Community blog: Gedragen jouw Sims zich wat… jaloerser dan normaal?

Laat je niet jaloers maken

Is het je opgevallen dat je Sims zich de laatste tijd een beetje vreemd gedragen? Alsof ze een tikje meer… jaloers zijn? Dat beeldt je je niet in hoor, want jouw Sims kunnen zich wat meer bewust zijn van hun romantische omgeving na de update van afgelopen maand. We doen altijd ons best om De Sims 4 te verbeteren; van het verhelpen van problemen tot het toevoegen van nieuwe onderdelen. We hebben de jaloerse eigenschap onlangs toegevoegd, maar we hebben ook de manier waarop jaloezie tot uitdrukking komt gewijzigd. Met deze verbeteringen zorgen we ervoor dat de Sims beter op de wereld om zich heen reageren.

Emotionele gevoelens

De emoties in De Sims 4 maken Sims geloofwaardiger. Als je een Sim gedumpt wordt en verdrietig wegkruipt in bed om daar een potje te janken, dan krijg je echt medelijden met hem of haar. Maar als het tegelijkertijd lijkt alsof een belangrijke levensgebeurtenis compleet aan je Sim voorbij gaat, dan is er iets niet helemaal in de haak.

Met dat in het achterhoofd, zijn we aan de slag gegaan om de betrouwbaarheid en het reactievermogen van de Sims te verbeteren. We hebben het reactiesysteem gebruikt om Sims zich bewust te laten worden van dingen om hen heen, zodat ze erop kunnen reageren. Daarom zijn we met een stift in de hand wat oplossingen uit gaan werken op een whiteboard.

De Sims 4

Beter opletten

De eerste reactie waar we ons op wilden concentreren was jaloezie. Want het is toch zeker niet geloofwaardig dat een Sim kan vreemdgaan recht voor de neus van zijn of haar liefje, zonder dat dit een reactie oplevert? Voor de reactie is het noodzakelijk om de partner van de overspelige Sim met de neus op de feiten te drukken, zodat die zich bewust wordt van overspel bij hem of haar in de buurt.

In het verleden werden sommige reacties alleen in gang gezet als een Sim de juiste kant op keek. Dat leverde nogal wat ongemakkelijke situaties op, want Sims waren zich er soms totaal niet bewust van dat hun partners letterlijk achter hun rug om bezig waren met O jaa! met een ander. Dit proces hebben we verbeterd, zodat Sims de dingen in hun omgeving beter kunnen zien (en horen). Dat betekent dat de gebeurtenissen zich niet meer binnen hun gezichtsveld af hoeven te spelen. Sorry overspelige Sims, jullie zullen voortaan wat sluwer te werk moeten gaan.

De Sims 4

Het is ook belangrijk om verschillende gradaties te hebben in de jaloerse reacties. Een partner die alleen maar flirt met een andere Sim mag ten slotte op een wat mildere reactie rekenen dan een overspelige Sim die een ander heeft gezoend. Misschien verdient die laatste zelfs wel een klap!

Dankzij deze dramatische momenten worden onze Sims zich meer bewust van hun omgeving, wat ons geweldige mogelijkheden geeft om met hen mee te leven.

Van nature jaloers

Na de betrouwbaarheid en het gevoel van jaloerse reacties verbeterd te hebben, realiseerden wij ons dat het een geweldige kans was om spelers Sims te laten creëren die zelfs nog sterker reageren in dit soort situaties. Een eigenschap leek ons de perfecte manier om dit soort dramatische momenten nog vaker in gang te zetten, met zelfs nog meer pit!

Deze Sims vinden het heel belangrijk om zo vaak mogelijk bij hun liefje in de buurt te zijn. Soms kunnen zelfs onschuldige gesprekjes jaloerse Sims van streek maken en wanneer ze overstuur zijn vatten ze alles zelfs nog persoonlijker op.

Dat was het dan! We wensen jullie veel plezier tijdens het spelen met de jaloerse eigenschap en we horen graag tegen wat voor romantische problemen jouw Sims aan open.

The Sims

Door Rudy

Simmer sinds De Sims 1 en inmiddels de beheerder van Sims Nieuws!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *