EA Benelux: SimGuruSnelson over De Sims 3 Showtime

Afgelopen week week is op het officiële Amerikaanse forum een post online gekomen van SimGuruSnelson met nieuwe details over De sims 3 Showtime. Britje had deze tekst al voor ons vertaald maar EA Benelux heeft ons nu ook een vertaling opgestuurd.

Ik ben SimGuru Sarah Nelson, een van de producenten van het ontwikkelingsteam van De Sims 3 Showtime. We zijn razend enthousiast over het nieuwste uitbreidingspakket deze week en hebben alle drukte rondom de release op de forums gelezen. Bedankt allemaal voor jullie opmerkingen en vragen!

Er waren een paar vragen die we vandaag wilden beantwoorden en volgende week hebben we ons eerste uitgebreide interview met hoofddesigner, Aaron Conners, die zal ingaan op de details van de functies in De Sims 3 Showtime en nog meer van jullie vragen zal beantwoorden.

De Sims 3 Showtime zorgt voor nieuwe carrières voor je Sims als zanger/zangeres, acrobaat en goochelaar. Er is ook een leuk nieuw vaardigheidsvoorwerp, de DJ Draaitafel, waarmee je Sims wat bij kunnen verdienen als deejay op weg naar een leven in de schijnwerpers. Je kunt ook gloednieuwe verhalen vertellen in Starlight Shores waar je Sims interacties uit kunnen voeren met nieuwe buren en een wereld ontdekken vol nieuwe huizen, voorwerpen, locaties en podia. Daarnaast introduceren we ook een nieuwe sociaal gereedschap en een nieuw prestatiesysteem. Dit zijn allemaal opties die je kunt overwegen om aan je spel toe te voegen of niet.

Een van de nieuwe functies waar we zo enthousiast over zijn in De Sims 3 Showtime, is de mogelijkheid om tijdens het spelen berichtjes naar andere Simmers te sturen. Dit werkt echter alleen tussen vrienden, jullie moeten beide in hebben gestemd elkaars vrienden te zijn voordat je een bericht naar elkaar kunt versturen. Maar als je gewoon in je eentje wilt spelen, is dat ook prima.

We voegen ook een nieuw prestatiesysteem toe. Als spelers speciale uitdagingen aangaan en alle doelen hebben bereikt, worden ze beloond met buttons die ze op hun profielpagina kunnen plaatsen om aan de rest van de community te laten zien. 5 smakkers voor Valentijnsdag? 1000 sterren voor de eerste week van Showtime? Spelers hebben honderden prestaties om vanaf de eerste dag te voltooien, maar er worden ook na de release van Showtime nog constant nieuwe prestaties aan De Sims 3 Community toegevoegd

Een ander nieuw onderdeel is de SimPort, waarmee spelers hun beste Sim-artiesten naar de locaties en podia van bevriende spelers kunnen sturen om een speciaal optreden te geven. Je kunt ook je vrienden vragen om hun Sims voor jou op te laten treden. Je kunt zelfs het podium aanpassen met speciale achtergrondthema’s, rekwisieten, lampen en speciale effecten voordat de Sim van een bevriende speler aankomt om te zorgen dat het optreden een daverend succes word. SimPort is een gratis beleving die op geen enkele manier de waarde teniet doet van spelers die ervoor kiezen om alleen offline te spelen. Er zijn echter speciale beloningen voor diegenen die hun Sims via SimPort op tournee sturen zoals nieuwe podiumdecoraties, achtergronden en kostuums om nog meer unieke verhalen voor je Sims te creëren. Het is tenslotte Showtime!

Al deze nieuwe sociale hulpmiddelen en de bijbehorende gameplay zijn optioneel. Als je jouw Sims met je vrienden wilt delen is dat geweldig, maar het hoeft natuurlijk niet. De keuze is helemaal aan jou. Als een Sim wordt gedeeld in de game, zijn de kleding, het kapel enz. voorwerpen die je al hebt. Er is dus geen gevaar dat je game wordt beïnvloed door niet-getest materiaal van makers die bugs of virussen kunnen bevatten. Het is een waterdicht systeem dus spelers kunnen er van op aan dat alles compleet beveiligd is.

De Sims 3 Showtime draait allemaal om prestatie, met nieuwe carrières en nieuw materiaal waarmee spelers tal van verschillende verhalen kunnen vertellen over het succes van hun Sims. De game zit boordevol nieuwe voorwerpen, muziek, originele nummers en andere onderdelen die je de opties geven om de game op tal van verschillende manieren te spelen. Je kunt die belevingen en verhalen dan met je vrienden delen door ze op hun prikbord te plaatsen en door jouw Sims speciale optredens te laten geven in hun werelden. De keuze is aan jou! We willen je nieuw manieren bieden om te spelen, en samen te spelen, maar het is aan jou om te beslissen wat je het leukste vindt. Vergeet niet dat je alleen dingen kunt delen met je vrienden en dat jij die vrienden kunt kiezen. Jij beslist of en welke dingen je met hen deelt.

Houd je ogen open voor het producerinterview met Aaron volgende week. Nogmaals bedankt voor jullie actieve bijdrage aan de forums en het stellen van vragen. Zoals altijd stellen we jullie ondersteuning op prijs!

3 reacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *