Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

SN review: The Sims Freeplay

De Sims Freeplay is een nieuw spelletje van EA voor de iPhone, iPad en iPod. De app is gratis te downloaden via de App Store, en is na een minuut of twee al klaar met downloaden. Dat is in ieder geval al een plus punt. Maar doet ‘De Sims Freeplay‘ zijn naam de eer? In principe is het ook ‘free’ (gratis) om te spelen, dit keer heb je je eigen vrienden niet nodig om ze lastig te vallen voor spullen zoals in De Sims Social, nee De Sims Freeplay werkt heel anders.

De tijden lopen gelijk met onze tijd. Als je Sim een dutje gaat doen van 4 minuten kun je gerust even wat anders op je iPhone / iPad doen, je krijgt namelijk een melding als hij/zij weer wakker is. De instelling voor push-up berichten kan je ook uitzetten, maar soms is het wel handig. Want volledig slapen kan zeven uur gaan duren en douchen bijvoorbeeld een uur. Dan is het handig om het push gedeelte aan te zetten, en zelf iets anders te gaan doen. Wachten en kijken naar een Sim die slaapt is namelijk niet zo spannend.

In CAS (Create A Sim) zijn je kleren gratis, met mijn eerste blik dacht ik dat er een hele grote aanbod was aan kleding aangezien je veel pagina’s had om door heen te bladeren. Maar toen ik beter keek zag ik dat hetzelfde topje waar ik naar keek ook in een andere kleur stond. Dit vind ik persoonlijk zonde van het aanbod wat heel groot leek. Hetzelfde geldt voor de haren en schoenen, de huid en ogen van je Sim zijn daar in tegen wel weer aan te passen met een aantal kleurtjes. Met Sim Social in de vergelijking valt dit dus erg tegen en is Sims Social weer in de plus. Je Sim heeft ook weer karakter eigenschappen en deze worden leuk geanimeerd.

De Sims Freeplay bestaat voornamelijk uit uitdagingen die je moet voltooien. Deze variëren van een koelkast kopen tot aan een nieuw gebouw in je stad plaatsen. Als je de uitdaging voltooit, krijg je Lifestyle punten, deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om acties van je Sim sneller te voltooien!

De besturing van de Sims Freeplay is erg makkelijk als je een iPhone/iPad gewend bent. Door twee vingers in een cirkelvormige beweging te draaien kun je het beeld naar links of naar rechts draaien. Dit is hetzelfde als de ‘<‘ en ‘>’ toets in de Sims 3 op de PC. Ook kun je in-en uitzoomen door middel van je vingers naar elkaar toe en van elkaar vandaan te schuiven. Verder is het nog mogelijk om bijvoorbeeld naar de andere kant van het huis te gaan, dit doe je door met één vinger op het scherm te schuiven.

Het is dus allemaal erg logisch als je iPhone/iPad gewend bent!

Als je geen geduld hebt en je wil toch graag meer geld hebben, kun je dit kopen met echt geld. In de Store kun je dingen kopen zoals Simoleons en Lifestyle points. Het goedkoopste is 10 Lifestyle points voor €2,99, het duurste is 500,000 Simoleons of 1000 Lifestyle points, voor €79,99. Deze aankopen doe je via je iTunes account: zorg dus dat daar geld op staat als je iets wil aanschaffen.


Onze mening

Nina

Als ik even niks te doen heb en er is niemand anders bezig op de iPad, vind ik het leuk om De Sims Freeplay te doen. Het is apart dat de tijden gelijk lopen met onze tijden, slapen duurt ook echt heel lang. Het voordeel daarvan is dat je even snel kan spelen, bij De Sims 3 op de PC is dat de moeite namelijk niet.

De meeste uitdagingen vind ik erg makkelijk, er zitten een paar lastige bij (waarbij je veel geld moet hebben) maar het is opzich een leuk spel. Maar toch, ik vergelijk het altijd met De Sims 3 op de PC, is het geen fantastisch spel. Ik geef het spel een 7,5!

AnsjJ2

De Sims Freeplay is op zich een leuk spel maar ik vind het toch iets te veel weg hebben van The Sims, maar dan in een nieuw jasje en meer 3D dan alleen van boven af. Als je veel tijd hebt of genoeg geld , is het een leuk spel om je tijd mee te verdrijven! Naar mijn mening is het spel een 7,9 waard

 

Geschreven door Nina en AnsjJ2.


Een gedachte over “SN review: The Sims Freeplay”

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>