SN Review: Dragon Valley voor De Sims 3

Inleiding

Welkom in Dragon Valley, een wereld vol fantastische mythen en legenden. Het is alweer jaren geleden dat volwassen draken dit vredige stadje lastig vielen, maar dat betekent niet dat de Sims niet meer op hun hoede hoeven te zijn. De elven in Dragon Valley werken hard om hun leger gereed te maken, de inwoners voor te bereiden op het ergste en ervoor te zorgen dat de wetenschap in staat is om de jonge draakjes klein te houden. Op dit moment is het luchtruim nog veilig, maar in de stad laait de vete tussen de familie Mithrilen en O’Connell hoog op. Het is een strijd tussen traditie en voortgang. Welke zijde kies jij?

Een stad vol spanning en strijd dus volgens De Sims 3 Store, maar hoe zit het met de content? In deze review neemt AnsjJ2 de stad, de inhoud en de draken onder de loep om te zien of je deze stad echt in je collectie moet hebben.

Eerste indruk

Dragon Valley Review Dragon Valley Review

Dragon Valley is een grote wereld waar je ieder klein hoekje van wilt zien. Deze wereld heeft veel natuur, bomen en heerlijke Middeleeuwse tinten. Gelukkig is Dragon Valley niet te vergelijken met de wereld in De Sims Middeleeuwen en is er toch nog iets nieuws te ontdekken aan deze nieuwe stad. Voor als nog zal je veel natuur, rotsen en historische huisjes tegen komen. Op naar de zwaardgevechten en onthoofdingen!

Creëer een Sim

Wanneer een stad zo’n uitgesproken sfeer heeft is het eigenlijk van belang dat er veel nieuwe CAS items zijn zodat je Sims er niet allemaal hetzelfde bijlopen maar nog wel bij de stad passen. Helaas zitten er bij Dragon Valley nauwelijks spullen. Voor de vrouwen krijg je twee kapsels, vier volledige outfits en twee tops. Voor de mannen zit er één gehele outfit, twee tops en één rok bij. Hoewel de stukken wel erg mooi gemaakt zijn, zeker de jurken van de vrouwen hebben heel veel detail, is dit allemaal wat weinig. Desalniettemin ademt de kleding wel weer de Middeleeuwse en mysterieuze sfeer van Dragon Valley.

Koop/bouw

Zoals altijd draaien werelden niet om de objecten of de kleding die er bij zit maar jammer genoeg zijn er dit keer niet zo veel koop voorwerpen die bij Dragon Valley zitten. De voorwerpen die dan wel weer bij de wereld krijgt, zien er ontzettend mooi en gedetailleerd uit. Zo heb je een nieuw toilet, eetkamer set, een bad, wat kunst voorwerpen en een wasbak. De bouwvoorwerpen daarentegen lijken meer voorwerpen te bevatten. Zo heb je een hand vol aan bomen, struiken en behang. Maar heb je ook nog bogen, deuren, ramen, hekken en pilaren.

Huizen van de bewoners

Dragon Valley Review Dragon Valley Review
Dragon Valley Review Dragon Valley Review

De huizen van de bewoners in Dragon Valley staan soms ver uit elkaar. Je kunt de wereld van Dragon Valley een klein beetje vergelijken met de wereld Moonlight Falls die je krijgt bij De Sims 3 Bovennatuurlijk. Veel natuur en de huizen staan redelijk ver uit elkaar. Dit is natuurlijk als je een schaars Middeleeuws feest wilt geven maar soms ook lichtelijk irritant als je even op bezoek wilt bij de buren. Naast dat de huizen ver uit elkaar staan zijn de huizen erg in het middeleeuwen gedompeld. Ze zien er klassiek, elegant en toch Middeleeuws uit. De kleuren van de huizen zijn goed op elkaar afgestemd en het is gewoon adembenemend hoe het er uit ziet.

Openbare kavels en Rabbit Holes


Bij iedere wereld is de stad helemaal aangepast aan het thema wat de wereld heeft. Dit keer is dat ook het geval en zijn alle openbare kavels en rabbitholes ook aangepast naar de historieken stijl van de Middeleeuwen. Soms is het even goed kijken welk gebouw wat ook alweer was maar alle openbare kavels en rabbit holes zien er schitterend uit en passen precies bij de wereld.

Lintenhertog Balzaal festival

Lintenhertog Balzaal FestivalKavel Lintenhertog Balzaal FestivalKavel

De Lintenhertog balzaal festivalkavel is speciaal ontwerpen voor Dragon Valley, er was namelijk geen festivalkavel voor de wereld dus verscheen dit Middeleeuwse kavel met Middeleeuwse festiviteiten. Ben je nieuwsgierig naar dit kavel geworden en ben je benieuwd of het echt een aanvulling is voor Dragon Valley? Dan kun je hier de mini review lezen van de Lintenhertog Balzaal Festivalkavel

Draken

Je zag het groene draken ei al even voorbij komen bij het kopje koop modus, maar nu gaan we er eventjes dieper op in! Wat kun je nou precies met het drakenei en wat voor verschillende draken zijn er? Dit is geen spreekbeurt over Japanse draken die in een mysterie zijn verdwenen, nee het gaat om de magische wezens die in deze wereld rond spoken!

Dragon Valley Review

Het drakenei kun je dus in de koopmodus kopen, het ei is groen maar dat heeft geen invloed op de draak die eruit komt. De invloed die je op je ei hebt gebeurt door het praten tegen je ei. Hiervoor heb je weer verschillende nieuwe interacties.

• Over existentialisme praten
• Over fysieke kracht opscheppen
• Samenzweren tegen de vijand
• De eierparodox bespreken
• Over vrienden praten
• Roddelen over liefde voor vuur
• Over baan praten
• Over het weer praten

Dragon Valley Review Dragon Valley Review
Dragon Valley Review

Als je geen zin hebt om te praten tegen je drakenei kun je natuurlijk ook altijd nog afwachten wat voor kleur draak je krijgt. Er zijn drie verschillende draken waarmee je kunt spelen, de rode draak, groene draak en paarse draak. Naast deze drie draken heb je ook nog de mogelijkheid om een draak te ontgrendelen! Dit kan alleen wanneer je de wereld hebt gekocht en de Lintenhertog Balzaal Festivalkavel hebt aangeschaft. De zwarte draak is een zeer donker wezen die nooit een goed humeur hebben, mocht je een zwarte draak tegen komen mag je wel oppassen!

Dragon Valley Review Dragon Valley Review

Wanneer je een drakenei hebt gekocht en deze hebt geplaatst op de grond of in je inventaris moet je wachten tot het ei uit komt. Als je met je muis iets over het ei heen gaat dan zie je een vakje verschijnen met daarin ‘ Drakenei 4 uren 53 minuten’. De tijd geeft aan hoelang het nog gaat duren voordat jouw nieuwe vuurspuwende vriend uit zijn ei komt gekropen. Als het ei uitkomt en je draak is geboren leeft je draak voor altijd. De draken kunnen niet sterven maar ook niet opgroeien. Als het zover is dat je ei uit komt, gaat je ei wiebelen en je draak word geboren! Iedere draak heeft weer zijn eigen specialisme, de een kan vuurballen spugen, de ander helpt je met tuinieren en een andere draak houd weer van gezelschap.

De rode draak

Dragon Valley Review Dragon Valley Review

Een rode draak kun je met een beetje geluk krijgen door de interactie ‘Roddelen over liefde voor vuur’ uit te voeren. Als je dit een keer hebt gedaan of meerdere malen, is het weer tijd om te wachten tot je ei uit komt.

Interacties met de rode draak:

Naam geven
• Dragen
• Vliegen
• Voeren
• Spelen met
• Praten met
• Vuurbal schieten op…
• Foltervuur uitspreken over…

De groene draak

Dragon Valley Review Dragon Valley Review

Een groene draak kun je met een beetje geluk krijgen door deze twee interacties ‘Over eierparadox praten’ en ‘over fysieke kracht opscheppen’ uit te voeren. Als je dit een keer hebt gedaan of meerdere malen, is het weer tijd om te wachten tot je ei uit komt.

Dragon Valley Review Dragon Valley Review
Dragon Valley Review

Interacties met de groene draak:
• Naam geven
• Dragen
• Vliegen
• Voeren
• Spelen met
• Praten met
• Schat oproepen
• Planten oogsten

De paarse draak

Dragon Valley Review Dragon Valley Review

Een paarse draak kun je met een beetje geluk krijgen door deze twee interacties ‘Over existentialisme praten’ en ‘over vrienden praten’ uit te voeren. Als je dit een keer hebt gedaan of meerdere malen, is het weer tijd om te wachten tot je ei uit komt.

Dragon Valley Review Dragon Valley Review
Dragon Valley Review

Interacties met de paarse draak

Naam geven
• Dragen
• Vliegen
• Voeren
• Spelen met
• Praten met
• Een vriend oproepen
• Een nieuw iemand oproepen
• Wees de ster van het feest!
• Runebezwering uitspreken over…

Conclusie

Dragon Valley is een zeer mooie stad die je echt de Middeleeuwen intrekt. Je moet hier als Simmer wel van houden, anders vind je het namelijk helemaal niks aan in deze wereld. Ondanks dat de makers van deze wereld de ‘Middeleeuwen’ hebben geprobeerd te boosten, wat erg goed gelukt is qua uiterlijk en detail, is het toch jammer dat je de auto’s, tv’s etc wel nog kunt gebruiken. Voor de rest zijn de Lintenhertog balzaal festival kavel en de draken een leuke toevoeging bij deze wereld. Dragon Valley heeft mijn hart niet verovert zoals Lucky Palms of Isla Paradiso maar ondanks dat is de wereld ontzettend mooi en leuk om in te spelen. Dragon Valley krijgt van mij een 8,5 puur omdat het een mooie uitgewerkte wereld is. Bij deze willen wij ook EA Beneluxe bedanken voor het review exemplaar van Dragon Valley.

Geschreven door AnsjJ2

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *