Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

SN Gids: Nectar maken

Wat is nectar:
Sinds Wereldavonturen is uitgekomen kunnen je Sims in het spel 3 nieuwe vaardigheden leren, waaronder Nectar maken. Dit goedje staat voor ons gelijk aan wijn. Alleen De Sims is in het algemeen een spel waarin alcohol e.d. niet in voorkomen, ze moeten het natuurlijk wel netjes houden. Dus hebben ze van Nectar een soort van fruit drank gemaakt.

Nectar kunnen je Sims zelf maken met druiven en andere soorten fruit. Daarna kunnen ze het laten rijpen, of gelijk opdrinken. Het geeft ze, als de Nectar lekker is, een positief humeur. Vonden ze het smerig dan geeft het een negatieve humeur.

Hoe wordt het gemaakt:
Dit fruit drankje wordt gemaakt met de L’amour Des Fruits Nectarbrouwer. Het fruit wordt in de Nectarbrouwer gelegd, het is dan aan je Sim om het plat te stampen tot het sap wordt. Vervolgens, als je op ‘Nectar maken’ drukt, zal je Sim op allerlei knopjes drukken, aan een hendel trekken en aan een wiel draaien. Dit houdt je Sim een aantal secondes vol, waarna het sap in de Nectarbrouwer wordt opgenomen.

Je zal geduld moeten hebben als je Nectar wil maken. Bij mijn Sim was de Nectarbrouwer de hele Sims middag bezig om van de sap Nectar te maken. Je Sim kan gelukkig wel andere dingen in de tussentijd doen, je krijgt vanzelf een pop-up bericht dat je Nectar klaar is.

Zodra je Nectar klaar is kan je het uit de Nectarbrouwer pakken. Je kan je nieuw gemaakte Nectar gelijk opdrinken, aan vrienden/familie serveren om de relatie te verbeteren, of het laten verouderen in je wijnrek.

Wat heb je nodig om het te kunnen maken en waar kan je het vinden:
Zoals ik al eerder zei kan je allerlei soorten fruit in de Nectarbrouwer gooien. Het beste om te gebruiken zijn toch echter de druiven. Ze hebben niet voor niets 6 nieuwe soorten in het spel gezet.

De volgende druiven kan je in het spel vinden. Onthoud dat ze in verschillende landen, en op verschillende plekken te vinden zijn:
– Meloire Druiven
– Cherimola Druiven
– Avornalino Druiven
– Gralladina Druiven
– Cranerlet Nuala Druiven
– Renoit Druiven

Daarnaast heb je uiteraard de L’amour Des Fruits Nectarbrouwer nodig, die je in Frankrijk kan vinden op de Nectarbrouwerij Champs Les Sims. En je kan de brouwer in Sunset Valley/Riverview kopen om het thuis te maken. De brouwer vindt je overigens onder de koopmodus, hij kan alleen erg moeilijk te vinden zijn.

Om je skill te verhogen heb je de Nectar Maken boeken nodig, de boeken kan je kopen in Frankrijk. Of je verdient de punten tijdens het maken van je Nectar. De boeken lezen om je Nectar level te verhogen is wat saaier, maar meer aan te raden. Aangezien je zeker snel 3 á 4 punten omhoog kan krijgen door alleen te lezen. Daarna kan je altijd nog besluiten om verder te leven door de Nectar te brouwen.

De leerboeken heten:
– L’amour de Nectar: Een naslag werk voor de beginner
– Nectar brouwen: De cultuur, de levensstijl
– Geavanceerde Nectarkunde

Er zijn ook extra boeken over Nectar te lezen, maar die verhogen je level voor Nectar maken niet.

Vaardigheid punten informatie:
De uitleg hieronder is vertaald vanuit de Prima Guide

Level 4; Maak geconcentreerde Nectar
Als je deze optie kiest zal je minder Nectar flessen maken, maar de inhoud zal van hoger kwaliteit zijn.

Level 5; Verbeterde drukte
Hiermee kan je juist meer Nectar flessen mee maken. Als deze optie mislukt zal je Nectarbrouwer de flessen aantal alsnog verminderen.

Level 6; Maak onbreekbaar
Met deze optie kan je de Nectarbrouwer onbreekbaar maken. Als deze optie mislukt zal de Nectarbrouwer juist kapot gaan en zal je het moeten laten maken.

Level 7; Massa productie
Met deze optie kan je meerderen flessen aanmaken met de Nectarbrouwer. De kwaliteit zal lager zijn dan normaal.

Level 9; Verlengde Nectarmakerij
Als je met deze optie Nectar maakt zal het veel langer duren voor het klaar is. Maar de kwaliteit zal ook veel hoger zijn.

Level 10; Smaak betovering
Met deze optie zal de Nectar veel meer waarde hebben als het lukt. Als deze optie mislukt zal de waarde van je Nectar drastisch dreigen, tot je weer deze optie gebruikt en het succesvol eindigt.

Extra weetjes:
Niets is zo leuk om de extra weetjes te lezen over iets waarvan je denkt alles al te weten. Want laten we eerlijk wezen, de meeste vaardigheden lijken veel makkelijker dan ze lijken, waardoor je denkt het al snel te kennen. Toch verschuilen er altijd wel kleine weetjes die je nog niet eerder heb gelezen.

Bijvoorbeeld:

– Als je Nectarbrouwer vies is is het verstandig om de brouwer een schoonmaak beurt te geven voor je er weer nieuwe Nectar in maakt. Doe je dat niet, zal de Nectar minder in waarde zijn en zal de smaak niet zo lekker zijn.

– Als je een kelder maakt waar je de Nectar in wil laten rijpen kan je alles in de kelder doen wat je met een normale kamer ook zou doen. Je kan er behang op de muren plakken, vloerbedekking neerleggen, mooie kunstbeelden neerzetten om de kamer mooier te maken, of schilderijen ophangen om de kamer op te fleuren. Je kan er zelfs voor een deel een speelkamer van maken. Wat je niet mag vergeten is echter dat je er geen ramen in plaatst.

– Je kan een aantal van de beste druiven gewoon in een plaatselijke winkel kopen in Frankrijk.

– Als je Sim level 10 is met Nectar maken moet je eens proberen om Nectar te maken met life fruit. Hiermee geef je de Sim die het drinkt de kans om zijn/haar leven te verlengen.

Levens wensen:
Er is maar 1 nieuwe Levens wens die met Nectar te maken heeft.

Bodemloze Nectar Kelder is de levens wens waarin je Sim in het bezit is van een X aantal Nectar flessen met een hoge waarde. Ik heb zeker 50 keer de karaktereigenschappen opnieuw ingevuld om zo de levens wens te zien maar helaas, het mocht voor mij niet baten. De eerst volgende keer dat ik ‘m zie zal ik er een screenshot van maken.

Uitdagingen:

Conclusie:
In mijn ogen lijkt mij Nectar maken hartstikke leuk om te doen. Je kan er, van wat ik eruit begrijp, behoorlijk goed leven van de Nectar flessen die je kan verkopen. Vooral de flessen die van hoge kwaliteit zijn en eerst goed hebben kunnen rijpen in de kelder. Hier heb je echter wel veel geduld voor nodig.

Heb jij genoeg geduld voor deze vaardigheid, of belangrijk: hebben jouw Sims de tijd in hun leven om te wachten op het grote geld?


Heb je nog vragen of opmerkingen dan kun je die kwijt in dit topic op ons forum.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>