Luna’s Tuinier Dagboek – week 1

Jullie kennen vast onze Tuinier Guide wel, als aanvulling daarop nu een dagboek van Luna Groentenman waarin gekeken wordt of het mogelijk is om alleen van tuinieren te leven.

Luna Groentenman woont op Elystraat 100 in Riverview, haar karaktereigenschappen zijn Groene Vingers, Geboren kok, Houdt van buiten, Handig en Zuinig.

Na aanschaf van het huis heeft ze nog 384 Simoleons over en daar begint Luna haar dagboeken die regelmatig geupdate zullen worden.


Dag 1

Lief dagboek
Eindelijk heb ik dan mijn eigen huisje gevonden hier in Riverview: de prijs was redelijk want door de wat vreemde indeling kon de makelaar het aan de straatstenen niet kwijt en voor 15.616 Simoleons was het van mij. De tuin heeft genoeg ruimte om flink te gaan tuinieren en ligt op het zuiden dus ideaal voor het verbouwen van groenten en fruit. En volgens mijn buren is de grond super vruchtbaar dus dat moet allemaal goed gaan.

Het eerste wat ik vanochtend gedaan heb ik wat zaden kopen: ik heb nog 384 Simoleons op zak en daar hoop ik mee te kunnen leven tot ik mijn eerste groenten en fruit kan verkopen bij de plaatselijke supermarkt. Het kopen van zaden bleek later geen echt goed idee te zijn maar meer daarover later. Ik heb van alles 1 gekocht: Slazaad, Appelpitjes, Tomatenzaad en Druivenzaad.

Om echt zuinig te kunnen leven heb ik ook besloten om als er ergens gratis te eten is daar meteen gebruik van te maken; ook al heb ik geen echte honger; ik moet echt op elke cent letten en met een volle maag is het gewoon beter tuinieren.

De goedkoopste manier om zaden te krijgen is ze natuurlijk te zoeken in de buurt, maar veel zat ik niet liggen, eigenlijk alleen slazaad. Ik ken deze buurt ook nog niet goed dus later maar eens goed gaan rondkijken overal.

Weer thuis mijn eerste 4 plantjes geplant: ik hoop echt dat het goed gaat groeien hier en ik snel wat minder geldzorgen zal hebben. niet dat ik veel nodig heb: om al die luxe geef ik niks maar wat Simoleons achter de hand hebben voor ‘noodgevallen’ is altijd handig. ook meteen een sproeier gekocht: die is maar 90 Simoleans en dat is een goede investering want het scheelt gewoon erg veel tijd die ik anders kwijt was aan alle plantjes water geven

Bij de boekhandel had ik al een Tuiniersboek zien liggen: Tuinieren: De Gieter Kronieken – vol I, maar waar haal ik de 350 Simoleons vandaan? Gewoon de klerenkast verkocht die zowaar 381 Simoleon opbracht.

Thuis meteen aan het lezen geslagen en wat bleek: toen ik niveau 1 had bereikt door het boek zat er opeens Slazaad, Druivenzaad, Tomatenzaad en Appelpitjes in mijn zakken: zonde van de 22 Simoleon die ik eerder had uitgegeven maar ja. Voorlopig ook geen cent uitgeven aan dure maaltijden: zat gratis maaltijden als Wafels en Macaroni met kaas.

Begin van de dag: 384 Simoleons
Eind van de dag: 305 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 2

Lief dagboek

Vannacht heerlijk geslapen in mijn nieuwe huis: de buitenlucht schijnt me goed te doen en het werken in de tuin is vermoeiend maar doet me goed: zo vergeet je snel je zorgen en loop ik nu de hele dag met een kleine glimlach rond.

Het eerste wat ik vanochtend deed was natuurlijk mijn plantjes controleren en zowaar; er groeit al wat! De buren hadden dus gelijk toen ze vertelde dat dit erg vruchtbare grond was. Wel een kleine tegenvaller: rekeningen voor 63 Simoleons maar ook dat kan mijn humeur niet verpesten.

Na de heerlijke warme wafels als ontbijt meteen aan de gang gegaan in mijn moestuin. ’s Ochtends is het er nog niet zo warm dus is het heerlijk werken. Al snel zat ik op niveau 2 van Tuinieren en ik kan nu ook ‘wieden’ wat goed uitkomt want niet alleen mijn plantjes groeien goed maar ook het onkruid. Om nog zuiniger te leven heb ik besloten geen schoonmaakster in te huren: zoveel doen die toch niet en als ik niet oplet eten ze mijn koelkast leeg of zitten uren soaps te kijken op de TV. En dan durfen ze nog 125 Simoleins te vragen ook …

Terwijl ik weer in dat Tuiniersboek zat te lezen wat ik gisteren gekocht heb hoorde ik buiten een vreemd geluid: 3 Neushoornkevers zaten aan de funderingen van mijn huis te knabbelen: ik kon er slechts 1 vangen en die zou ik kunnen verkopen maar 86 Simoleons maar voorlopig bewaar ik hem even.

Enfin: het was een heerlijke dag die omvloog: zo meteen even lekkere macaroni met kaas eten, daarna heerlijk onderuit voor de buis en morgen gezond weer op.

Begin van de dag: 305 Simoleons
Eind van de dag: 242 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 3

Lief dagboek

Mijn eerste boompje begint al goed te groeien en binnenkort zal ik mijn eerste appels kunnen plukken, ik ben benieuwd voor hoeveel ik die kan verkopen later. Nu mijn tuin nog zo klein is heb ik alle tijd om nog flink te lezen in het Tuiniersboek. Vanochtend merktte ik ook dat ik op TV nu het ‘Groen en Tuin’ kanaal kan bekijken en daar leer ik natuurlijk ook de laatste tips voor de ideale moestuin. Wel een kleine tegenslag want mijn wc begaf het: dat is wel erg snel, gelukkig kan ik zelf dingen repareren: scheelt toch weer 50 Simoleons reparatie kosten.

De hele middag heb ik doorgebracht in het Plazapark. Ik had gehoop er wat zaden te vinden maar dat viel best wel tegen: alleen maar 2 Druivenzaad, 1 Tomatenzaad en een Onbekend Ongewoon Zaadje gevonden maar die laatste kan ik nog niet planten. Het kerkhof dat er vlakbij ligt vond ik best wel creepy: niet door de grafzerken enzo maar door de Sims die er rond lopen. Zoals Hunter Cottoneye, ik hou er niet van als mannen me bekijken van achter hun donkere zonnebrillen. Net toen ik een Mot ving (die 5 Simoleons waard was) kwam hij op me aflopen: ik ben hard weggerend: wat een creep is dat!

Na mijn schoonheidsslaapje de gevonden zaadjes meteen maar geplant en bingo: meteen Tuinieren niveau 3 bereikt wat betekend dat ik nu alles kan bemesten waardoor mijn groenten en fruit nog beter zullen groeien. Het boek ‘Tuinieren: De Gieter Kronieken – vol I,’ kan ik nu niet meer gebruiken dus meteen verkocht voor 298 Simoleons, dat is toch wel lekker.

Stefano Bogoli belde me ook nog: mijn eerste Tuiniers Kans en ik moet hem 5 Geoogste Ingrediënten brengen. Ik hoop dus morgen echt mijn eerste oogst binnen te halen.

Gelukkig zit er geen deadline aan de opdracht: het is een zwoele avond en zo warm dat ik niet meer kan nadenken. Dat wordt heerlijk het kook kanaal kijken en ijs eten.

Begin van de dag: 242 Simoleons
Eind van de dag: 545 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 4

Lief Dagboek

Mijn moestuin staat er vanochtend prachtig bij, vooral de appelboom doet het erg goed: ik hoop snel mijn eerste oogst binnen te halen. Jammer genoeg heb ik geen spullen om mijn planten te bemesten maar na de eerste oogst zal dat wel lukken: geen zin om daar nu geld aan uit te gaan geven.

Vandaag ga ik het rustig aan doen: door de warmte van vannacht heb ik slecht geslapen en ook nog een nachtmerrie gehad. Je weet dat ik een opdracht heb om 5 zelfgekweekte groenten naar Stefano Bogoli te brengen en ik droomde dat toen ik ze afleverde ze allemaal verrot waren en er allemaal beestjes inzaten: zo genant. De droom was zo echt dat ik vanochtend Stefano met een smoes heb gebeld of te kijken of ik gedroomd had of dat het werkelijk gebeurd was. Gelukkig was het een droom.

Omdat mijn moestuin nog niet echt groot is had ik alle tijd vandaag om even bij de buren op bezoek te gaan: de Familie Blut. Ik schrok wel even: wat een drukte en gedoe daar met al die volwassenen en kinderen: ik zou er stapelgek worden! Ik zag dat de kinderen honger hadden en besloot wat voor ze te koken: macaroni met kaas leek me wel wat maar mijn gekook werd niet echt op prijs gesteld: bijna werd ik de deur uitgegooid omdat ik me te brutaal gedroeg. Nou dan maar niet en beschaamd door de hele situatie ben ik na het eten maar niet gebleven voor het toetje of de koffie.

Begin van de dag: 545 Simoleons
Eind van de dag: 545 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 5

De dag begon niet echt goed: mijn wc was weer kapot en een half uur bezig geweest om die te repareren: zwaar irritant om te doen als je net wakker bent. En hopla: net toen ik daar mee bezig was ook nog eens de rekeningen: gelukkig maar 51 Simoleons dus dat valt mee.

Mijn tuin doet het goed en vandaag de eerste oogst: 4 appels, 3 tomaten en 2 sla. Met deze opbrengst kan ik de Kans van Stefano hopelijk doen en wie weet daar wat extra geld mee verdienen. Maar Stefano is wel erg vaak de hort op en dus nooit thuis dus ben ik maar even het dorpscentrum van Riverview ingegaan om te ontspannen.

Als je op je centen moet letten is Riverview ook niet goedkoop zeg en op het terras kun je geen eens een glas water bestellen dus dan maar naar het Octagon Gemeente Museum: dat is in ieder geval gratis. Tot mijn schrik was de eerste die ik zag die creep van het Kerkhof: Hunter Cuttoneye. Erg veel fun was het in het museum trouwens niet: veel mooie spullen waren er ook al niet te zien: wel een erg leuke jongen met een lekker kontje: Rainier Kowling. Wat een cutie is dat zeg en volgens mij vond hij mij ook wel leuk!

Na het museum keek ik even of Stefano thuis was en dat bleek zo te zijn, maar zodra de taxi mij op zijn adres had afgeleverd was hij alweer vertrokken: vreemde man dat toch. En dat huis ziet er uit alsof hij wat te verbergen heeft. Ik kon het niet laten om zijn vuilnisbak te doorzoeken maar zodra ik een auto hoorde ben ik weggerend zonder te kijken wat ik in die vuilnisbak gevonden had.

En wat blijkt: er zat een Lichtterende Edelsteen in die ik meteen verkocht voor 239 Simoleons. Zou het de buit zijn van een inbraak? Ik hoop niet dat Stefano er achter komt wie hem gestolen heeft uit zijn vuilnisbak. Omdat ik het zat was hem steeds achter na te zitten om die Tuinier Kans in te leveren heb ik hem maar bij mij thuis uitgenodigd. Ik leverde de 5 Zelfgekweekte Ingrediënten bij hem in en hij gaf me er 200 Simoleons voor. Ik begin me bijna rijk te voelen maar voor nu te moe om te verzinnen wat ik allemaal met mijn geld ga doen: eerst slapen.

Begin van de dag: 545 Simoleons
Eind van de dag: 883 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 6

Lief dagboek

De moestuin ziet er per dag beter uit, ik heb nu sla, appelbomen, druiven en tomaten en die groeien allemaal als kool. Het is wel veel meer werk dan ik eerst dacht zo en ik heb nog niet eens zoveel kunnen planten. Maar het was een erg korte dag; ik was veel te laat op, helemaal geen zin in tuinieren dus ik heb nog geen planten bemest: dat komt morgen wel.

Vandaag wel niveau 4 bereikt van tuinieren naar jammer genoeg geen nieuwe tuiniers mogelijkheden. De aardappel. limoen, ui en watermeloen kan ik dus nog steeds niet planten.

Begin van de dag: 875 Simoleons
Eind van de dag: 875 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman


Dag 7

Lief dagboek

Het is al laat in de avond en terwijl ik dit schrijf kan ik nauwelijks mijn ogen open houden van vermoeidheid: maar het was wel een geslaagde dag en ik ben met mijn Tuinieren al een stuk verder gekomen. Vanochtend had ik nog 4 sla, 4 tomaten, 4 druiven en 2 appelbomen staan. Het wieden van al die planten kost nu al veel meer tijd dan ik dacht en is ook nog eens erg vermoeiend. Pas in de middag was ik klaar met het gewone onderhoud.

Vandaag ook weer een niveau erbij gekregen (Tuinieren 5) en dat gaat dus redelijk snel: ik kan nu Ongewone Zaden planten en heb de 2 die ik gevonden had meteen met de aardappel. limoen, ui en watermeloen geplant op een nieuw stukje grond. Ook een sproeier neergezet want anders heb ik helemaal nergens meer tijd als ik de planten ook nog water moet geven.

Na de lunch keek ik even hoeveel de groenten en fruit die ik in mijn zakken had zouden opbrengen: toch al 283 Simoleons maar ik had het meeste echt nog nodig om te bemesten.

Dat bemesten duurde die middag ook weer langer dan ik dacht: al met al tot 19.30 uur in de tuin bezig geweest: bijna een volle werkdag is dat. En net toen ik lekker tv wilde gaan kijken (tuinieren levert vreemd genoeg geen Plezier op wat aardig irritant is) belde Stefano Bigoli me weer op voor een 2e Tuiniers kans: ik moest hem 3 Geweldige Groenten of Fruit leveren. gelukkig had ik die vandaag geoogst dus ik nodigde hem meteen uit en kreeg er zowaar 550 Simoleons voor: niet verkeerd!

Maar ik ben moe en moet echt slapen anders ben ik morgen geen mens meer.

Begin van de dag: 875 Simoleons
Eind van de dag: 1335 Simoleons

tot morgen lief dagboek – Luna Groentenman

Klik hier om verder te gaan naar week 2 van Luna’s Tuinier Dagboek.


Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *