SN Review: De Sims 3 Midnight Hollows

Midnight Hollow

“Zoek je innerlijke licht in de duistere pracht en praal van Midnight Hollow. Ga op avontuur in een wereld waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Onder de stille hemel van Midnight Hollow zijn het de inwoners die stralen. De excentrieke Sims in dit stadje hebben dit eeuwenoude Victoriaanse stadje helemaal naar hun hand gezet. Hoe zul jij jezelf ontplooien in een stad waar alles om creativiteit en individualiteit draait? 
Word jij eigenaar van een kunstgalerie die de stad wat cultuur bij brengt? Run je een vintage meubelzaak om de huizen van Sims wat klasse te geven? Of word je de uitbater van een auto showroom om Sims wat supersnelle accessoires te verkopen? De zakelijke kansen liggen voor het oprapen!”

In deze mysterieuze donkere wereld vallen veel nieuwe avonturen te beleven. Naast de nieuwe avonturen zijn er ook een hoop nieuwe excentrieke bewoners in deze wereld. Zullen wij de duisternis overleven zonder Slender tegen te komen? In deze review neemt AnsjJ2 de stad, de inhoud en het nieuwe premium materiaal onder de loep om te zien of je deze tiende store stad echt in je collectie moet hebben.

Eerste indruk

 De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

Midnight Hollow is een vrij grote wereld waar een grote duisternis overheen hangt. Deze wereld heeft een bijzondere natuur, donker en grauw met in de avond een rode gloed over de stad. De zon laat zich van geen kant zien, ook niet in de zomer, ideaal voor een chagrijnige Sim. Je ogen zullen in deze stad genoeg snoep goed tegenkomen, en dan refereer ik nog niet eens naar het accessoires pakket van Katy Perry, nee in deze stad zullen je ogen geen genoeg krijgen van ieder klein hoekje die je ziet.

Midnight Hollows 

 De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review De Sims 3 Vooruit in de Tijd Review

De Sims 3 Midnight Hollows bevat alles wat andere werelden hebben, alle openbare kavels en huizen waar je Sims in kunnen wonen. Toch is Midnight Hollows een hele bijzondere mysterieuze wereld. Dit heeft niks te maken met de huizen of met de openbare kavels, maar met het uiterlijk en de Sims die er wonen. Midnight Hollows is gelegen in de bergen, waar nog wel twee stranden te vinden zijn waar je Sims met goed weer heen kunnen. Dit is natuurlijk een grapje want een groot gedeelte van de tijd is een grote donkere wolk boven Midnight Hollows te vinden. Af en toe is de lucht wat lichter, maar het is vooral een erg donkere wereld. In het midden van de wereld vind je het centrum. In het centrum vind je een aantal huizen, maar ook winkels en rabbitholes. Je Sims hebben dus genoeg te doen in dit gedeelte van de wereld. Soms zijn er ook Sims die niet van drukte houden en zich af en toe terug moeten trekken. Ook dit is mogelijk in Midnight Hollows want er zijn genoeg plekjes buiten het centrum waar je kunt wonen en lopen.

 De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow

Er zijn een aantal mooie openbare kavels te vinden in Midnight Hollow, waaronder ook wat steampunkachtige gebouwen. Denk hierbij aan het wetenschapsgebouw dat op een paar palen is gebouwd, waar je onder nog kunt vissen en tuinieren. De combinatie van dit gebouw vind ik echt heel speciaal en bijzonder ontworpen. Het is niet alledaags dat je z’n speciaal wetenschapsgebouw ziet. Ook is er nog een nieuwe versie van het openbare zwembad gemaakt, deze is overdekt en heeft kleedhokjes! Naja niet echt kleedhokjes, je Sims kunnen naar binnen maar het gordijn gaat niet dicht. Dit is wederom een leuke toevoeging aan het spel, alleen kan ik mij niet herinneren dat een Sim zich ooit geschaamd heeft om zich in het openbaar om te kleden.

 De Sims 3 Midnight Hollow

De huizen van de bewoners zijn in een Victoriaanse stijl gebouwd, vergelijkbaar met de woningen uit Moonlight Falls, maar dan net iets grauwer. Persoonlijk vind ik dit wel een mooi contrast in deze donkere wereld, het heeft iets mysterieus en speciaals in deze wereld. Het past er ontzettend goed bij. De bewoners van de huizen zijn ook uniek, iedere bewoner heeft weer een eigen stijl qua kleding of qua eigenschap. De één zit vol met zwart en kleuren die door elkaar heen lopen, en zo is er ook een gezin dat bestaat uit alleen maar geesten. De bewoners en de wereld moeten maar net in je smaak vallen, als je niet van excentrieke dingen houd kan dit natuurlijk geen kwaad. Er zijn in totaal rond de 25 nieuwe huishoudens met ieder zijn eigen verhaal. Ook komt de familie Siebrand uit De Sims 2 Vreemdvoort weer terug naar voren, ieder zijn eigen smaak maar mijn mening is dat ik het ontzettend leuk vind dat het De Sims 3 Store team steeds weer ‘oude’ Sims herplaatsen in andere werelden in de De Sims 3.

Creëer een Sim

 De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow

Een nieuwe stad met nieuwe inwoners, bijna in iedere wereld zijn aparte kledingstijlen toegevoegd en ook dit keer zijn er speciale Creëer een Sim voorwerpen toegevoegd. Dit keer zijn er een hoop haarstijlen en kleren in de stijl van de Victoriaanse tijd en Steampunk. Voor de vrouwen zijn er vijf haarstijlen, zes outfits, één top en één broek. Voor de mannen zijn er vier nieuwe haarstijlen, twee nieuwe tops en één outfit en voor de kinder-jongens zijn er nog één paar schoenen.

 De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow

Jammer genoeg zijn er geen kleren gekomen voor peuters, kinderen, tieners en bejaarden. Dit zien wij natuurlijk wel eens vaker voorkomen zoals bij uitbreidingen maar bij een nieuwe stad verwacht je toch ook wel dat je kind (of bejaarde) zich een beetje kan kleden naar de stijl van de stad. Naar mijn gevoel zit er ook één kledingstuk bij die al eerder in de store is voorgekomen namelijk de rok met de kousen tot over de knie. Misschien was het voor een andere leeftijd maar als dit niet zo is, is dat natuurlijk wel een beetje raar.

 De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow

Voor de rest zijn de kledingstukken supergaaf en ook redelijk gedetailleerd maar ook de nieuwe haarstijlen ben ik zeker over te spreken. Vooral het haar met de dunne dreads voor vrouwen, de paardenstaarten met goggles en natuurlijk het kapsel met de opgeschoren kanten.

Koop/bouw

 De Sims 3 Midnight Hollow De Sims 3 Midnight Hollow

Bij deze excentrieke wereld horen ook nieuwe voorwerpen zodat je Sim er helemaal bij kan horen in deze wereld. Bij deze wereld zitten redelijk wat nieuwe voorwerpen, het is niet zo dat ik op mijn kop spring van het aantal, maar het is een goed handvol aan nieuwe meubels, ramen, deuren, schilderijen, planten en decoratie

Conclusie
De één zal de wereld adoreren, zoals ik, en een ander zal de wereld niet waarderen. Het is puur persoonlijke smaak of je deze wereld wilt hebben of niet. Het is een mooie wereld met aparte Sims en mooie huizen, maar het moet echt maar net in je smaak vallen. De wereld is bij mij in de smaak gevallen, ondanks dat het soms toch wel iets lichter mag zijn in de wereld , is het naar mijn mening echt de moeite waard om deze wereld uit te proberen. Ondanks de hoge prijs van deze wereld, waar we iedere keer weer op terug komen, is het het geld waard als je van deze stijl houd. Denk dus dubbel na over het geld wat je aan deze wereld uit geeft als je het niet zeker weet.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *