Packages oorzaak van trage Sims 3 Wereldavonturen?

Simprograms heeft een interessante post gemaakt: Mod the Sims en The Sims Resource melden beiden dat de Packages wel eens de oorzaak kunnen zijn van een klacht die veel Simmers hebben: Wereldavonturen werkt erg traag. Simguru Nita heeft op het officiële Nederlandse Sims 3 forum al gezegd dat een ‘slome Wereldavonturen’ 1 van de issues is die EA aan het onderzoeken is.

Packages files zijn vaak afkomstig van fansites (ook de S3N Downloads zijn Packages) en Wereldavonturen begrijpt schijnbaar niet helemaal wat te doen met Packages.

Sims3pack files, zoals de spullen die van de Sims 3 Store komen, schijnen geen problemen te veroorzaken en sommige fansites maken ook downloads in deze sims3pack files.

Persoonlijk heb ik (nog) geen last van een trage Wereldavonturen misschien wel omdat ik bij de installatie van Wereldavonturen alles opnieuw moest installeren en dus geen spullen meer heb uit de Sims 3 Store of downloads van fansites.

Wat betreft onze S3N Downloads moeten we binnen het team even gaan bespreken wat we gaan doen: bij veel Simmers werken ze namelijk prima. We houden jullie op de hoogte.

Hier een post van Claeric van Mod The Sims over Packages en Lag.

We have pretty much undeniably determined that package files are in fact slowing WA considerably.

What SEEMS to be happening is the game doesn’t understand how to use them. .package is the default filetype the game uses for important game files it loads. And as a modding community, we’ve basically forced the game to use ours, too.

But WA’s infrastructure seems to be making the game think of them as core game files. This makes the game take an eternity to load at startup(as it is loading each file as if it was a major one), as well as making the game lag during play(as it is loading/”using” the files even when they aren’t on screen or anything close to being used.)

And we have, through lots of testing with lots of people, found that Sims3Packs do not usually have this effect (and if/when they do, it’s likely an outside problem). Sims3Packs, when installed, are all clumped into ONE file- ddcache, which is somewhere I don’t know where. But that one file contains all Sims3Pack stuff that has been installed. Therefore, the game only loads it, and the game doesn’t try to load it during play- both load time problems and gameplay lag problems cease tp exist when there are no .package files and only installed Sims3Packs (assuming the player doesn’t have lag to begin with).

So what is needed is either a way to further fiddle with the game’s infrastructure to make it load the .package content properly(I wouldn’t recommend it, as one expansion managed to destroy the work already done here), or a way to mass convert drag-and-drop .package files into sims3pack files for installation.

This would undoubtedly fix any and all CC-based lag and long loading problems.

We’re forcing the game to do something that, from base game to expansion, it no longer understands how to manage. Who is to say it won’t happen again with the next expansion? We can’t keep using a file type that will require a revamp of the system to use each time. The safest solution is to only use Sims3Packs, it seems.

7 reacties

 1. Na het lezen van deze post kan ik niet anders concluderen dat, EA haar product en store aan het beschermen is.
  Gezien de complexe gameplay had ik dit al wel een beetje verwacht,ik gebruik deze trucjes dan ook nooit, er is nu denk ik wel voldoende aangetoond waarom ik dit nooit doe.
  De kans dat je game naar gallemiezen gaat, ik zeg het nogmaals is zeer groot bij deze gameplay.
  In mijn omgeving waarschuw ik hier altijd voor, je kan de game beter spelen zoals hij is uitgebracht.

 2. Ik weet zeker dat er een oplossing voor komt: EA heeft altijd de community belangrijk gevonden: wij hebben Sims groot gemaakt. En daarom komt er vast een oplossing voor dit gedoe met downloads. Mods, die gameplay veranderen, blijft altijd een probleem natuurlijk. Dat is heftiger dan een simpel nieuw meubeltje of kleding enzo! 🙂

 3. Wanneer ik dit lees begrijp ik ook, waarom we bij de custom content van de fansites geen apart icoontjes zien. Het wordt gewoon niet als CC herkend. Ik hoop dan ook dat de CC uiteindelijk allemaal aangeboden gaat worden in een formaat waar dat wel het geval is (misschien wel dat Sims3Pack formaat).

 4. ik hoop dat er een oplossing word gevonden om de package. bestanden naar sims2pack te converteren.. aangezien ik het stukke minder leuk vind zonder alle kapsels..
  de kleding .package bestanden zorgen er namelijk niet voor dat het spel langzaam of laggy wordt… het enige probleem is dat mijn spel het niet doet met het .resource file
  (dat in je sims3 map staat bij program files)
  en dus sommig aangepast materiaal dat bestand nodig heeft om te werken..

  dus ben ik nu op zoek naar kapsels die wel sims3pack zijn..
  aangezien ik nu te verwend ben met bijv de kapsels van O.a. peggy,Newsea,Rose,XMsims dat het moeilijk is zonder die een leuke sim te maken.

 5. De site die alleen sims3packs gebruikt is TSR. En je kunt eens kijken in Kyta’s Daily Finds of daar Sims 3Packs tussen zitten. Verder kunnen Custom Content makers niet zo makkelijk van packages die sims3packs maken: geloof zelfs dat dat converteren helemaal niet kan. Bij sommige werkt de resource.cfg trouwens wel gewoon. Er zijn vast bezoekers die nog wel tips voor je hebben. Zelf heb ik helemaal geen downloads meer: ik wacht eerst op een goede patch voor Wereldavonturen: die werkt nu en wil dat graag zou houden 🙂

 6. Ik heb ea downoads niet geinstalleerd omdat ik daar veel klachten over had gehoord. ik speel het spel dus zonder downloads. maar wereldavondturen is bij mij best wel sloom als ik op een avontuur ben, vooral ondergronds. je moet hier meestal even doorheen bijten en dan gaat het als het goed is weer sneller. soms kan dat alleen wel een tijdje duren, dus dat is heel frusterend. als ik er genoeg van heb, ga ik gewoon eerder trg naar huis en daarna opnieuw op avontuur, soms helpt dit.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *