De Sims 4 Eiland Leven: Duiker, Strandwacht en Visser

Strandwacht

De Sims 4 Eiland Leven komt met drie nieuwe parttime banen: Duiker, Strandwacht en Visser. In tegenstelling tot de eerdere parttime banen is nu enkel Strandwacht toegankelijk voor tieners. Verwacht dus niet te veel te verdienen met de banen, maar zie het als een extra vorm van inkomsten. Je kunt dus prima twee parttime banen combineren of losse klusjes doen om wat Simdollars te verdienen.

Net zoals bij de overige parttime banen kennen ook deze drie parttime banen alle drie drie verschillende niveaus en splitsen ze zich niet op in verschillende tracks. Nieuw is wel dat je nu enige keuze hebt in de werktijden. Zo heb je vaak de keuze om óf ’s ochtends te gaan werken óf ’s avonds. De keuze maakt verder niets uit voor het aantal uren dat je maakt of het salaris dat je verdient, dus kies vooral wat je het beste ligt.

Duiker

Pak je snorkel en ga aan de slag! Het werk van een duiker draait om het verkennen van de uitgestrekte oceaanbodem.

Duiker is waarschijnlijk de beste parttime baan omdat het simpelweg het meeste oplevert. Bovendien is het ook niet gekoppeld aan een vaardigheid, al moet je je promotie daardoor wel ‘afkopen’ door duikgereedschap aan te schaffen. Daar zal dus best wel een hap van je salaris naartoe gaan, al kun je het gereedschap natuurlijk zelf ook gebruiken tijdens eigen duiktochtjes.

Duiker

Niveaus

Rang
Snorkelgids (1)
Beschrijving Het mag dan oppervlakkig werk zijn, bij Sim moet je wezen als je wil snorkelen. Hij/Ze geeft zowel eilanders als toeristen rondleidingen over de beste stranden en hun ondiepe wateren. Deze baan is geknipt voor iemand die dol is op de zee en vissen graag eens van dichtbij wil bekijken. Vergeet niet dat het pijpje boven water moet blijven.
Salaris (§/uur) 45
Werktijden 17:00 – 20:00 (Ma – Vr)
Beloning
Promotietaken
 • Een duikmes bij een duikboei kopen
Dagtaken
Duikinstructeur (2)
Beschrijving Sim heeft het snorkelen achter zich gelaten en zich omhoog gewerkt naar duikinstructeur. Hij/Ze leidt cursisten onderwater rond waarbij hij/ze de bodem van de oceaan verkent en alle wonderen van de zee ervaart. Wacht… mistte die duiker nou een tank en een flipper?
Salaris (§/uur) 59
Werktijden 17:00 – 20:00 (Ma – Vr)
Beloning
 • Duikfles
Promotietaken
 • Schatgereedschap bij een duikboei kopen
Dagtaken
Gezonken schat-jager (3)
Beschrijving Sim verkent regelmatig gezonken schipwrakken en andere verborgen ruïnes. Op zoek naar de geheime schatten van de diepte wil ze/hij verloren gewaande schatten terugvinden (en er tegelijkertijd voor worden betaald). Het is tijd om in de geschiedenis te duiken!
Salaris (§/uur) 70
Werktijden 17:00 – 20:00 (Ma – Vr)
Beloning
 • ZeemeerSims Liefde Schatkist
Promotietaken
Dagtaken

Cheats

 • careers.promote Diver
 • careers.demote Diver

Strandwacht

Zonnebrandcrème, fluitjes en hier en daar een haai maken allemaal deel uit van het dagelijkse leven van een strandwacht. Ben je dol op zwemmen, veiligheid en schreeuwen tegen baldadige kinderen die elkaar proberen te verdrinken? Dan is deze parttime carrière echt iets voor jou!

Ondanks dat Strandwacht als enige van de parttime banen ook toegankelijk is voor tieners (vanwege de werktijden), is het enige verschil tussen tieners en volwassenen dat tieners enkel in de avond kunnen werken. Als strandwacht is het het belangrijkst om de fitnessvaardigheid te verbeteren.

Niveaus

Rang
Reanimatiepop (1)
Beschrijving Sim is nog niet helemaal klaar voor slow-motion rennen en blijft een beetje op de achtergrond waar ze/hij strandgangers veilige praktijken en eerste hulp kan leren. Het is niet echt glamoureus… nog niet tenminste, maar als ze/hij blijft oefenen met het gooien van die reddingsboeien, zal Sim binnen no-time het strand bewaken. Voor nu zijn haar/zijn dagen echter gevuld met demonstraties van mond-op-mond beademingen… waar is die ‘reanimatiepop’ eigenlijk gebleven?
Salaris (§/uur) 33
Werktijden 8:00 – 12:00 of 17:00 – 21:00 (Do – Zo)
Beloning
Promotietaken
 • Niveau 2 van fitnessvaardigheid bereiken
Dagtaken
Golfkijker (2)
Beschrijving Sim is klaar om te schitteren in de rode zwemkleding. Rennend over het strand om Sims van haaien te redden en kinderen de opdracht gevend om hun zwemvesten weer aan te trekken…. Haar/Zijn dagen als ‘reanimatiepop’ zijn voorbij. Nu is zij/hij de reanimatiebaas! Ze/Hij zal de golven van dichtbij bekijken en de bevelen van de fluiter opvolgen, maar op een dag… zal die stoel van hem/haar zijn.
Salaris (§/uur) 40
Werktijden 8:00 – 12:00 of 17:00 – 21:00 (Do – Zo)
Beloning
 • Nieuwe kleding!
 • Strandwacht levensredder
Promotietaken
 • Niveau 4 van fitnessvaardigheid bereiken
Dagtaken
Vlijtige fluiter (3)
Beschrijving Sim is de Bewaker van het Strand, de Meester van Aquatische Veiligheid, Haaiendoder (niet echt, maar toch!). Zittend op die witte troon geeft ze/hij aanwijzingen aan de andere strandwachten, waarschuwt voor haaien en overziet alle officiële strandactiviteiten. Wie anders zou het slow-motion rennen en de eerste hulp moeten coördineren? Sim… genietend van de zilte bries om de massa veilig te houden. Wat een leven!
Salaris (§/uur) 48
Werktijden 8:00 – 12:00 of 17:00 – 21:00 (Do – Zo)
Beloning
 • Oversized Strandwacht Strandlaken
Promotietaken
Dagtaken

Cheats

 • careers.promote PartTime_Lifeguard (volwassenen)
 • careers.demote PartTime_Lifeguard (volwassenen)
 • careers.promote Teen_Lifeguard (tieners)
 • careers.demote Teen_Lifeguard (tieners)

Visser

Relax aan het water en laat de vissen naar jou komen. Als visser draait het allemaal om hoe je ze vangt (haak, lijn en dobber)!

Logischerwijs is vissen de vaardigheid die aan bod komt in de visserscarrière. Gelukkig is er voldoende water in Sulani, dus moeilijk moet het niet zijn om die vaardigheid te verbeteren. Pas wel op met het vangen van bedreigde vissoorten, want daar kun je een boete van 500 Simdollars voor krijgen.

Visser

Niveaus

Rang
Goudvisjager (1)
Beschrijving Iedereen heeft zijn visverhaal en daar is Sim niet anders in! Met de hengel in de hand wordt zijn/haar verhaal bij elke vertelling een beetje mooier. Maar eigenlijk konden de vissen die ze/hij vangt niet kleiner zijn… Het is bescheiden werk, maar er is geen tekort aan die kleine guppy’s. Daarnaast hebben dierenwinkels goudvissen nodig, en goudvissen een goed huis! Eigenlijk vervult Sim gewoon een maatschappelijke dienst!
Salaris (§/uur) 33
Werktijden 5:00 – 9:00 of 21:00 – 1:00 (Ma – Vr)
Beloning
Promotietaken
 • Niveau 2 van visvaardigheid bereiken
Dagtaken
Riviervanger (2)
Beschrijving Grotere vissen, grotere risico’s! Tussen het vliegvissen en het uitwerpen van netten door is Sim klaar om het leven bij de kieuwen te grijpen en een echte uitdaging aan te gaan! Riviervissen. Houd dat aas in beweging en ze/hij zou zomaar eens een mooi exemplaar aan de haak kunnen slaan.
Salaris (§/uur) 40
Werktijden 5:00 – 9:00 of 21:00 – 1:00 (Ma – Vr)
Beloning
 • Leven der Vissen
Promotietaken
 • Niveau 4 van visvaardigheid bereiken
Dagtaken
Diepzeevissen-meester (3)
Beschrijving Sim is niet langer tevreden met zoetwatervissen en klaar om de woelige baren te bevaren en legendarische vissersverhalen te beleven. Verhalen over enorme vissen uit het diepste van de oceaan die haar/hem steeds verder van de kust leiden. Ze/Hij zal over onrustig water varen, geconfronteerd worden met zware stormen en alleen de grootste vissen terugbrengen. Waarschijnlijk heeft Sim een grotere boot nodig…
Salaris (§/uur) 48
Werktijden 5:00 – 9:00 of 21:00 – 1:00 (Ma – Vr)
Beloning
 • Opgehangen zwaardvis
Promotietaken
Dagtaken

Cheats

 • careers.promote PartTime_Fisherman
 • careers.demote PartTime_Fisherman