De Sims 3 Exotisch Eiland Review – Pagina 1

Would you rather read the English version? Click here
SNReviewEEbanner

Introductie

Met een heerlijke cocktail aan het strand genieten van het uitzicht, kinderen die met de jetski’s rond scheuren en vader speelt in de zee met de jongste van de familie, het lijkt net een droom waar je Sims zich in bevinden! Niets is minder waar want de tiende uitbreiding van De Sims 3, De Sims 3 Exotisch Eiland, voelt aan als een heus zomerparadijs! In deze review neemt AnsjJ2 je mee in de wondere wereld Isla Paradiso en vertelt alle ins en outs van De Sims 3 Exotisch Eiland.

Laadscherm

SNReviewEELaadscherm

Een vrolijk blauw laadscherm laat je verwachtingen van De Sims 3 Exotisch Eiland alleen maar groter worden. Het vrolijke blauwe laadscherm staat namelijk voor de oceaan en als je goed kijkt zie je het boven in een beetje bewegen en komen lichtstralen dwars doorheen vallen die je toch de indruk geeft dat het op de oceaan moet lijken. Het laadscherm is een stuk rustiger en wat ‘simpeler’ vergeleken met Katy Perry pakt uit bijvoorbeeld! Maar alles is beter dan dat laadscherm. Ook krijg je weer zinnetjes die voorbij springen en leuke laadicoontjes die je alvast voorbereiden op het pakket.

Isla Paradiso

Bij een nieuwe uitbreiding hoort natuurlijk een nieuwe wereld, het is niet dat we bij iedere uitbreiding een nieuwe wereld krijgen, maar nu gelukkig wel! Isla Paradiso bestaat uit verschillende eilanden en voelt een stuk groter aan dan eerdere werelden. Op het hoofdeiland is het centrum te vinden, daar vind je de standaard rabbit holes en openbare kavels. Op het hoofdeiland zijn onder andere de boekhandel, de bistro, de supermarkt, de sportschool, een openbare zwembad, theater en ga zo maar door met de standaard plekken, te vinden. Op de losse eilanden vind je de overige kavels zoals bijvoorbeeld de kringloop, een styliste, een museum, het wetenschapgebouw en de stortplek. De openbare kavels en rabbit holes zijn natuurlijk weer in een fris nieuw jasje gestoken en passen prima bij het thema van het eiland. Naast dat staan er ook nog huizen en resorts op de losse eilanden.

SNReviewIslaParadiso1

Isla Paradiso is ook nog eens een wereld waar veel te ontdekken valt, zo is niet ieder stukje eiland direct bereikbaar. De nog ‘gesloten’ eilanden zijn te ontdekken aan de grote witte wolken boven de eilanden. Er kunnen ongeveer plus minus 8 eilanden open gespeeld worden, deze kun je open spelen door er bijvoorbeeld heen te varen of door stukjes schatkaarten te vinden of te kopen met levenslange blijdschappunten.

De tropische watervallen en de palmbomen geven Isla Paradiso net even dat extra tropische gevoel dat je wilt krijgen als je op een tropeneiland rondloopt. En wat je al helemaal het tropische gevoel geeft zijn de strandjes in Isla Paradiso. Op deze stranden kan je Sim lekker gaan zonnebaden, zandkastelen bouwen en heerlijk spetteren en zwemmen in de oceaan.

Iets wat toch wel bijzonder is aan Isla Paradiso is dat de wereld totaal niet lijkt op Sunlit Tides. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat de eilanden in eerste instantie wat meer zanderig zouden zijn zoals bij Sunlit Tides. Gelukkig is dit niet het geval en zijn er stranden waar zand genoeg te vinden is en is de rest gewoon groen! Isla Paradiso is een ontzettend mooie wereld waar altijd wel weer iets nieuws te ontdekken valt. Steigers van de woonboten, huizen op pilaren, grote rare beelden en natuurlijk kun je in deze wereld ook duiken. De nieuwe wereld is echt een super mooie wereld waar ikzelf heel enthousiast over ben. Het is echt een straf om je Sim naar werk te sturen!

Creëer een Sim

Een modieuze Sim moet er natuurlijk niet naakt bij rondlopen, aangezien er geen nudistenstranden zijn en je Sims niet opgepakt moeten worden, is het handig om ze aan te kleden. In Creëer een Sim draait het natuurlijk niet alleen om de kleren maar ook om de kapsels, accessoires, tattoos, eigenschappen en levenswensen. We beginnen dus bij het begin en dat is als eerst het haar!

Geen enkele zeestorm kan het haar van je Sim uit model brengen want alles blijft netjes op zijn plek zitten! Voor de mannen zijn er zeven kapsels, acht kapsels voor de vrouwen en één kapsel voor een meisje. De kapsels vallen over het algemeen niet tegen, ze zijn zomers en passen perfect in het alledaagse leven van je Sim. Vooral over het kapsel voor het kind ben ik zeer te spreken, zal EA eindelijk leren dat wij meer kinderkapsels willen?

De nieuwe kleding valt ook absoluut niet tegen als je bekijkt wat je totaal bij dit pakket krijgt. Je moet hierbij denken aan de zomerse outfits, topjes, broekjes, zwempakken en niet te vergeten de zwemvesten. Wat er ook nog eens bij zit is nieuwe kleding voor tieners, kinderen en peuters! Eindelijk is er weer eens wat bijgekomen voor deze leeftijdscategorie, nu moet je niet gelijk van je bureaustoel afvallen van enthousiasme want nu komt het tegenvallende nieuws. Er zit voor de peuters maar drie dingen bij, om de review weer op een positieve toon te brengen wil ik wel zeggen dat de peuterkleding er erg schattig uitziet en de kleren voor de kinderen, waaronder ook een outfit voor het vrouwelijke geslacht, er superleuk uitzien.

Als je wilt gaan zwemmen is het natuurlijk wel fijn als je een simpel rondje kunt draaien en vervolgens in je badpak staat. Bij dit pakket draait het eigenlijk een beetje om het tropische weer en festiviteiten daarbij, en daar hoort zwemmen natuurlijk ook bij. Hiervoor heb je natuurlijk een badpak of bikini nodig en ik kan je zeggen dat daar genoeg keus voor is. Voor de vrouwen zijn er namelijk twee nieuwe badpakken en een nieuwe bikini bijgekomen. De mannen hebben maar liefst twee nieuwe zwembroeken. De duikpakken staan ook onder de zwemkleding functie.

Ondanks dat schoenen niet echt onder accessoires valt, zitten er toch nog nieuwe schoenen bij dit pakket. Wederom niet te enthousiast worden het gaat namelijk maar om één paar schoenen en deze zijn voor de vrouwen. Het gaat om een stel schattige slippers met leuke details er op. Één van de leukste accessoires die je je kunt bedenken bij dit pakket is toch wel de zwembandjes die er voor kinderen en peuters zijn. Ze staan ongelofelijk schattig! Naast deze leuke toevoeging zijn er nog een paar accessoires bijgekomen. Een zonnebril, duikbrillen/snorkels die voor alle leeftijden is en de fluit van de strandwacht. Allemaal leuke kleine details.

 

De naald van de tatoeëerder zit weer vol met nieuwe inkt want bij De Sims 3 Exotisch Eiland krijg je maar liefst 5 nieuwe tattoos. Wederom hebben de tattoos ook een tropisch sfeertje gekregen en kan je er dus voor kiezen om een octopus, ZeemeerSim, anker of een tattoo in teken van het eiland. De tattoos zijn leuk bedacht en laat je zeeman toch net eventjes iets meer op een zeeman lijken met een groot anker op zijn arm of borst.

Deze uitbreiding kan natuurlijk niet zonder nieuwe karaktereigenschappen. Daarom zijn er ook twee nieuwe eigenschappen bij gekomen ‘Matroos’ en ‘Waterrat’. Matroos vind ik toch wel de handigste eigenschap die er kan zijn voor een Sim die op een woonboot leeft. Matrozen zijn namelijk dol op de open zee. Ze zijn liever op een boot dan dat ze aan land zijn. Doordat ze de zee zo goed kennen, kunnen zij ook beter vissen en worden ze minder snel zeeziek. Dat scheelt weer wat overboord hangen met je hoofd! En wat moet ik zeggen over de waterrat? Een waterrat is nu eenmaal een waterrat en zwemt zo weg als je even niet oplet!

Naast dat er nieuwe eigenschappen zijn bijgekomen zijn nieuwe levenswensen ook altijd welkom. We hebben de vier nieuwe levens wensen speciaal voor jullie op een rijtje gezet. Persoonlijk vind ik de nieuwe levenswensen erg uitdagend en erg passen bij het pakket.

Resortimperium
Om een echte hotelmogul te worden moet je Sim werknemers aansturen, winst maken en de gasten hoe dan ook tevreden zien te houden. Je zult zien dat als je Sim het perfecte imperium weet op te zetten toeristen van over de hele wereld in jouw luxe resort willen overnachten.

  • Eigenaar van een vijfsterrenresort zijn
  • 40.000 Simdollar winst maken met een resort

Diepzeeduiker
Op de zeebodem liggen schatten en zeewezens verborgen die landrotten nooit te zien krijgen. Je moet wel een hele dappere en roekeloze duiker zijn om een levensgevaarlijke onderwatertocht te maken naar deze rijkdommen. Vergeet je zuurstoftank niet!

  • Duikvaardigheid maximaal ontwikkelen
  • 40.000 Simdollar aan verkoop van opgedoken verzamelvoorwerpen verdienen

Redder aan zee
Iedereen kan strandwacht worden, maar de Sim die drenkelingen weet te redden is pas een echte held! Zorg dat je de held van je stad wordt.

  • Red 50 Sims als strandwacht

Grote ontdekkingsreiziger
Er zijn mysterieuze gebieden die nog niet door Sims in kaart zijn gebracht. Om ze te vinden moet je Sim het ruime sop zien te trotseren en in de allerdiepste diepten duiken. Zoek hoog en laag naar deze verborgen eilanden en eis ze vervolgens op!

  • Alle onbekende eilanden bezitten

|SN De Sims 3 Exotisch Eiland Review – Pagina 2|

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *