GameSpy: Internetverbinding SimCity 5 niet altijd nodig

De laatste dagen is er nogal wat verwarring ontstaan over of je voor Simcity nu wel of niet een permanente internetverbinding nodig hebt. Gamespy meld nu dat de mensen bij Maxis melden dat een internetverbinding alleen nodig is bij het opstarten van het spel.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is een permanente internetverbinding tijdens het spelen van het aankomende SimCity 5 toch niet nodig. Dat meldt gamesite GameSpy op basis van bronnen binnen uitgever Electronic Arts.

Gisteren maakte ontwikkelaar EA Maxis nog bekend dat spelers te allen tijde over een internetverbinding horen te beschikken. GameSpy nuanceert deze uitspraak door te zeggen dat er enkel internet nodig is tijdens het opstarten van de game. Tijdens het spelen kan de verbinding volgens de gamesite worden verbroken.

Waarom EA Maxis wil dat spelers met internet de game opstarten, heeft te maken met kopieerbeveiliging. “En de focus bij SimCity 5 ligt op de multiplayer,” meldt Stone Librande, lead designer bij EA Maxis.

Bron: XGN

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als SimCity Getagged

Door I_mJimmy

Hoihoi! Ik ben Jimmy, vind het leuk om te Simmen e.d. Ook houd ik van tekenen en grafisch ontwerpen.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *