Luna’s Tuinier Dagboek – week 2

Klik hier om terug te gaan naar week 1 van Luna’s Tuinier Dagboek.

Dag 8

Lief dagboek

Een groot nadeel van het tuinieren is toch wel dat je er geen Plezier van krijgt: best wel gek als je als Karaktereigenschap Groene Vingers hebt. Je zou toch denken dat dan plezier erbij hoort? Of denk ik nu verkeerd?

Het is in ieder geval een goed Tuiniers dag geweest: de moestuin staat er steeds mooier bij en zowaar weer een nieuw Tuiniers niveau erbij: level 6 en als het goed is kan ik nu door met dode planten te praten ze weer tot leven wekken. Dode planten heb ik nog niet gehad dus heb het niet kunnen testen.

Het was een lange dag in de tuin: van 11.00 uur tot 16.30 uur bijna aan stuk stuk door bezig geweest met wieden en oogsten en natuurlijk bemesten. Ik denk dat ik wat teveel planten heb dus als de eerste planten doodgaan: de appels, sla, tomaten en druiven dan vervang ik ze niet. Dat wordt echt teveel werk.

Nog even de opbrengst bekeken als ik de oogst nu zou verkopen en dat is dan 217 Simoleons. Maar ik verkoop nog niks: voorlopig geld zat en deze oogst kan ik gebruiken om andere planten te bemesten en zo een betere kwaliteit te krijgen. Ben weer erg moe dus nog even wat tv kijken en mensen bellen en ik ga slapen.

Begin van de dag: 1355 Simoleons
Eind van de dag: 1324 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 9

Lief dagboek

Vandaag ga ik het rustig aan doen: even geen zin om een hele dag alleen maar in de tuin te werken. Eigenlijk heb ik alleen alle groenten en fruit geoogst en dat alleen al duurde van 9.00 uur tot 11.30 uur en dus niets bemest. Maar de opbrengst was ook mooi: alle groenten en fruit uit mijn zakken verkocht voor 368 Simoleons en ook meteen die Neushoornkever die ik nog had: die alleen al bracht 86 Simoleons in het laatje. Totaal had ik toen maar liefst 1725 Simoleons.

Met al dat geld voelde ik me super rijk en besloot mezelf te trakteren op een lekkere lunch: ik betaalde bij de Bistro de 50 Simoleons en verwachtte voor dat geld op zijn minst een behoorlijk maal maar ik kreeg niets anders dan een veredelde tosti. Mij zie je daar niet zo snel meer terug. Gelukkig is het Theater gratis en het amusement in het park ook.

Weer thuis wat handige dingen gekocht: een kledingkast voor 450, een keukenmachine voor 280, een radio voor in de tuin voor 150 en een kleed voor de huiskamer van 100 Simoleons. Wel veel geld in 1 keer maar ja: wel handig die spulletjes en het kleed fleurt mijn huiskamer helemaal op. Ook nog de rekeningen betaald van 53 Simoleons.

Begin van de dag: 1324 Simoleons
Eind van de dag: 695 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 10

Lief dagboek

Mijn ‘dagje uit’ van gisteren was misschien niet zo een goed idee: het is net of het huis mij daarvoor strafte want vanochtend gingen de wasbak en de wc en de douche kapot. Maar ja, weer flink gewerkt in de tuin van 10.30 – 15.30, bemesten kon ik niet omdat ik alles had verkocht gisteren dus dat doen we morgen wel weer. Wel 9 tomaten, 4 sla, 8 druiven en 7 appels geoogst: als ik die zou verkopen zou dat me 124 Simoeons opleveren.

Stefano Bigoli belde ook nog: nu wilde hij weer Hotdogs hebben: probleem was dat ik geen BBQ heb dus die maar gekocht en de Kans aangenomen en de Hotdogs aan Stefano gegeven wat me 250 Simoleons opleverde. Een BBQ van 150 en een brandalarm van 100 gaan daar af dus veel bleef er niet van die 250 Simoleons over.

Ik wou de Hotdogs bij hem thuis afleveren maar elke keer is hij ‘net weg’ als ik aan kom rennen met iets. Ik ben zo nieuwsgierig naar hoe zijn woning er van binnen uitziet. Dus ik heb hem maar gebeld en gevraagd die Hotdogs op te komen halen. Vreemd is die gozer wel: volgens mij kneep ie in mijn billen toen we afscheid namen.

Begin van de dag: 695 Simoleons
Eind van de dag: 689 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 11

Vandaag was ik echt verbaasd over hoe mijn tuin er bij staat, er is een Uienplant tot bloei gekomen, een Limoenboom, 1 Aardappelplant, een Watermeloenplant en 4 nog Onbekende planten. Benieuwd waar deze laatste tot uitgroeien. Tot aan de lunch alleen maar bezig geweest met oogsten en wieden: 20 tomaten, 14 druiven, 15 appels en 11 sla uit mijn moestuin gehaald. Verkopen doe ik het niet: dat zou wel 302 Simoleons opbrengen maar vanmiddag moet ik echt de planten bemesten. Dat levert later betere kwaliteit op dus ook meer geld in het laatje.

Na de lunch alles bemest en zowaar niveau 7 bereikt van Tuinieren: ik kan nu dus Zeldzame Zaadjes planten. Ik had er nog 2 in mijn zakken zitten dus die meteen geplant. Na het bemesten niet echt veel groenten en fruit meer over: 20 tomaten en 7 druiven en 11 sla wat nog maar 175 Simoleons zou opbrengen. Het was wel een erg lange dag: tot 20.45 in de tuin gewerkt en het alleen werken wordt een beetje saai: misschien moet ik Rainier Kowling vragen te helpen?

Begin van de dag: 689 Simoleons
Eind van de dag: 678 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 12

Gisteravond was het erg gezellig met Rainier en het was erg laat voor ik vanochtend kon beginnen, ik was pas om 10.00 uur wakker. De rekeningen waren er weer: 63 Simoleons en vandaag alleen maar geoogst. 27 tomaten, 12 druiven, 18 sla en 7 appels: de hele boel meteen die avond verkocht voor 310 Simoleons. Omdat ik nu weer een Tuinier Niveau verder ben meteen 2 Parprika voor 36 Simoleons gekocht en 2 Knoflook voor 46 Simoleons.

Bij de boekwinkel zag ik nog 2 boeken: Tuinieren Vol. 2: Geurvrije Mest (niveau vereist: 3) voor 500 Simoleons en Tuinieren vol. 3: In Groei & Bloei (niveau vereist: 6) voor 750 Simoleons maar dat vindt ik zonde van mijn zuurverdiende geld. Op het kerkhof vondt ik 1 Onbekend ongewoon zaadje, 1 Onbekend Zeldzaam zaadje en 1 Onbekend Speciaal zaadje, die morgen maar eens planten. Ook nog een Japanse Kever gevonden maar die is maar 14 Simoleons waard dus die bewaar ik wel.

Begin van de dag: 687 Simoleons
Eind van de dag: 843 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 13

Een gruwelijk saaie dag vandaag: van 11.00 – 16.30 uur in de tuin alleen maar de nieuwe zaadjes gepland, alles geoogst en gewied. Na een snelle lunch / diner en wat telefoontjes de indeling van de tuin veranderd en nog ’s avonds een uur lang alle planten bemest: dat was wel even nodig.

Als ik een grotere moestuin wil hebben zal ik echt hulp erbij moeten nemen. Oke, ik kan er van leven omdat ik niet echt veel om luxe geef maar zo ben ik alleen nog maar aan het tuinieren en dat wordt wel een beetje saai. Maar eens Rainier vragen of hij zin heeft te komen helpen.

Begin van de dag: 843 Simoleons
Eind van de dag: 843 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 14

Lief dagboek

Vandaag heb ik niet veel tijd om te schrijven: zo meteen komt Rainer langs en ik wil hem vragen me te komen helpen met de moestuin want ik ben het alleen werken zat. Vandaag van 11.30 uur tot 14.45 uur gewerkt en een redelijke oogst binnen gehaald: 8 sla, 5 tomaten, 7 druiven en 9 appels die ik morgen mooi kan gebruiken voor het bemesten. Bemesten is er vandaag gewoon niet van gekomen er ging ook weer van alles kapot wat gerepareerd moest worden en ook nog het huis schoongemaakt.

Trouwens: nu ook niveau 8 bereikt van Tuinieren: dat betekend dat ik nu Kaas en Aubergines kan telen: Aubergines oke dat is een groente maar Kaas … nooit geweten dat je die ook kan telen.

Ik heb geen idee waar ik Hal Breckenbridge ooit ontmoet heb maar van hem kreeg ik een nieuwe Tuiniers Kans: ik moet hem 3 Uitmuntende groenten of fruit brengen. Natuurlijk heb ik die al in mijn zakken maar ik moet echt even met Rainer gaan praten, desnoods gaan we samen wonen zodat ik meer tijd voor andere dingen krijg dan alleen maar tuinieren. Dus die Tuiniers Kans lever ik morgen wel even bij Hal in.

Begin van de dag: 843 Simoleons
Eind van de dag: 843 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman

Klik hier om verder te gaan naar week 3 van Luna’s Tuinier Dagboek.


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *