SimsNieuws Interviewt: Shaan

my-minds-gone
Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben een meisje van 19 jaar uit Nederland. Ik houd me behalve Sims bezig met tekenen, kleding maken, muziek, schrijven, lezen, geschiedenis, manga en anime. Verder ben ik dol op de lolita kledingstijl.

SimsNieuws Interviewt Shaan SimsNieuws Interviewt Shaan

Wat is jouw ‘hidden skill’?

Het gebruik van licht en kleur in mijn plaatjes. Een goede compositie is belangrijk maar de sfeer van het plaatje wordt bepaald door licht en kleur. Vaak duurt het lang voordat ik de juiste combinatie van gekleurd licht heb gevonden. De rest van de kleuren in het plaatje kiezen is ook moeilijk. Dat kan dus de kleur van een bank zijn maar ook de kleding van de sim die erop zit en de muren van de kamer. Ze moeten contrasterend zijn maar wel in harmonie blijven. Bij elke nieuwe reeks plaatjes moet je dat dus uitvinden.

Hoe het originele plaatje eruit ziet bepaald een hoop want zelfs al bewerk ik mijn plaatjes in Photoshop om de effecten te versterken, ze kunnen nog steeds mislukken. Zo kun je teveel lampen gebruiken waardoor het plaatje overbelicht wordt of juist te weinig. Een achtergrond die qua kleur teveel overeenkomt met sim die je wilt fotograferen zal er voor zorgen dat de sim in de achtergrond verdwijnt. Verder ben ik de laatste tijd bezig met zwart wit plaatjes en dat vraagt weer om een andere manier van licht en kleur gebruiken.

Uiteindelijk gaat het om dat je sfeer in het plaatje brengt, zelfs al is het een heel simpel plaatje. Het is veel uitproberen maar ontzettend leuk om te doen.

Speel je allang De Sims?

Ik ben ongeveer 8 jaar met Sims bezig. Het begon met De Sims 2 waar ik helemaal verlaafd aan raakte en bijna alle uitbreidingen van in mijn bezit heb. Tijdens het spelen bedacht ik vaak verhalen en schreef ze op in het dagboek. Ook maakte ik dingen in de Bodyshop en was ik gefascineerd door machinima. Zelf wilde ik ook graag mooie films leren maken.

Toen kwam De Sims 3 uit en hoewel ik hem meteen had gekocht, vond ik het een minder leuk spel om te spelen. Uiteindelijk ben ik me gaan richten op het maken van plaatjes en sims waar vanzelf verhalen omheen ontstaan. Af en toe maak ik ook een simpele download voor mezelf. En doordat ik al lang niet meer heb gespeeld zijn er een hoop dingen die ik nog niet wist over De Sims 3. Soms zet ik dan ook voor de grap ‘vrije wil’ aan om te kijken wat mijn sims uithalen als ik ze niet laat poseren voor een plaatje.

Het leukste aan De Sims vind ik dat je kunt doen wat je wilt.

 

SimsNieuws Interviewt Shaan SimsNieuws Interviewt Shaan

 

Speel je naast De Sims ook nog andere computer games?

Nee, ik ben niet zo’n gamer. Wel hield ik vroeger heel erg van RCT 3 en speelde het bijna net zo vaak als de Sims 2.

Je hebt op ons forum een screenshot topic: Kun je daar wat meer over vertellen?

In mijn topic post ik bijna alle plaatjes die ik maak. Soms met informatie erbij over de sims die ik gebruik. En af en toe plaats ik ook een paar onbewerkte plaatjes.

Hoe kom je iedere keer op het idee voor een nieuwe photoshoot?

Ideeën voor plaatjes komen overal vandaan. Maar het ligt vooral aan de sims die ik wil gebruiken en het karakter of verhaal dat bij ze hoort. Dan weet ik wat voor soort sfeer de plaatjes moeten hebben. En omdat ik allerlei verschillende sims heb, moet het dus steeds anders worden. Ook komen de dingen waar ik van houd terug in mijn plaatjes.

Verder is muziek voor mij een grote bron van inspiratie. Ik heb altijd muziek aan staan. Het kan helpen om ideeën te krijgen of je enthousiast maken terwijl je bezig bent. Sommige plaatjes zijn geinspireerd door liedjes die passen bij de sim of het verhaal.

SimsNieuws Interviewt Shaan SimsNieuws Interviewt Shaan

Naast dat je op ons forum een screen topic hebt, heb je ook een nog een blog op Tumblr. Kun je hier iets meer over vertellen?

De Sims community op Tumblr wordt Simblr genoemd. Het leuke eraan is dat het een internationale community waar gewoon alles wordt gepost wat met sims te maken heeft. Van gewoon plaatjes tot verhalen, legacies en challenges. Je komt er ook veel custom content tegen en het is leuk om een creator volgen want vaak kun je screenshots zien van de dingen iemand mee bezig is. Maar doordat het zo’n grote community is, kan wel het moeilijk zijn om zelf gezien te worden. Zelf heb ik mijn simblr langer dan een jaar en post ik de plaatjes die ik maak.

Wat doe je nog meer op ons forum?

Ik kijk graag wat voor dingen anderen maken en bedenken met de Sims dus ben ik het meest actief in de het ‘Jouw creaties’ en het ‘Dagboeken’ gedeelte.

Wat vind jij zelf het leukste 365 project/screen topic/ dagboek?

Er zijn zoveel projecten op het forum en iedereen is bezig op zijn/haar eigen manier dat ik niet weet welke 365 project, screentopic of dagboek ik het leukste zou kunnen noemen. Maar wat wel altijd leuk is, is wanneer iemand het heel lang kan volhouden. Of dat nou een 365 project is of een dagboek.

SimsNieuws Interviewt Shaan SimsNieuws Interviewt Shaan


Heb je veel downloads en hacks/mods in je spel
?

Ik kan echt niet zonder downloads. Behalve dingen voor mijn sims download ik eigenlijk het liefst clutter. Dat kan ik gewoon echt niet weerstaan. Het laden van de categorie decoratie duurt bij mij dan ook heel lang. Maar eigenlijk heb ik toch ook weer niet zoveel downloads. Mijn computer kan het niet allemaal aan en ik probeer er op te letten niet zomaar alles te downloaden maar alleen dingen van goede kwaliteit. Anders heb je zo honderd keer het dezelfde soort voorwerp of kapsel in je spel.

Het je nog andere hobby’s dan De Sims?

Mijn grootste hobby is tekenen, dat doe ik al sinds ik klein ben. Ik ben ook bezig met verhalen schrijven en dat combineer ik met Sims. En verder houd ik heel erg van muziek, lees ik graag manga en kan ik uren kijken naar kimono en lolita kleding.

SimsNieuws Interviewt Shaan SimsNieuws Interviewt Shaan


Wat vind jij van de De Sims 4 tot nu toe?

Ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. Er is natuurlijk nog niet zoveel bekend. Ik hoop alleen dat het een flinke verbetering gaat worden op De Sims 3 en ook bepaalde opties of objecten uit de vorige spellen terugkomen.

Alleen vind ik het dus wel teleurstellend dat er geen Create-A-Style komt. Ik gebruik het zelf heel vaak en het is vervelend als het dan opeens weg is. Ook ben ik geen fan van de cartoon stijl. De werelden van De Sims 3 lijken soms bijna echt en ondanks dat er vaak wordt geklaagd over ‘puddingfaces’ ben ik blij met hoe de Sims eruit zien. Dat De Sims 4 meer iets weg heeft van een animatiefilm vind ik zelf erg jammer en beperkend. Wel lijken sommige dingen van CAS me leuk en handig. Zoals het beter kunnen aanpassen van het lichaam en dat je kunt kiezen hoe ze lopen. Zo kun je nog meer verschillende Sims maken.

Over de rest van het spel weten we nog niet zoveel dus ik wacht het gewoon af voordat ik besluit om het te kopen.

Heb je nog toekomst plannen met je passie voor Sims?

Ik weet niet of het er ooit van komt maar ik zou best willen weten hoe je een compleet nieuw kledingstuk maakt.

Wil je nog iets kwijt aan onze lezers waarvan jij vind dat ze dat echt moeten weten?

Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat het leuk was. En natuurlijk: Keep on simming!

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *