

 3. Ik heb mijn resort helemaal klaar,
  ik krijg ook wel reacties op mijn Resort.
  Maar ik zie nooit toeristen in mijn resort lopen, het is altijd mijn personeel.. is dit normaal?

  1. Daar heb ik geen last van, bij mij stikt het van de mensen!dan zijn ze bij mijn resort, zwemmen ze ff ofzo en gaan dan weer weg. maarja ik krijg simleons, dus boeit me vrij weinig

 4. ik heb onderhouds personeel van het hoogste heb er ook 3 in dienst maar toch klagen klanten over kakkerlakken en ik heb zo geen rotzooi alleen kapotte toiletten enzo ..

 5. hoe word je eigenaar van een risort? als ik op mijn telefoon klik en dan eigendom risort worden moet ik een resort of kavel kiezen maar dat staat niet op de kaart ik kan het niet vinden.!!

  1. Dan zijn er geen resortkavels in je stad, je moet dan naar stad bewerken gaan en een gewone kavel veranderen in een resortkavel, dan zou het moeten lukken!

 6. Ik vind het spel geweldig!!
  alleen nu heb ik ook last van kakkerlakken in mn resorts,
  hoe krijg ik die weg? ik heb 3 medewerkers van hoogste kwaliteit maar ik weet niet hoe dit nu beter word.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *