De Sims 2 Ultieme Collectie update verwijdert SecuROM

Enigszins onverwachts heeft de De Sims 2 Ultieme Collectie gisteren nog een update gekregen op Origin. De nog geen 45 MB kleine update verwijdert volgens Crinrict in het bijzonder SecuROM. Formeel wordt er echter enkel over vermeld dat de update bedoeld is om het spel in lijn te brengen met de andere Origin spellen en de installatie te vergemakkelijken.

SecuROM is een vorm van kopieerbestrijding die vooral in het vorige decennium werd gebruikt om piraterij bij games tegen te gaan. Het probleem vandaag de dag is echter dat het door Microsoft niet wordt ondersteund op Windows 10 waardoor die spellen voor sommige spelers niet goed of zelfs helemaal niet runnen. Dat komt dan weer mede doordat er zelfs toen al controverse rondom SecuROM was vanwege de problemen die het zelfs bij legale kopieën opleverde. De De Sims 2 Ultieme Collectie werd daarentegen juist ruim drie jaar geleden – nog voor de release van Windows 10 – geïntroduceerd op Origin als upgrade voor alle De Sims 2-spelers, maar werd even later ook een week lang gratis weggegeven aan iedereen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als De Sims 2

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *