Altijd op weg … 3. Een snotaap en een ijdeltuit

Klik hier om terug te gaan naar deel 2

Alexander is aan het veranderen: het zijn subtiele veranderingen maar hij merkt het wel. Hij wordt onrustig als er veel mensen zijn op zijn favoriete plekje in het park, hij kan er niet meer tot rust komen en besluit meer de randen van Sunset Valey te gaan ontdekken.

En hij merkt dat het leven van andermans vuilnis ook niet echt lekker gaat en hij wordt er bovendien elke keer erg vies van. Zijn karaktereigenschap Slons is ook veranderd in Kleptomaan. Hóe dat is gebeurd en wanneer weet hij niet: het is alsof zijn karaktereigenschappen zich aanpassen aan wat Alexander op dat moment nodig heeft: als een kameleon bijna.

In de buitenwijk vindt hij al snel de Familie Meulendijk die in een wel erg mooi huis wonen: zou hier iets te halen vallen? Hij wordt binnen gelaten door de zoon des huizes Chiem. Echt goed kunnen ze niet opschieten die 2 vooral niet als Alexander aan Chiem vraagt waarom hij zo een klein opdondertje is dat nauwelijks boven de tafelrand uit komt. Chiem is woedend en gaat zijn huiswerk maar maken.

De hele familie is een beetje vreemd: Chiméne Meulendijk ziet eruit alsof ze net uit bed komt maar gaat meteen wéér slapen. De vader leest alleen maar dikke boeken en negeert zijn tweede kind totaal.

Alexander sterft van de honger en besluit wat te eten te maken: de ijskast zit vol met restjes en hij gooit gewoon alles bij elkaar in een pan en net als dat heerlijke prakje klaar is gilt de zoon Chiem tegen hem dat het wel eens tijd is weg te gaan!

Hij heeft zijn potje niet eens kunnen opeten en is het huis uitgezet door een snotaap! Het moet niet gekker worden!

Het huis naast de familie Meulendijk is nog groter, een kast van een huis beter gezegd. Alexander besluit zijn eerste inbraak te plegen; hij weet dat de bewoners, de Familie Koffi, thuis is: hij hoort muziek en ziet zo nu en dan een schaduw. De enorme BBQ, zo te zien nieuw en nooit gebruikt, verdwijnt in zijn zakken en ook een luie tuinstoel en een terrastoel.

Maar omdat hij net zijn eten niet eens kon opeten knort zijn maag als een gek. Hij had nog een witvis in zijn zakken en besluit die maar te roosteren: echt niet te vreten zo zonder wat kruiden en een lekker sausje … blegh!

Gobias Koffi is een beetje vreemd: hij woont in een kast van een huis, loopt de hele dag rond in zijn pyama met badeendjes erop en zijn hele huis, vooral de slaapkamer, hangt vol met spiegels waar Gobias om de haverklap in kijkt en er gekke bekken voor trekt.

Maar Alexander is te moe om er echt goed op te letten: eerst maar even slapen. Later die middag als hij wakker wordt en het huis bekijkt bevalt de luxe hem wel. Zo een luxe badkamer, een lekkere bank voor de TV en lekker de hele dag niks doen en hij bedenkt een plannetje.

Hij blijft ‘héél onopvallend’ in zijn zwembroekje rondlopen en kijkt verliefd naar Gobias maar of Gobias dat door heeft? Hij ziet er maar uit als een duf konijn en geeft geen sjoege: maar beetje bij beetje begint hij toch te blozen als hij Alexander zo rond ziet lopen.

Alexander zou hier best wat dagen willen logeren: levend van het geld van die vage ouwe man en onderwijl het huis half leeg halen.

Maar die avond vindt hij in de kleding kast allerlei gekke vrouwen kleding: een verpleegsters pakje, een schoonmaakster outfit, wat maskers en meer vreemde voorwerpen. Alexander zet het op een lopen: alles goed en wel maar hij gaat toch echt geen verpleegsters pakje dragen.

Wel haalt hij nog snel even de moestuin van Gobias leeg: dat zal best wel wat opbrengen.

De spullen die hij had gevonden en de groenten uit de moestuin verkoopt hij snel: 171 Simoleons is de opbrengst. Maar iets zit hem dwars en hij krijgt een nieuwe tik: hij moet steeds vaker zijn handen wassen. Enfin: eerst maar even bijkomen bij het openbare zwembad, even op krachten komen en kijken hoe hij verder moet.

En zouden de buurtbewoners alle gestolen spullen als de stoelen en BBQ van Gobias Koffi ontdekken die ergens opgeslagen staan en die Alexander nog niet durft te verkopen?

Wordt vervolgd.

Klik hier om verder te gaan naar deel 4


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *