SN Mini Review: Bobo Bistro en De Zakelijke industriële oven

SNMiniReviewBoBoBistro

Is de ervaring van je Sims op het gebied van culinaire verwennerij niet bijster goed? Is het zooooo saai dat ze praktisch in slaap vallen aan tafel? In dat geval is het tijd om een vorkje te prikken in de Bobo Bistro voor de crème de la crème van gastronomisch genot!

Door de voedsel en warenautoriteit is de Bobo Bistro goedgekeurd als culinair restaurant, maar zijn wij het daar mee eens? Is de Bobo Bistro écht zo goed als alle gasten zeggen? We zullen maar eens een hapje prikken in dit restaurant, het is weer tijd voor een review!

Bobo Bistro – Openbare Kavel

Bobo Bistro Bobo Bistro

De Bobo Bistro is een nieuwe openbare plek waar je Sims rond kunnen hangen en kunnen eten. Om de Bobo Bistro te plaatsen op een lege kavel in jouw buurt, moet je er rekening mee houden dat de kavel 30×30 is en waarschijnlijk op een nieuw stukje grond geplaatst moet worden. Als je de kavel plaatst op een stuk grond wat groter is dan sluit de kavel niet zo mooi aan bij de weg.

Het uiterlijk van de Bobo Bistro doen mij denken aan de set ‘Japanse Eetkamer set van Itadakimasu!’, het gebouw heeft ongeveer dezelfde kleurtinten als de set en het had mij eerlijk gezegd niet verbaasd als de Teppanyaki-grill van Chun Co gewoon in de keuken zou staan. Gelukkig hebben we dit keer een ander premium voorwerp gekregen dan de Teppanyaki-grill, namelijk de zakelijke industriële oven. De Zakelijke Industriële Oven komt later aan bod in de review, eerst nog even terug naar de kavel!

Bobo Bistro Bobo Bistro

Op de kavel kun je doen wat je wilt maar het draait natuurlijk om het eetgedeelte. Je kunt er voor kiezen om buiten romantisch op een patio te gaan eten en genieten van de zonsondergang samen. Of je kunt er voor kiezen om in een kaal gebouw te gaan eten. De Bobo bistro is van de buitenkant heel mooi aangekleed maar de binnenkant viel mij toch een beetje tegen. Het restaurant van binnen had van mij net zo ingericht mogen worden als de knusse/romantische patio buiten. Misschien dat de planten buiten meer doen dan de paar stoelen en lampjes zelf maar dan alsnog had de binnenkant wel iets meer ingericht mogen worden. Het ziet er kaal en leeg uit, misschien hadden ze nog een optie erbij moeten doen dat je zelf de Bobo Bistro had kunnen inrichten.

Bobo Bistro

Naast het eetgedeelte heb je natuurlijk ook nog de keuken, deze is wederom ook erg kaal maar je vindt daar wel het nieuwe premium materiaal. Wederom komt de Zakelijke Industriële Oven later terug in de review. De keuken is in ieder geval ruim genoeg om daar in een vijf sterren diner klaar te maken en een ballet voorstelling te doen. Dat is natuurlijk positief want als de keuken te klein zou zijn, zou je kok problemen krijgen met het serveren van het voedsel.

Overige voorwerpen

Naast dat je de kavel krijgt en het premium materiaal zijn er natuurlijk ook nog nieuwe kleren voor je Sim en natuurlijk nieuwe objecten. Er zijn in totaal twee vrouwelijke chefkoks outfits, één mannelijke outfits, drie kapsels voor mannen en geen voor de vrouwen. Best apart dat er geen vrouwelijke kapsels bij zitten maar aan de andere kant is het ook wel weer begrijpelijk, vrouwelijke Sims hebben al zoveel kapsels! We moeten de mannelijke Sims ook maar eens wat gunnen. In Creëer een Sim is er dus niet zo veel te vinden en in het koopmenu valt er ook al niet. Je vindt in het koopmenu alleen de oven, wat keukengerei voor aan het plafond, een lamp, een kraan, een keukenblok, een koelkast en een blender.

Premium Materiaal – De Zakelijke industriële oven

Wil je voor jezelf beginnen en bakken met Simdollars verdienen? Of wil je een avondje lekker uit eten waarbij een chef-kok speciaal voor jou je lievelingsmaaltijd bereidt? Als deze dingen je als muziek in de oren klinken, dan moet je de Zakelijke Industriële Oven kopen, een kok in dienst nemen en als een echte baas beginnen te leven!

Bobo Bistro

De Zakelijke Industriële Oven staat natuurlijk op de Bobo Bistro maar kan ook in huis worden gebruikt. Dat is lekker wanneer je genoeg Sim dollars hebt, dan hoeft je oude butler niet meer te koken en kun je eindelijk eens normaal eten. Voor nu in de review zullen we het gaan hebben over de Zakelijke Industriële Oven op de Bobo Bistro kavel, op de kavel heb je namelijk iets meer opties dan in huis.

Interacties:

 • Menu voor kavel instellen

Bobo Bistro

Een menu wanneer je een restaurant of een privé kok hebt is wel zo handig. Als je op ‘Menu voor kavel instellen’ klikt dan komt er een ontzettende lange lijst met gerechten. De gerechten verschillen van vegetarisch tot aan Sim Dum, ook de gerechten die je vindt in de landen van Wereld Avonturen zullen terug komen op deze kaart. Dat is erg leuk want zo hoeft je Sim niet speciaal meer duizenden kilometers te reizen om zijn favoriete hapje te eten, ook scheelt het natuurlijk een hoop geld. De menu’s toevoegen gaat heel eenvoudig door op één of op meerdere recepten tegelijkertijd te klikken. Als je klaar bent met jouw eigen gemaakte menu klik je op ‘oké’ en voila! Je hebt een menukaart!

 • Kok in dienst nemen

Bobo Bistro

Onder de nieuwe interacties staat ook ‘Kok in dienst nemen’, dat is wel zo handig als je een lekker bord met voedsel wilt hebben. De kok die je kunt inhuren gaat op kwaliteit en prijsklasse. Hieronder een klein overzicht van de prijzen van de koks.

 • Chef de partie (§10 per dag)
 • Sous-Chef (§20 per dag)
 • Leidinggevende kok (§40 per dag)

Als je één van deze koks hebt gekozen verschijnt deze vanzelf op je kavel. De kok teleporteert zich naar binnen en is binnen no-time aan het werk. Met de kok zelf kun je niet spelen want de kok is een NPC. De kok maakt het eten, serveert het eten en kan ook nog eens salarissen uitbetalen. Je kunt maar één kok per oven inhuren. Soms kan het zijn dat je de kok die je hebt helemaal zat bent en kun je net zo makkelijk weer ontslaan! Hiervoor is ook weer een aparte interactie in het menu.

 • Een bestelling plaatsen

Een bestelling plaatsen is ook niet heel moeilijk. Je klikt op de menukaart die op de tafel ligt, die je van tevoren zelf hebt bepaald, vervolgens klik je op het favoriete gerecht van je Sim, en je hebt je voedsel besteld. Als je Sims hun voedsel hebben besteld via de menukaart komt de kok het brengen naar de tafel waar je Sims zitten. De menukaart verdwijnt dan tijdelijk en verschijnen de borden met het eten erop, met een spectaculaire poef.

 • Prijsverhoging voedsel voor dit kavel instellen

Bobo Bistro

Het rare aan deze interactie is dat je er zelf niet heel veel aan hebt als je de Bobo Bistro niet hebt gekocht. Ja er is een mogelijkheid om de Bobo Bistro te kopen maar jammer genoeg hebben de opties die daarvoor zijn bij mij niet gewerkt. Terug naar de Prijsverhoging. Wanneer je de Bobo Bistro hebt gekocht schijnt het dat je het inkomen van het voedsel krijgt, jammer genoeg heb ik dit dus niet kunnen testen. Maar hoe goedkoper het eten voor de mede Sims is, hoe beter. De klanten zullen dan blij zijn. Mocht je de prijzen willen verhogen dan heb je ook best kans dat je een paar boze Sims op je afkrijgt.

 • Werkuren voor kavel instellen

Bobo Bistro

Zoals ik al vertelde bij ‘Kok in dienst nemen’ kun je maar één kok per oven nemen. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de werktijden van deze kok. De werkuren van je kok gelden dus ook per oven. Wel kun je met meerdere ovens verschillende tijden instellen voor de desbetreffende kok/oven. Zo heeft iedereen de tijd waarop die wilt werken.

De werktijden:

 • 8:00 tot 18:00
 • 11:00 tot 21:00
 • 15:00 tot 1:00
 • Snelle maaltijd bereiden

Vind je de maaltijden van de kok toch iets te duur of durf je het voedsel niet te eten? Dan kun je zelf natuurlijk ook een eigen ‘snelle maaltijd’ bereiden met de oven. De snelle maaltijd staat ook wel bekend als de vriezer maaltijd die je Sims kunnen opwarmen in de magnetron, nu kunnen ze de vriezer maaltijd opwarmen in een super deluxe oven. De animaties zijn precies het zelfde als die van de kok en is voor de rest niet boeiend om naar te kijken. Na een keer heb je wel gezien hoe de kok/je Sim een maaltijd bereid.

Conclusie

De Zakelijke Industriële Oven is nog niet los verkrijgbaar in De Sims 3 Store. Dat is erg jammer aangezien de prijs van de kavel redelijk duur is met de verhouding wat je er voor krijgt. De set kost namelijk 1.900 Simpoints en dat vind ik het voor een lege kavel en een paar voorwerpen niet de moeite waard. De Zakelijke Industriële Oven is dan wel weer een leuke toevoeging voor de game omdat je dan toch een beetje dat ‘ De Sims 2 Gaan het maken’ gevoel krijgt. Het is jammer dat je zelf niet echt een kok kan spelen wanneer je de interacties gebruikt, persoonlijk vind ik dat de gameplay die je via De Sims 3 Store download, af en toe erg beperkt. Dit had erg leuk kunnen uitpakken in een uitbreidingspakket. Voor alsnog zou ik wachten tot de Zakelijke Industriële Oven los verkrijgbaar is in De Sims 3 Store.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *