De Sims 3 Opstarter probleem: installeer de laatste versie van de EA Download Manager

EAUK_Aurora – forum admin van de EA UK site – heeft een tip online gezet voor die Simmers die problemen hebben met de Sims 3 Opstarter zoals de 0.0.0.0 versie melding en de melding dat het spel niet compatible is met de basis game. We hebben deze meldingen al langs zien komen zowel op onze homepage als ook op ons forum.

Het komt er eigenlijk op neer dat je de EA Download Manager moet uninstalleren en de nieuwste versie van de EA Download Manager moet ophalen via de EA Store.

Launcher Reading Version 0.0.0.0 and Base Game Incompatibility

It has come to our attention that some of our fellow Simmers are encountering issues after the latest update. First off we want to apologise in advance for the inconvenience and want to do everything possible to get you back in the game!

For those with these issues it is highly recommended to follow these steps.

· Uninstall EA Download Manager

· Reboot your machine

· Obtain the latest available version here http://eastore.ea.com/eadm *

· Open EA Download Manager to ensure that the Download Manager is fully up to date

· Open The Sims 3 Launcher

At this point the Launcher should prompt you that there is another available update and all products will be properly in sync.

* dit is een rechtstreekse link naar een file maar te vertrouwen want van EA.

63 reacties

 1. ik heb zelf geen problemen meer met het opslaan van de sims gisteren moest ik nog OPSLAAN ALS gebruiken om het spel te kunnen opslaan

  en nu moet juist op opslaan drukken gewoon van door de ea download manager te herinstalleren

  meschien zijn er nog fouten die nu opgelost zijn ik weet het nie zeker om dat ik nog nie al fouten heb getest maar ik heb er een gerust gevoel over nomaals bedankt

 2. Hee, had dit probleem heb nu al een week de sims niet kunnen spelen hopelijk werkt dit:).
  Had al een topic gemaakt op de officiele site maar niemand reageert, alleen een meisje met hetzelfde probleeem.

 3. Dat er problemen zijn met de serienummers is een bekend probleem en snel opgelost: bel de Custom Support van EA Nederland: het telefoonnummer staat in de boekjes. Niet emailen maar bellen 😉

 4. Gisteravond heb ik de nieuwste patch gedownload en kan vanaf dat moment het spel niet meer spelen. Ik krijg de melding die hierboven wordt beschreven, het spel is niet meer compatible.
  Inmiddels heb ik bovenstaande handelingen meerdere malen uitgevoerd. De downloadmanager verwijderd en de nieuwste versie opnieuw geinstalleerd.
  Maar nog steeds werkt het niet, op allerlei forums lees ik over dezelfde problemen. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat ik de Sims 3 en Wereldavonturen helemaal opnieuw moet installeren en dan alle families, huizen e.d. kwijt ben???

  Ik hoor graag of iemand een goede oplossing heeft, want het opnieuw installeren van de downloadmanager werkt bij mij in ieder geval (helaas) niet.

 5. Hee,
  Ik heb alle stappen uitgevoerd, tot ik bij “Open EA Download Manager to ensure that the Download Manager is fully up to date” kwam. Als ik de download manager open, dan staat er: “De toepassing is niet juist geïnitialiseerd. Controleer of je de toepassing niet vanaf meerdere Windows-accounts tegelijk probeert uit te voeren. Als het probleem aanhoudt, installeer je de toepassing opnieuw.” Ik probeer het niet vanaf meerdere accounts uit te voeren, dus wat doe ik nu fout?
  Help please!
  x

 6. Of het betekend dat je niet de hoofdgebruiker van de computer of dat je te snel eventuele downloads / installaties wegklikt. Tenminste dat denk ik: ben zelf ook niet zo technies.

 7. Hoi,

  Het updaten van mijn ea downloadmanager ging niet goed. Ik had Adobe Air geannuleerd, niet beseffend dat dat erbij hoorde. Toen was de installatie afgebroken. Met nog een verkeerde gedachte heb ik op “annuleren” gedrukt en hield alles op. EA had de oude versie gewist en had dankzij mij niet de kans gehad de nieuwe erop te zetten, dus wég was ie. Erg blij ben ik nu met deze link. Was al bang dat ik alles opnieuw moest installeren.
  De fout met versie 0.0.0.0 heb ik ook gehad. Ik had dit topic nog niet gevonden, dus heb alles opnieuw geïnstalleerd. De clou was dat je na installatie van het 1e deel De Sims 3 gelijk moet updaten en dan na het volgende deel weer.
  Luna kan ik geruststellen. Je hoeft echt niet alles kwijt te zijn! Kopieer de map Electronic Arts\De Sims 3 in je map “Mijn documenten” naar een veilige plaats. Als je alles opnieuw hebt geïnstalleerd (vergeet niet na elk deel het spel te openen en te updaten!), kun je de gekopieerde map weer over de nieuwe map in mijn documenten heen zetten. Nu heb je al je spelgegevens weer.
  Heel veel succes ermee, en nogmaals dank voor de link (nou maar hopen dat ie werkt ;-))

  Groetjes,
  Odie

 8. Dankjewel Odie!
  Hij doet het weer! Ik heb de sims 3 gedeïnstalleerd, en alle bestanden staan er nog gewoon op! Ik ben echt superblij. Eerst kreeg ik nog die foutmelding, maar toen ging ik ea download manager ook opnieuw installeren en nu doet hij het!
  x

 9. hey,
  ik heb dit alles gedaan en als ik de EA download mananger open, geeft hij niet aan dat ik het fout heb geinstaleerd, hij doet het dan gewoon maar als ik dan wil spelen geeft hij alweer de 0.0.0.0 versie aan. hoe kan dit ? 😮

 10. bij mij helpt het niet.. blijf die stomme melding houden.. heb nu al alles 2x opnieuw lopen installeren en dergelijke. ik wil zo graag spelen! echt frustrerend dit. 🙁 zijn er geen andere opties meer mogelijk?

 11. Heel iritant er staat zo je kan het niet spelen bla bla iets met gamelauncher ofso ik heb geen windows vista denk ik want me computer is van mijn vader en ik heb het niet gekocht maar geinstalleerd via daemoon tools lite .. zit daar soms een probleem please iemand help ??

 12. Heeeel erg bedankt voor de tip!

  Mijn sims was al maanden niet goed geinitialiseerd, maar deed er niks op uit, kon geen kwaad toch?

  Tot mijn computer crashte, en vandaag mijn computer opeens uitviel.

  Heel erg bedankt!

 13. Ìk heb problemen met EA downlaod manager ze zeggen steeds dat de code al is gebruikt zelf heb ik perongeluk EA downlaod manager verwijderd ik heb hem er weer opnieuw op gezet en als ik de code invoer doet hij het niet als ik de code van wereldavonturen doe lukt het ook niet.
  ik hoop dat jullie me kunnen helpen
  B.V.D lis

 14. De toepassing is niet juist geïnitialiseerd. Controleer of je de toepassing niet vanaf meerdere Windows-Account tegelijk probeert uit te voeren. Als het probleem aan houd, installeer de toepassing op nieuwe..

  of er staat

  Kan geen verbinding maken met EA-Downloadmanger !!

  wat moet ik nu doen

 15. he
  ik heb gisteren sims 3 gekocht
  en als ik de cd in de pc doet start hij wel op
  maar dan weet ik niet wat ik moet doen dan komk bij mijn computer
  wie weet wat k dann moet doen?
  doeg

 16. het werkt nog steeds niet ! help mij alsjeblieft als ik het spel start dan komt er een schermpje op het beeld met de boodschap : er is een fout opgetreden tijdens het opstarten. bekijk het logboek voor meer details. weet iemand een oplossing hiervoor ?

 17. Ik heb een heel ander probleem: Ik heb het tweedehands gekocht, Ik heb alles geinstaleerd maar als ik op dat spelen knopje klik word het beeld zwart en gaat het weer weg!!!!!
  HOE KAN DAT?? 🙁
  Als je weet waarom Pleeas zeg het me :”)

  D:

 18. Ik heb sims3 wereldavonturen gekocht, maar toen ik die op mijn computer wou installeren zij die altijd ‘ er is een onbekende fout opgetreden ‘ nu heb ik alles van de sims 3 van mijn computer verwijdert (sims3 + uitbreidingen) en ik wou ze terug installeren maar mijn serie nummer doet het niet meer :s

 19. Mijn serie nummer doet het weer ! 😀 maar , mijn sims nog altijd niet … ik heb dus alles opnieuw geïnstalleerd maar het zet telkens ” er is een onbekende fout opgetreden ” … – iemand een oplossing ? –

 20. we hebben een nieuwe copmuter en nu instaleerd hij niet meer op het laaste stukje is hij weg! en heb net een uitberijding wat kan ik er aan doen?

 21. hey
  ik heb een probleem.
  Ik heb sims 3 na middernacht uitbreidingspakket en hij doet het niet meer.
  Eert hoefde ik hem alleen maar nieuw op te starten en dan deed die het weer.
  Ik heb wel steeds een update geweigerd, maar op een andere heb ik die dus nu wel geinstalleerd.
  het probleem is, niks doet het meer!
  er staat op m’n bureaublad sims drie als plaatje er voor de rest niks.
  plzz kan iemand me helpen?!

 22. ik heb pas net sims3 buurtleven gekocht en zodra ik hem in de speler doe komt er iets dan druk ik op sims en zegt hij geiinstalleerde versie van sims3 buurtleven vereist en hij kan niet geiinstaleerd worden !!!!!!!!!!!!!!!daar gaat mijn 30 eurooo

 23. klopt het als ik de EA Download Manager wil downloade hij me verwijst naar orgin? want het werkt niet bij mij. ik blijf steeds de melding krijgen. kun je niet op een andere manier de game update zonder het startprogamma?

 24. hallo, ik kan mijn serie code niet regristeren bij mijn accoun waardoor ik niks kan downloaden.
  Dat ding geeft aan dat ik hem of al voor iets anders in gebruik heb, of overgekocht vna iemand ofzo
  maar ik heb hem gewoon gloednieuw gekoch tin de winkel paar jaar geleden en de code niet voor iets anders gebruikt.
  iemand een oplossing ?

 25. Als ik wat download, of probeer de sims 3 te openen krijg ik de melding ”Sims 3 launcher werkt niet meer”.. Wie weet hoe ik dit moet aanpakken?

 26. maar mijn probleem is dit als ik mijn sims 3 na middernacht wil instaleren (ik heb hem al lang) staat er steeds bij een kwart van de instalatie : Bestand: D:/Caches/bridgeport.objectCache
  Fout: Gegevensfout (cyclishe redundantiecontrole)

  Kan iemand ùmij hier mee helpen???

  1. Ja. Zo’n probleem heb ik ook gehad. Het probleem is volgens mij dat de installeerder een bestand op de schijf niet kan vinden (en dus niet installeren). Het kan liggen aan
   -een beschadigde schijf of
   -een slechtwerkende dvd speler. Zit de kabel er goed in? Je hebt ook zo’n dvd speler met 2 usb-uitgangen; ze moeten er allebei in zitten.
   Als het aan de schijf zit kun je via EA (origin voor 5 euro een nieuwe schijf bestellen dacht ik.

 27. Ow maar ik weet niet zoveel van pc alleen van spelletjes enz maar toch bedankt ik zal anders eens op facebook vragen over wat je bedoeld 🙂

 28. Een paar dagen geleden heb ik een update gekregen en heb toen spel geupdate. Maar na die update, als ik mijn TS3 startprogramma open, zegt ie dit! :”Je hebt blijkbaar een onofieciële gamebewerking uitgevoerd die niet overeenkomt met je huidige versie van De Sims 3. We raden aan om deze gamebewerking te verwijderen, of een recentere versie van de bewerking uit te voeren. Als je dat niet doet, kan de game crashen of je kint te maken krijgen met verschillende bugs” en dan staat er wil je afsluiten? En dan kan ik kiezen tussen afsluiten en verdergaan.
  En als ik dan mijn spel opstart sluit hij automatisch af, hij wil gwn niet opstarten!
  Maar ik snap het niet? Wat moet ik nou doen?

 29. Hey!

  Ik heb gisteren de sims 3 studenten tijd gekocht.
  nu geeft hij na installatie aan dat er een foutmelding is.
  Er staat ‘ Er is een fout opgetreden bij het opstarten. Bekijk het logboek voor meer details ‘

  Nu kan ik dus niet spelen.
  Als ik alleen het basisgame erop heb staan kan ik wel gewoon spelen.

 30. Hey,

  Ik heb dit probleem al een hele lange tijd, zogauw ik de sims 3 opstart krijg ik dit probleem “er is een fout opgetreden tijdens het opstarten. Bekijk het logboek voor meer details.” Ik heb de game en origin al meerdere keren verwijderd en opnieuw geinstalleerd, maar het probleem blijft. Ik heb het hele internet al afgezocht naar oplossingen, maar echt niets helpt 🙁 Iedereen is nu volop bezig met de sims 4, maar ik speel toch ook wel graag de sims 3, jammer dat het niet kan dus

  1. Als je Sims 3 al meerdere keren opnieuw hebt geïnstalleerd moet het wel aan iets buiten Sims 3 liggen. Je zou wel nog eerst eens kunnen kijken het wel werkt als je het mapje De Sims 3 in Documenten/Electronic Arts te hernoemen naar iets als De Sims 3.old en het dan testen, maar ik verwacht niet dat dat zo veel zal uithalen. In dat geval zou ik in ieder geval eerst eens gaan proberen met een herinstallatie/update van je videokaartdrivers. Als je niet weet hoe dat moet, dan zeg je het maar weer. 🙂

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *