SN preview: De Sims 3 Showtime

Click here to read the English version

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn, woensdag 8 februari heb ik op het kantoor van EA Duitsland in Keulen de kans gekregen om De Sims 3 Showtime te bekijken en te spelen. Het event op zich was heel erg goed geregeld, het was dus op het kantoor zelf maar als je dit niet wist dan kon je het ook nergens aan zien. De ruimte waar we in waren was redelijk donker met groene tinten, er was een DJ en er stond een grote plumbob lamp. Aan de ene kant was er een groot scherm voor de presentatie van Michael Cox en aan de andere kant was een loungegedeelte en heel veel computers.

We begonnen de middag met een demo en een presentatie van Michael Cox, wat ik heel raar vond is dat het filmpje en het praatje hetzelfde was als degene die we hebben gezien tijdens de broadcast een paar weken terug. Hierna hadden we de tijd om te spelen. Allereerst schoot ik supersnel door het spel om te zien wat er nieuw was en wat ik aan jullie moest vertellen. Na te hebben gekeken kwam ik erachter dat ik nog veel meer tijd had, en dus ben ik mij gaan verdiepen in het beginnen van een zangcarrière. Benieuwd naar wat ik allemaal heb gevonden in het spel? Lees het allemaal in deze preview!

Create-A-Sim

Voor de (jong)volwassen vrouw zijn er ontzettend veel nieuwe items gekomen. Een korte opsomming: 7 tops, 2 broeken, 13 outfits, 4 schoenen, 3 paar oorbellen, 2 kettingen, 2 armbanden, 1 paar handschoenen, een nieuwe bikini en een prachtige avondjurk. Veel outfits vallen heel erg op en zijn echt gemaakt voor het leven in de spotlights. Hierbij horen natuurlijk ook kapsels. Persoonlijk vond ik de kapsel iets tè uitbundig, drie van de vier zijn ontzettend groot en van dichtbij zien ze er verschrikkelijk uit. Maar ze zijn natuurlijk niet voor dichtbij en voor overdag bedoelt, ze zijn bedoeld voor het leven op het podium en daar zouden ze goed staan. De kapsels bij de hoofddeksels vind ik zelfs voor op het podium niet mooi. Er zijn twee verschillende soorten hoedjes, knotjes met stengels in het haar, een helm tot over de ogen, een hoofddoek/badmuts waarbij zelfs de oren zijn bedekt en een Ninja konijnenhoofddeksel.

Voor de mannen is er veel minder: 3 outfits, 5 nieuwe broeken, heel veel tops, een set oorbellen, een horloge en 3 lelijke schoenen. In contrast met de vrouwen, is de kleding voor de mannen niet alleen bedoelt voor op het podium. Wel is het heel mooi en met heel veel details. Zo is er bijvoorbeeld een gilet waarbij het riempje op de rug wat strak zit, hierdoor komen er plooien in de kleding. Qua haren kan je nu bij de mannen ook kiezen voor een afro kapsel, een lang kapsel, twee korte en een staartje. Ook is er een baardje bijgekomen wat goed past bij een magiër.

Bij allebei de geslachten kan je een Konijnenpak vinden, ik vind dit heel vreemd en niets toevoegend, ik had liever gehad dat EA dan een andere outfit erbij had gedaan.

Bij de andere leeftijdsklasse is er niets bijgekomen, enkel bij de tieners. Maar de tieners moeten het doen met een paar kopieën van kleding van de (jong)volwassenen.

In totaal zijn er drie nieuwe levenswensen; top bereiken van Zanger, Magiër en Acrobaat. Ook zijn er drie karaktereigenschappen bijgekomen: Natural born peformer, dit houdt in dat je Sim het goed doet op het podium en hiervoor geboren is; Social butterfly, je Sim wil graag bij mensen zijn en praat graag met ze; centre of attention, deze Sim houdt ervan om alle aandacht te krijgen, alles draait om hem of haar; Diva, je Sim vindt dat de hele wereld om hem of haar draait en niets is belangrijker dan dat.

Wat ook nog leuk is om te ontdekken zijn de nieuwe tatoeages, er zijn er maar liefst 10 bijgekomen!

Nieuwe items

Heel lang heb ik niet bij de nieuwe spullen gekeken, en dit kwam omdat er niet zo heel veel nieuwe meubels waren naar mijn idee. Er zijn vooral nieuwe losse items en spullen voor het podium. Wat zeg ik, heel veel spullen voor op het podium. Deze spullen bestaan uit items voor de goochelaar en acrobaat, decordelen en lichten.

Wat vele van jullie leuk zullen vinden zijn de gerecyclede spullen uit De Sims 2! Zo zag ik de karaoke machine, die overigens geen effect heeft op de carrière zanger, de jukebox, de pooltafel, een MP3speler en het grote mechanische ronddraaiding waar vele Sims in het verleden blauwe plekken mee hebben opgelopen.

Maar er zijn natuurlijk wel meer spullen, zo is er een soort Hummer, een optrekrek om je spieren te trainen, een domino tafel en arcade spellen voor met zijn tweeën. De spullen zijn vooral gericht op sociale interacties en het sterrenleven.

Zangeres

In het begin was het voor mij wat onduidelijk hoe ik nou met dit beroep kon gaan beginnen. Omdat er telkens is gezegd dat ‘zangeres’ een beroep was had ik het idee dat je op een gebouw moest klikken om aan de slag te gaan. Maar niets is minder waar, je moet naar een kroeg of club gaan en daar auditie doen bij de eigenaar. Als hij of zij je goed genoeg vindt, wordt je aangenomen als zangeres. Maar je begint natuurlijk wel helemaal aan het begin van de ladder, je begint als zingende berichtenbrenger. Ook tijdens de werktijden verloopt alles niet zoals een ‘normale’ baan. Je kan dit beroep meer vergelijken met het werken als zelfstandigen. Je moet ervaring opdoen voor je promotie kan krijgen, deze ervaring doe je op door op te treden en door opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten krijg je te zien wanneer je werkdag begint, als je er op klikt krijg je te zien wat je moet doen bij wie.

Maar naast je werk krijg je ook optreedmogelijkheden. Er zal een bericht verschijnen en het is aan jou of je dit accepteert of niet. Onder het tabblad ‘werk’ staat nu een nieuwe knop met ‘optredens’, wanneer je deze knop indrukt komt er een overzicht tevoorschijn met hoelaat en waar je moet zijn. In het begin zal het erg leeg zijn, maar naar mate je meer bekend wordt, zal je meer optredens krijgen.

Vlak voor het optreden krijg je de mogelijkheid om je decor op te bouwen. Dit kan je doen door op het podium te klikken waar je op moet treden. Ik denk dat je dan in een soort bouw modus komt om het allemaal aan te passen.

Tijdens het optreden heb je als speler heel veel invloed. Zo kan je kiezen wel nummer je gaat zingen, of je een couplet zingt of dat je het refrein nog een keer laat horen. Als je het goed doet zal het publiek je aan gaan moedigen en zelfs met hun mobieltje gaan zwaaien! Maar als je het niet goed doet, kunnen ze ook met spullen gooien. Het enige positieve hieraan is dan dat je de gegooide spullen mag houden.

Meer dan eens hebben we het grote podium voorbij zien komen in demo’s en filmpjes. Het is inderdaad zo dat je een deel van de mensen ziet. De buitenste rij is zwart, de middelste rij bestaat uit Sims die je meerdere keren ziet en die standaard animaties hebben en de ring het dichtste bij het podium zijn losse NPC’s die allemaal op hun eigen manier reageren.

Simport

Simport is een nieuw systeem in De Sims 3 Showtime, hiermee kan je Sim gaan touren in ‘het buitenland’ oftewel bij een vriend of vriendin op de computer. Simport gaat niet via Facebook of Twitter, maar gewoon via de officiële De Sims 3 website. Er zijn hiervoor twee aparte schermen. Één scherm waarbij je je Sim weg kan sturen of een Sim kan ontvangen en een ander scherm voor je ‘achievements’. In dit scherm voor je achievements wordt bijgehouden hoe vaak je een Sim hebt weggestuurd om te gaan touren en bij een bepaald aantal krijg je een cadeau, zoals een meubelset. Maar deze beloningen krijg je pas na bijvoorbeeld ongeveer 10 keer optreden als zangeres in een park. Voor elke plek en voor elk beroep zijn er doelen die je moet bereiken en sets die je vrij kan spelen.

Tijdens het touren hoeft de persoon waar jouw Sim bij tourt niks te doen. Je Sim verschijnt gewoon in een club, treed daar op en na ongeveer 12 tot 24 minuten gaat de Sim weer terug naar zijn eigen computer. Wanneer je Sim weg is kan je niet met hem of haar spelen, de Sim is echt weg om op te treden.

Monster

Er zijn heel veel vragen geweest over het monster. Ik vroeg het aan de producers maar zij wilden hier geen antwoord op geven, het moest een geheim blijven. Maar zoals we inmiddels wel weten blijven geheimen niet lang geheim in de Sims community. Zo is er een foto gevonden van het Franse team met een geest erop gemaakt. En tijdens de preview in Keulen ben ik ook op onderzoek uitgegaan. Wat ik daar zag bevestigde de roddels! Terwijl ik opzoek was naar nieuwe levenslange beloningen zag ik daar de mogelijkheid om een oude stoffige lamp te krijgen. Net zo’n lamp als in De Sims 1 waar een geest uit kwam!

Andere weetjes

Wist je dat je als zanger/acrobaat/magiër een stagenaam kan maken?

Wist je dat Starlight Shore een eigen Hollywood bord heeft in simlish?

Wist je dat je vanaf nu ook spullen van de store te zien krijgt in de koopmodus? Je ziet niet alle spullen, maar aan het begin van het menu staat er altijd een aanbieding.

Wist je dat er vanaf nu ook heel veel vegetarische maaltijden zijn?

Fransor


Nog wat foto’s van de presentatie bij EA in Keulen.


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *