De Sims 3 Patch: 1.12/2.7/3.3

Nieuwste update voor: 1.12/2.7/3.3

Om deze update te installeren, moet je je game opstarten en het tabblad ‘Updates’ in het Startprogramma gebruiken.

Deze update voor de game bevat:

* Met deze game-update worden dynamische advertentiemogelijkheden in De Sims 3 geactiveerd. Er zijn echter nog geen huidige plannen om dit soort materiaal te activeren. Kijk voor meer informatie in de EULA van De Sims 3.
* Verlichting die op woonkavels en openbare kavels geplaatst wordt, zal nu op de juiste manier weer worden gegeven in de buurt.
* Sims zullen nu over bruggen heen lopen en ze kunnen er op blijven staan.
* Spelers die De Sims 3 met aanpassingen van de game spelen, kunnen nu een map maken waarin ze hun aanpassingen van de game kunnen plaatsen. De map moet zich op de volgende locatie bevinden:

C:\Documenten en instellingen\Mijn computer\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3\Mods

* Als Mods in de officiële map voor Mods worden geplaatst, zal er een melding verschijnen die de speler eraan herinnert dat er Mods geïnstalleerd zijn.
* Door Modpakketten in de map voor Mods te plaatsen, voorkom je dat deze Mods nog goedgekeurd moeten worden. Het bestand Resource.cfg moet in deze map geplaatst worden. Zo zorg je ervoor dat de aanpassingen op de juiste manier functioneren.
* Als geïnstalleerde Mods onbruikbaar zijn in combinatie met de game, zal de speler een bericht ontvangen over de fout die opgetreden is.
* Aanvullende reparaties van bugs in bestaande onderdelen

Het menu ‘Stad bewerken’

* Spelers kunnen nu woonkavels en openbare kavels toevoegen, verwijderen en verplaatsen via het menu ‘Stad bewerken’.
* Spelers kunnen nu decoraties in de buurt toevoegen, verwijderen en verplaatsen via het menu ‘Stad bewerken’.
* Spelers kunnen nu openbare kavels in de buurt kopen en verbeteren met behulp van het nieuwe ‘Onroerend goed’-systeem dat via de computer toegankelijk is.
* Als je de Bibliotheek gebruikt in het menu ‘Stad bewerken’, zal bij de kavels het type locatie worden weergegeven (bijv. Park).

Wijzigingen in gameplay

* De verhalenvoortgang is verbeterd. Hierdoor wordt voorkomen dat Sims die Kansen moeten volbrengen veranderen.
* Het genetisch materiaal van Sims is verbeterd, zodat de huidskleur en de haarkleur van de kinderen beter past bij die van de ouders.
* Sims kunnen nieuwe kleding vrij spelen en dit materiaal delen met andere leden van het huishouden via de interactie ‘Outfit plannen’, die beschikbaar is via de kledingkast.

Bouwen/Kopen

* Spelers kunnen nu de functie ‘Stijl creëren’ toepassen op plafonds. Ook kunnen plafonds vanaf nu toegevoegd of verwijderd worden in Bouwen.
* Spelers kunnen nu de functie ‘Stijl creëren’ toepassen op de zijkant van vloertegels.
* Bij het plaatsen van muren, kamers, funderingen/veranda’s, vloertegels, daken, zwembaden, hekken en kelders wordt het meetlint weergegeven, zodat het bouwen een stuk eenvoudiger wordt.
* Sets met muurbedekkingen kun je nu vinden op een tabblad in Bouwen.
* Spelers kunnen nu de helling van het dak voor afzonderlijke dakdelen aanpassen in Bouwen.
* Je kunt beeldhouwwerken nu in een afzonderlijke sorteercategorie vinden in Kopen.

Sim creëren

* Spelers kunnen nu het onderdeel voor Tatoeages gebruiken om hun Sims aan te passen in ‘Sim creëren’.
* Spelers kunnen nu de relaties ‘Verloofde’, ‘Vriendin’ en ‘Vriend’ instellen in ‘Sim creëren’.

Gebruikersinterface & besturing

* De gebruikersinterfaces voor ‘Sim bekijken’ en ‘Kaart bekijken’ zijn samengevoegd, zodat je als speler meer controle en overeenkomstigheden hebt tussen de twee verschillende functies.
* De interface voor Kansen is verbeterd, zodat de beschrijvingen, gameplaydoelen, beloningen en de locaties van de Kansen voor alle Kansen en Avonturen duidelijker weergegeven worden.

Wereldavonturen

* Bepaalde Avonturen en Kansen zullen op de juiste manier weergegeven worden in het paneel met Kansen, wanneer er tussen verschillende bestemmingen gereisd wordt.

AANVULLING OP DE PATCHNOTES:

Voordat je een Update voor De Sims 3, een Uitbreidingspakket of een Accessoirespakket gaat downloaden, is het slim om eerst de volgende checklist door te nemen. Zo kun je er voor zorgen dat je game soepel blijft draaien.

Stap 1: Aangepast materiaal uitschakelen

Onder aangepast materiaal verstaan we al het De Sims-materiaal dat niet afkomstig is uit een officiële update voor De Sims 3, De Sims 3 Store, een Uitbreidingspakket of een Accessoirespakket. Aangepast materiaal wordt gecreëerd door externe partijen die niet onder toezicht staan van Electronic Arts of het Team van Ontwikkelaars van De Sims 3. Het kan gebeuren dat dit materiaal niet werkt met nieuwe updates. Door aangepast materiaal kan de game onvoorspelbaar reageren, of niet naar behoren functioneren.

Om het aangepaste materiaal uit te schakelen, moet je de stappen die je genomen hebt om dit materiaal te installeren ongedaan maken, tot je game zich weer in een onaangepaste staat bevindt. Verplaats het materiaal als je het in een Sims 3 directorymap hebt geplaatst naar een nieuwe map, die zich niet in de bestandendirectory van De Sims 3 bevindt. Je De Sims 3 bestandendirectory vind je door de paden hieronder te volgen:

Windows bestandendirectory: C:\Documenten en instellingen\GEBRUIKER\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3

Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3

Na het installeren van de officiële update, kun je het aangepaste materiaal weer instellen. Mochten er hierdoor problemen ontstaan, dan kun je het materiaal het beste uitschakelen tot de externe partij het materiaal bijgewerkt heeft, zodat het weer gebruikt kan worden in combinatie met de officiële Updates, Uitbreidingspakketten of Accessoirespakketten.

Stap 2: Een back-up maken van opgeslagen games

Het is altijd een goede voorzorgsmaatregel om een back-up te maken van je opgeslagen spelgegevens, voor je een nieuw Uitbreidingspakket, Update of Accessoirespakket gaat installeren. Dit doe je door de “.sims3”-mappen naar je Bureaublad of een andere directory met bestanden te kopiëren. Je vindt deze mappen in de map met opgeslagen spelbestanden.

Je map met opgeslagen spelbestanden van De Sims 3 vind je door de paden hieronder te volgen:

Windows bestandendirectory: C:\Documenten en instellingen\GEBRUIKER\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3\Opgeslagen spellen

Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3/Opgeslagen spellen

Nadat de Update geïnstalleerd is, kun je de game laten draaien om te kijken of je opgeslagen spellen nog steeds naar behoren functioneren.

Stap 3: De update volledig uitvoeren

Updates kunnen soms behoorlijk omvangrijk zijn. Hierdoor kan het downloaden en installeren een tijdje duren. Door de update te annuleren voor deze volledig uitgevoerd is, kunnen er onverwachte problemen optreden. Om deze reden is het altijd het beste om af te wachten tot de update volledig uitgevoerd is. Sluit het Startprogramma niet af tot je bevestigd hebt dat de update volledig geïnstalleerd is, anders zal de update geannuleerd worden.

71 reacties

 1. Ik heb hem net geinstalleerd en ben stout geweest door niet mijn CC eerst uit te zetten. Nu kan ik mijn buurt niet meer in want dan crasht mijn spel 🙁 Toch maar wel uitzetten dan…

 2. @Xelles: Hehe, ik volg eerst jullie checklist.
  Maar wow, ik ben echt zo blij met de support voor mods. Dat is het beste wat EA kon doen voor hun fans!

 3. Hij is nu aan het updaten. Ik hoop dat het in één keer goed gaat en dat mijn spel hierna nog zal opstarten. Ik ben vreselijk bang geworden door de verhalen dat het spel ineens crasht. *kruist haar vingers*

  1. Ik denk alleen een fototje van een product en een tekst erbij in het Simlish? In Twinbrook staat al zo een groot reclame bord.

 4. Aaaah, mijn Startprogramma begeeft het.
  Hij loopt vast nadat hij een foutmelding geeft over dat mijn basisspel niet compitabel is met het huidige spel, of zoiets.
  Ik zal wel iets fout hebben gedaan, want ik heb Ambities nog niet.
  Nuja, ik zie wel weer >.<'
  Wordt iig geen sims spelen vanavond.

 5. Aaaah, mijn startprogramma heeft het begeven. Hij loopt vast dus ik kan de sims niet meer starten. Zou dat liggen aan het feit dat ik Ambities nog niet heb geïnstalleerd?

 6. ik vind wel handig dat je kan instellen of een sim je vriend(in) of verloofde is 🙂
  maar wat bedoelen ze met advertenties

 7. Hmm ik wacht wel tot ik Ambities heb en dan zorg ik dat ik alles nog een extra driedubbelgoed back-up. We kennen EA onderhand wel 😀

 8. Heb de patch geïnstalleerd hoewel ik ambities nog niet geïnstalleerd had… nu kan ik m’n spel niet meer spelen, het geeft een errorbericht bij het startprogramma. :s Hoe kan je een update weer ongedaan maken?

 9. Nou als je de meeste reakties leest is het weer veel ellende en problemen. Ik zou wachten totdat Ambities komt, want dan zal je wel de nieuwst patch MOETEN installeren.

 10. Ik heb de patch geinstalleerd en ben voor 95% alle bugs en ongein kwijt. Hopen dat als ik morgen het spel opstart dat nog steeds zo is!

 11. Groot kans Evelien. Ik heb al een paar keer afgesloten en opgestart, omdat ik nog even wat dingen uit wilde proberen en dat ging allemaal probleemloos 😀

 12. Hoi,

  ik heb net ook geupdate
  had ik beter niet kunen doen
  nu stard ook hier het spel niet meer op
  heb alles op nieuw geinstaleed geupdate
  maar hij start niet meer op
  mijn sims 1 en sims 2 werken weg gewoon allemaal nog gewoon
  maar mijn sims 3, wereldsvondturen en luxe accessoires werken niet meer
  heeft iemand daar een oplossing voor anders moet ik tot donderdag wachten tot ik het andere deel van de soms kan kopen mischiens kan ik dan wel gewoon weer spelen

  Afz. Martien Beijk

 13. Ik heb ook geüpdated, geen problemen. Vooral de functie wereldbewerken is leuk. Je kan nu zelf kavels aanmaken dus hoef je niet meer met de bestaande lege kavels of bebouwde kavels te werken.

  Alleen werkt die modsmap van EA niet. Ik hou die mods dus toch maar even in de programfiles. Het is nu al laat, ga zo slapen. Morgen weer even proberen met die modsmap van EA.

 14. Ik kryg de update niet.? Heb vandaag wel ambities geinstalleerd dus misschien daarom (weet niet zeker). Maar WA heb ik net zelf moeten updaten naar 2.6 (deze is nooit geupdate by my kwam ik achter)Heb sims 3 zelf wel 1.12 nu maar wa en luxe nog op 2.6 en 3.2?

 15. Dit is trouwens ook een testje.
  Maarehh..

  Bij mij laad ie ietsjeslanger en de gameplay is niet achteruit gegaan,
  ik heb geen ambities 😉 .
  Dus ben ik de gelukkige? Jippie!

 16. Ik vertrouw het niks als ik al die reacties zo lees!
  Dus geen update voor mij voorlopig.

  Sowieso omdat ik nogal veel CC in mn spel heb en ik vooral daarover negatieve reacties hier lees. Ik kan niet zonder mn CC 😛

 17. mis nog steeds bepaalde shop items
  die wel legaal waren maar ik nog steeds niet in het spel krijg
  verders is mijn bug met het kiezen voor eigenaar met voertuig nog steeds niet opgelost
  het spel heb ik weer aan de praat gekregen gelukkig en werkt tot nu toe weer vlekke loos
  vandaag komt ambities binnen dus kijken hoe het dan weer gaat

 18. Update geinsteleerd, en nu doet me hele spel het dus niet meer.
  Hij kan het startprogamma niet openen, en geeft als melding

  ‘ Je basisspel van De sims 3 is niet compatibel met het huidige Sims 3 uitbreidingspakket. Update je spel via het Startprogramma. ‘.

  Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen ?
  kwil echt heel graag weer simsen :$ .

 19. Ik heb exact hetzelfde probleem !
  Vind het echt klote, want ik ben echt
  niet van plan om me hele sims te
  verwijderen en te herinstelleren,
  want dan ben ik ook gelyk al me
  downloads kwijt ! ;s

  heeft er iemand een oplossing ?

  1. Aangepast Materiaal uitschakelen. Met andere woorden: zet je downloads uit, zie ook de aanvulling op de patchnotes die we erbij hebben gezet.

 20. Hiki ‘
  ik kan me aangepast materiaaal niet uitschakelen, want ik kan me startprogramma niet openen ‘en dat komt doordat k die update heb geinsteleeerd..
  dus weetje andere oplossingen ?

 21. toch maar overnieuw geinsteleerd ‘
  met succes :d .

  sims doet het gewoon weer;
  en ook de update is gewoon
  goed geinsteleerd :P!

 22. Heb gister ff gewacht met het instaleren van de patch. Nadat ik Ambities geinstaleerd had instaleerde het spel de patch automatisch mee. Het spel loopt prima 😀

 23. Uh nou kijk
  ik had eerst sims 3 ( de gewone ) geinsteleerd
  daarna de update.
  en toen me uitbreiding .

  en toen speelde die gewoon ‘
  zonder rare problemen of rare dingen !

  x ‘

 24. Ik heb t zelfde probleem!
  Ik heb net geupdate en nu krijg ik ook dit te zien!

  ‘ Je basisspel van De sims 3 is niet compatibel met het huidige Sims 3 uitbreidingspakket. Update je spel via het Startprogramma. ‘.

  HEEEL irritant! kan dit verholpen worden? Mijn startscherm van sims loopt nu ook vast dus opnieuw updaten kan niet…

 25. ik heb een tip voor de mensen die hun downloeds willen bewaren door het spel te verwijderen

  gewoon je download maps uit electronic arts zetten en bewaren

  ook de download map in je program files bewaren

  en dan het hele spel verwijderen tot in kleine puntjes

  daarna alles opnieuw installeren uitgezondert die patch

  plus je downloads die je hebt bewaart ook installeren

 26. JE kan ook gewoon als je je sims verwijderd ;
  kiezen voor je spellen bewaren ! 😛

  je krijgt namelijk een scherm inbeeld ‘
  wilt u noujaa kweetnie precies wat er staat
  maar iets in de zin van ‘ spellen bewaren ..
  als je dan gewoon op ja drukt raak je niks kwijt ! (a)

  x

 27. ja maar dan is die update er niet uit en dan kan je even goed opnieuw weer die patch installeren daar ben ik bijna zeker van marissa

 28. Mijn basisspel van de sims3 en van luxe accessiores zijn wel geupdate, maar ik heb helemaal geen update gekregen versie 2.7 voor de sims3 wereldavonturen??? En als ik via mijn startprogramma klik op updates verversen zegt hij telkens dat mijn spel up to date is, maar dat is niet het geval want ik mis de update van sims 3 wereldavonturen versie 2.7. Kan iemand mij misschien uitleggen hoe ik toch aan deze update kan komen??? Alvast bedankt.

 29. Als je start programma aangeeft geen patches meer nodig te hebben heb je die niets meer nodig. Of mis je iets dat in 2.7 zat?

 30. Ik heb even gekeken en je kan nu in de Opstarter zien welke versies je hebt: links onderin. Bij Wereldavonturen staat bij mij 2.4 en niet 2.7: dat zal wel betekenen dat als je dus niks nodig hebt.

  Of ga naar deze pagina van Simprograms voor de patches.

 31. Hallo allemaal, hebben jullie die nieuwe patch ook al gedownload net als ik. Nou dan zul je zeker ook geen sims meer kunnen spelen net als ik. Allemachtig, de poppen zijn weer aan het dansen. Mijn downloads worden ook niet getoont in de launcher, het spel start niet eens, en als ik refresh druk bij updates slaat de launcher vast. Ik begin mij af te vragen waarvoor ik nou altijd terug blijf komen bij dat takke spel godverdomme. Echt waar ik ben zo schijtxiek van EA

 32. Gewoon downloaden die troep, kopen is het echt niet waard. Echt waar, ik heb gister nog Hels en WA gekocht, en ik heb er echt spijt van, diepe spijt. En ik voel me nog dom ook, denkend dat het waard zou zijn. Ze kunnen wat mij betreft die hele sims in hun reet steken, ik begin niet meer aan

 33. Is je computer helemaal uptodate?

  Weet je zeker dat je comp specs goed genoeg zijn om het spel te laten draaien?

  Heb je alle downloads en mods enzo eruit gegooid?

  Of herinstalleer alles op de EA Support manier: klik hier

 34. Je heb gelijk hoor, mijn excuses dat ik mij even liet gaan. Aan de andere kant, je kunt wel zeggen dat “mijn spelletje het even niet doet”, ik heb jandorie bijna elke error al gehad, bluelots, code 12 error, noem maar op. Ik heb verdorie gisteren besloten om gewoon hels en wa maar gewoon te kopen, omdat ik voorheen ze had gedownload wetend dat het geen enkele prijs waard was gezien de problemen. Maar ja, die download was het ook niet helemaal, en ik maar denken dat het daar aan lag. Ik denk, ik zal toch wel enigzins beloond door ze maar te kopen. Nee hoor, ik dood leuk installeren, nog denkend, ik kan straks probleem spelen… eindelijk…. Ik heb het gehad, ik verkoop die spellen door, mocht ik er ooit weer trek in krijgen, ben ik in ieder geval niet meer in de winkels te vinden daarvoor. Basta!

 35. En ja, ik heb gisteren alles erop gezet ZONDER cc, gewoon een schone installatie. Alles gepatched, geen crack, niks, gewoon het spel, en de launcher bevror gewoon, spel start niet op, en de launcher word niet afgesloten als ik op het kruisje druk. nee ik ctrl alt delete doen, om het process af te sluiten. Jemig wat een bende

 36. Oo ik ben toevallig op een nieuwe gevallen zonet. Als ik nu sims wil opstarten (je dubbelklikt dat icoontje dan he), dan krijg ik te zien “er is een fout opgetreden” van windows….

 37. Ik heb al verscheidene keren geprobeerd om het spel aan de praat te krijgen. Sims 3 en ambities, maar er komt elke keer in het opstart scherm een foutmelding te staan. ‘Er is een fout opgetreden bij het opstarten, raadpleeg voor meer informatie het logboek’. Ook staat er onderaan versie 0.0.0.0…

  iemand hiervoor een oplossing? baal er flink van

 38. Werkt niet.

  De EA download Manager geeft een fout aan: ‘heeft geprobeerd een externe toepassing te starten, maar het pad is ongeldig.’

  Hij update de game niet en hij past de versie niet aan.

  Wat nu nog te doen? Want als hij binnen een paar dagen niet werkt dan breng ik hem terug naar de winkel. Beetje zonde van het geld…

 39. 2 dagen geleden heb ik iets geïnstalleerd, een of andere update. Nu elke keer als ik mijn sims opstart krijg ik een foutmelding die ik moet oplossen in mijn startprogramma maar dat kan ik niet openen omdat ik dan die foutmelding krijg en hij dan vastloopt. Ik heb wel de sims 3 ambities…
  Weet iemand hoe je een update ongedaan kunt maken of anders dit kunt oplossen??

 40. ik moest een update doen voor mijn sims en dat heb ik gedaan maar als ik de sims op start geeft tie een foutmelding en dan zeg tie dat ik op mijn logboek ofsoo moet kijken maar dat kan niet :S
  wie kan mij helpen?

 41. ik krijg ook steeds ‘je basisspel van de sims 3 is niet compatibel met het huidige sims 3 uitbreidingspakket, update je spel via het startprogramma’ in beeld. Maar mijn spel is helemaal up-to-date! Is er geen andere manier om dit op te lossen in plaats van het spel te verwijderen want ik heb een week lang gewerkt aan een super mooie villa die ik echt niet kwijt wil..
  Weet iemand een oplossing?

 42. Ik eb een gelijkaardig probleem als 1e heb ik zoals iedereen de sims op mijn pc geinstaleerd die werkte perfect daarna heb ik alle uitbreidingen na elkaar geinstaleerd en dan wanneer ik het startprogramma open staat er een melding update beschikbaar. Ik instaleer de update en dan beginnen de problemen wanneer ik het startprogramma opnieuw open zie ik een melding:je basispel van de sims 3 is niet compatibel met het huidige sims 3 uitbreidingspakket,update je spel via het startprogramma. Maar ik sta op het startprogramme en het reageert niet je kan nergens op drukken terwijl ik net een update gedaan heb . Heeft iemand een oplossinh? Weet er iemand of je na het instaleren van de andere nieuwere uitbreidingspakketten misschien alle problemen oplost?

 43. ik heb de laatste update geinstalleerd en krijg nu telkens de melding `je basisspel van de sims 3 is niet compatibel met het huidige sims 3 uitbreidingspakket`. nu heb ik al diverse dingen hier gelezen hoe ik dit zou moeten oplossen. maar ik om er niet uit. Wat bedoelen jullie met CC´s uitzetten? en kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan oplossen? ik kan het nu helemaal niet meer spelen. 🙁

  alvast bedankt

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *