Luna’s Tuinier Dagboek – week 3

Klik hier om terug te gaan naar week 2 van Luna’s Tuinier Dagboek.

Dag 15

Lief dagboek

Vanochtend stond mijn tuin er weer prachtig bij, eerst maar de Tuiniers Kans ingeleverd bij Hal: dat leverde me zowaar 650 Simoleons op. Er een beter bed van gekocht van 450 Simoleons want een goede nacht slaap is hard nodig als je veel tuiniert.

Ook voor 66 Simoleons de tuin een beetje verbouwd: ik wil wat meer overzicht en van ale planten die er zijn er 4 stuks hebben en gegroepeerd zodat ik makkeljker kan tuinieren en kijken wat er eventueel dood gaaten bijgeplant moet worden. Van 15.00 uur tot 19.30 uur gewerkt en de opbrengst was redelijk: 11 sla, 2 tomaten, 12 druiven, 14 appels, 3 uien, 3 aardappels en 8 limoenen. Ik had het kunnen verkopen voor 386 Simoleons maar wil wat betere kwaliteit en dat betekend even weer bemesten morgen.

Rainer kwam die avond weer op visite en het was erg gezellig en het dit keer meer gehad over de bloemetjes en de bijtjes dan over groenten en fruit. Ik denk dat ik hem snel vraag me te komen helpen met mijn moestuin.

Begin van de dag: 843 Simoleons
Eind van de dag: 1149 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 16

Lief dagboek

Vandaag een saaie dag: wel heb ik uit zaadjes die ik gevonden had nu een uienplant erbij en een aardappelplant. Van 11.00 uur tot 15.00 uur gewerkt en een goede oogst: 10 sla, 2 tomtaen, 17 druiven, 15 appels, 2 uien, 1 aardappel, 6 limoenen in mijn zakken en ik geloof dat ik ook alles bemest heb maar ik was zo moe dat ik dat niet meer weet.

Rainer bleef weer logeren: hij vindt het toch wel erg gezellig hier en morgen is de dag: hopen dat hij mijn aanbod accepteert.

Begin van de dag: 1149 Simoleons
Eind van de dag: 1074 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 17

Lief dagboek

Sinds vaochtend woont Rainer hier ook: het scheelt een boel werk in de tuin en het huishouden en is ook nog eens erg gezellig zo met z’n tweetjes. Hij bracht 1157 Simoleons mee en samen hebben we een redelijke oogst binnengehaald die nu al 516 Simoleons zou kunnen opbrengen maar een deel van dat bedrag is ook nog van de oogst van gisteren.

’s Avonds heerlijk uit eten geweest en dat deed me goed: zat al dagen lang ‘opgesloten’ in mijn huis en tuin en moest er echt even tussen uit.

Begin van de dag: 1074 Simoleons
Eind van de dag: 2326 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 18

Lief dagboek

Vandaag een lange dag met Rainer in de tuin gewerkt: volgens mij vindt hij het ook wel leuk werk: ik hoor hem in ieder geval niet klagen. We hebben van 10.00 uur tot 20.00 uur gewerkt: tussendoor nog wel snel geluncd en gedoucd maar de planten moesten allemaal goed bemest worden vandaar de lange uren.

Een schaakbord van 450 Simoleons gekocht en 2 stoelen van 80 Simoleons elk: en ’s avonds gezellig gespeeld. Ikzelf heb nu Tuinieren niveau 9 en kan schijnbaar Hamburgers en Biefstuk planten maar zal eerst een Tuiniers Kans moeten doen van het restaurant. Die belde ’s avonds en ik moet 20 Geoogste Producten van ‘Uitmuntende kwaliteit’ komen brengen. Morgen kijken we wel even: nu ‘weer’ te moe en wil gezellig bij Rainer blijven.

Begin van de dag: 2326 Simoleons
Eind van de dag: 1788 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 19

Lief dagboek

Omdat we gisteren zo hard gewerkt hebben waren we vandaag om 12.00 uur al klaar met de tuin: echt lekker een keer zo vroeg al vrij te zijn. Ik heb wat spullen ingekocht die ik al kan planten volgens mij en anders wel snel in de grond kan stoppen: 4 kaas, 4 eieren, 4 hamburgers, 4 biefstukken. Als extra nog 2 paprika’s en 2 knoflook want die wil ik er bij geplant hebben. Kosten: 374 Simoleons: laten we hopen dat we dat snel terug verdienen.

Rainer kreeg ook weer een Tuiniers Kans: 3 hele lekkere sla naar de Snackbar brengen: die hadden we uiteraard al dus maar meteen ingeleverd en Rainer kreeg er 430 Simoleons voor: niet gek! De rekeningen van 73 Simoleons gaan er nog wel af.

Begin van de dag: 1788 Simoleons
Eind van de dag: 1190 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 20

Lief dagboek

Al die aparte hokjes die ons huisje vormen werden toch een beetje irritant om in te wonen met 2 mensen dus de boel maar een beetje vertimmerd. Vandaag ook weer een korte dag in de tuin gewerkt: des te betere producten je gebruikt om te bemesten des te minder vaak hoef je ook te bemesten en dat scheelt tijd. De beste mest producten zijn vissen maar voor vissen echt geen tijd nog gehad.

Oogst nu in onze zakken (geloof van 3 dagen oogsten): 17 sla, 8 druiven, 16 uien, 6 tomaten, 21 limoenen, 11 appels, 2 watermeloenen en 1 aardappel. De paprika en de knoflook lukt nog niet erg: hopelijk kunnen we die ook snel gaan oogsten. Opbrengst oogst zou 788 Simoleons nu zijn bij verkoop.

Maar ik had die Tuiniers kans nog liggen die ik moest inleveren bij Bistro Klein Corsica dus dat eerst maar ingeleverd: dat leverde me een vette bonus op: … dus niet, ik kreeg geen cent ervoor … maar ik kan nu wel Eieren en Kaas planten dus dat was zeker de beloning. De Biefstuk en Hamburger planten zal pas wel kunnen na de Tuiniers kans op Tuiniers niveau 10?

Begin van de dag: 1190 Simoleons
Eind van de dag: 1483 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 21

Lief dagboek

Het was een heerlijke dag vandaag; onze moestuin begint er nu echt als een goede moestuin uit te zien en alle buren blijven elke keer even staan kijken en bewonderen. We hebben van 9.30 uur tot 14.00 uur hard doorgewerkt. Rainer heeft Tuinier Niveau 5 bereikt en ikzelf zit nu op niveau 10: ik zou nu de Omni Plant kunnen planten maar moet daarvoor denk ik eerst nog een nieuwe Tuiniers Kans doen.

Rainer kreeg nog wel een Tuiniers Kans: 3 lekkere limoenen naar het restaurant brengen en de beloning was maar liefst 890 Simoleons. Erna hadden we nog 16 sla, 4 druiven, 20 uien, 25 limoenen, 2 watermeloenen, 5 appels en 6 tomaten in onze zakken: toch een waarde van 779 Simoleons.

Begin van de dag: 1483 Simoleons
Eind van de dag: 2373 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman

Klik hier om verder te gaan naar week 4 van Luna’s Tuinier Dagboek.


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *