Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder Overige

EA stapt over van papieren manuals op digitale manuals

EA heeft bekend gemaakt dat het bij hun games voortaan geen papieren handleidingen meer zal doen maar digitale (ingame) handleidingen.

As part of a worldwide environmental initiative, EA said it will reduce its printed materials in packaged products by 40% by moving to digital game manuals. EA is the second big publisher to do away with paper manuals after Ubisoft announced a similar initiative last year.

| Gamespy: Electronic Arts Announces Plan to Switch to Digital Manuals |

We zagen dit al een beetje aankomen: de boekjes bij De Sims 3 games waren al zwart-wit geworden en bij De Sims 3 Buitenleven Accessoires zat zelfs geen boekje meer met een overzicht van alle spullen.

De boekjes zijn leuk om door te lezen en te bekijken en een digitale versie vind ik persoonlijk erg onhandig. Als EA dan wat ‘groener’ wil worden (door minder papier te gebruiken) dan kunnen ze beter al die extra reclame foldertjes, die bij elke game zitten, weglaten.

Zelf heb ik De Sims Middeleeuwen nog niet geopend: hoeveel reclame – velletjes zit daar weer bij die niets met De Sims Middeleeuwen te maken hebben?

14 gedachtes over “EA stapt over van papieren manuals op digitale manuals”

 1. Bloos6

  Jammer want ik lees altijd het boekje door als mijn spel aan het installeren ben. En ook tijdens het spel kijk ik het in het begin vaak in.
  Natuurlijk scheelt het een hoop papier en drukkosten.(Fluisterd ) Als ze maar niet heel de verpakking er uit gaan gooien en alles digitaal gaan verkopen.

 2. Bartskinu

  Bij De Sims Middeleeuwen had ik nog wel een boekje met een blaadje om de extra spullen te unlocken. Verder geen troep ofzo. Op zich wel jammer dat ze alles digitaal gaan doen, maarja, tis wel beter voor het milieu. Je moet geven en nemen in deze wereld 😉

    1. Bas

     Nee. Lang niet iedereen zal de handleiding uitprinten, waardoor er nog steeds minder papier wordt verspild.

     MAAR dit is nog steeds een lui excuus van EA. ‘Het milieu’, pfff. En al de Barnacle Bay-doosjes dan? Zonder cd maar vol met papieren? Niks milieu, EA. Luiheid, dat is het.

 3. WALUIGI96

  Jammer ja, maar bij Sims 1, zitten nu ook geen boekjes meer, maar stond het als .PDF op de disc. Konden ze bij Sims 3 eigenlijk ook doen. Bij de oudere ep’s en sp’s krijg je volgens mij nog wel boekjes.

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>