De Sims 4 Fashion Street Kit aangekondigd

De Sims 4 Fashion Street Kit

Tegelijkertijd met De Sims 4 Incheon Style Kit is ook De Sims 4 Fashion Street Kit aangekondigd. Waar die eerste Kit zich op Zuid-Korea richt, richt Fashion Street Kit zich op India. Het zijn daarmee rijkelijk versierde kledingstukken met levendige kleuren en printjes. Vanaf dinsdag 5 oktober 2021 is de kit aan te schaffen.

De Sims 4 Fashion Street Kit

Nieuwe patronen, nieuwe outfits, nieuwe stad: Ontdek De Sims 4 Fashion Street Kit

De Sims 4 Fashion Street Kit

Welkom bij Fashion Street! Fashion Street bevindt zich in het centrum van Bombay (India) en is al jaren de populairste winkelbestemming van deze kuststad. Meer dan 150 handelaren verkopen verschillende waren, van vintage spullen tot zelfgemaakte kledingstukken en designeroutfits. En het is niet alleen een centrum voor alles wat met kleding te maken heeft, het is ook een cultureel epicentrum waar je kunt genieten van eten, muziek, architectuur, een bollywood-beroemdheid en het gezelschap van vrienden, familie en geliefden — het schijnt namelijk de perfecte plek voor een date te zijn.

Voor de nieuwste Kit neem De Sims spelers mee naar deze prachtige uithoek van de wereld en wordt de unieke stijl ontgrendeld die je daar tegen zou komen. Hiervoor heeft De Sims samengewerkt met goede vriendin en mode-expert Shruti Sitara Singh om een complete en authentieke garderobe met sprekende kleuren, contrasterende patronen, iconische silhouetten en trendy statement pieces te creëren, die je kunt gebruiken in de kledingkast van een Sim.

Shruti Sitara Singh, geboren, getogen en gevestigd in Bombay, is een kunst-ontmoet-mode-curator en creëert meeslepende verhalen die kunst, muziek, theater, ontwerp en cultuur met elkaar combineren. Ze heeft als curator en manager met de Fashion Design Council van India samengewerkt, ze stond aan het roer van de allereerste digitale modeweek in India, en fungeerde als creative director voor Lakmé Fashion Week. Haar expertise is onmiskenbaar, maar het is haar ervaring met de modescene van Bombay, en met name Fashion Street, die haar de perfecte partner voor deze Kit maakte.

Mijn eerste winkelervaring was toen ik in de vierde klas zat, herinnert Singh zich. Mijn moeder had mijn zus en mij meegenomen naar Fashion Street en wij hadden zoiets van ‘wat is dit allemaal? Is er iets dat ook wel bekend staat als winkelen?’ Dat concept was nieuw voor mij.

Singh is sindsdien een frequent bezoekster van Fashion Street. Hoewel ze nu bekend is met en samenwerkt met de mode-elite van India, geniet ze nog steeds van de spanning van het scoren van een koopje. Ik ben dol op afdingen. Dat is wat Fashion Street, Fashion Street maakt. Het is een paradijs voor shopaholics en het is een verbazingwekkende ervaring. Fashion Street is een geheel eigen ervaring.

Om recht te doen aan Singh en Bombay is De Sims 4 Fashion Street Kit rechtstreeks geïnspireerd op de modewereld van de stad, maar je kunt het niet over Bombay-stijl hebben zonder de drukke winkelstraat te noemen. Bombay zelf wordt ook wel The City of Dreams genoemd, omdat de stad talloze baangelegenheden biedt voor mensen uit heel India en de naburige landen. Om die reden komen al deze verschillende culturen en etniciteiten samen in Fashion Street.

De Fashion Street Kit is gebaseerd op een heleboel dingen uit India, en natuurlijk Bombay, legt Singh uit. Hij is geïnspireerd op de Indische handweefgetouwindustrie, met behoud en weerspiegeling van ons oude erfgoed, dat wereldwijd bekendstaat om de rijke, pure stoffen. Elk kledingstuk is versierd met levendige kleuren en prints die specifiek zijn afgestemd op verschillende culturen, want Bombay, de City of Dreams, is een ware smeltkroes.

De Sims 4 Fashion Street Kit bestaat uit tal van items voor alle Sims, variërend van neusringen, henna-tatoeages en sandalen tot wijde wikkelrokken en asymmetrische bodywarmers, twee van Singhs favoriete stukken.

Omdat ons team Bombay niet kon bezoeken, werkten we virtueel samen met Shruti aan ontwerpen die relevant zijn voor de nieuwste trends op de straten van Bombay, gecombineerd met traditionele thema’s, zegt Sophia Lee, Senior Concept Artist voor De Sims. Persoonlijk kan ik niet wachten om de avondjurk te zien, die smaakvolle moderne ontwerpelementen met een traditionele sarong combineert.

De wikkelrok is rechtstreeks geïnspireerd op de vrouwen van de Koli-visgemeenschap in Bombay, die al honderden jaren aan de kustwateren van Bombay werken en wonen. Vissersvrouwen dragen normaliter een sari, verklaart Singh. Sari’s worden bij elke gemeenschap en cultuur op een andere manier gewikkeld; bij elke provincie die je binnenkomt is er wel een andere wikkelvorm. De wikkelrok van Fashion Street Kit wordt beïnvloed door de manier waarop de Koli-vrouwen hun sari dragen. Hij is heel licht en luchtig en eerder een soort rok omdat ze veel moeten lopen en vissen in de oceaan. Daarom hangt hij net boven de knie en is hij ingestopt, zodat hij niet in het water komt. Het is een prachtig silhouet.

De Sims 4 Fashion Street Kit

Met Kits creëert De Sims een meeslepende ervaring waar je mensen, plekken en ervaringen kunt ontdekken en onze spelers van over de hele wereld kunnen experimenteren met deze unieke minicollecties met samengestelde content, zegt Sheila Judkins, Director of Global Brand Management, De Sims. En Singh deelt haar visie met spelers die experimenteren met De Sims 4 Fashion Street Kit: Ik wil dat spelers Bombay ervaren, de cultuur begrijpen, de kleding snappen, hoe comfortabel, regiospecifiek en levendig de prints zijn; en hoe kleurrijk de cultuur is. Ik wil dat de spelers meer over Bombay te weten komen en dat al spelende met de Kit op een unieke manier ervaren.

De Sims™ 4 Fashion Street Kit is verkrijgbaar vanaf 5 oktober 2021 op pc en Mac via Origin en Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S en Xbox One systemen.

EA
Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als De Sims 4

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *